Postava hledá autora - pomozte jí!

DISKUZE » O autorech

woodward
woodward 13.03.2018 v 19:37

Chudák Meyer Meyer, na kterého děcka v ulici občas pokřikovala Jew on fire, to všechno trpělivě snášel, až z toho měl ve třiceti hlavu jako koleno. Autorem je samozřejmě Evan Hunter pod pseudonymem Ed McBain.

soukroma
soukroma 13.03.2018 v 19:39

Ano, správně. Já věděla, že tohle bude pro pár (doslova) hadačů trivialitka.

woodward
woodward 13.03.2018 v 20:31

Autora hledá úředník XY, kterému začal pracovní den poněkud nezvykle. Nejprve je mu od nečekaného časného návštěvníka vyslechnout obsáhlou přednášku mj. o tom, že…

„… sám kníže Leopold, bratr královny matky belgické, dává přednost tournedos v hotelu Palace Grand před jakýmkoliv jiným jídlem, ba tvrdí, což je od něho neobyčejně laskavé, že skopovou kýtu neumějí tak dobře ani v hotelu Gellért v Pešti...
... Maharádža z Lahore ráčil osobně zatleskat, když do zešeřelé místnosti přinesl číšník hořící zmrzlinu, polévanou curacaem…

Pane na nebi, říkal si užasle pan XY, ten člověk mě snad přišel pozvat na recepci! Kdybych mu řekl, že mám v papíru deset deka bůčku, tak omdlí…“

soukroma
soukroma 13.03.2018 v 22:16

pan rada (Vacátko) - Jiřího Marka?

woodward
woodward 13.03.2018 v 22:56

právě ten. máš ji.

soukroma
soukroma 13.03.2018 v 23:57

Jedna šlechtična návštěvnici uštědřila tuhle nezvyklou poznámku:
"Kdyby nikdo nestrkal nos do cizích věcí, svět by se točil mnohem rychleji, než se točí."
Kdo to byl a kde se vzal?

bubka
bubka 14.03.2018 v 05:22

Vévodkyně hledá Lewise Carrolla?

Text příspěvku byl upraven 14.03.18 v 05:22

soukroma
soukroma 14.03.2018 v 11:02

Ano, je to tak

bubka
bubka 15.03.2018 v 14:40

muž, který miloval prasátko, hledá svého autora

bubka
bubka 16.03.2018 v 12:47

všichni ho patrně známe, i to jeho prasátko. a autora taky, je velmi oblíben

tatjana1737
tatjana1737 16.03.2018 v 12:52

Já znám jen Homera Simpsona, který měl rád svého "Spider-piga". Ten by pak zřejmě hledal Matta Groeninga. Ale netuším, zda Simpsonovi ve filmu vyšli i knižně :-).

soukroma
soukroma 16.03.2018 v 13:21

(Prasátka a jejich lidští přátelé se tady na tom vlákně hádali před nějakým časem - mezi hádankami a odpověďmu však zejí díry, protože si někdo dal velkou práci a všechny svoje komentáře pečlivě vymazal, takže části vlákna jsou tak akorát vhodné pro absurdní román bez pointy.)

Kryštúfek Robin nebyl muž, takže jeho to oblíbené Prasátko nebude; Napoleon nebyl oblíbeným prasetem nejspíš nikoho; ještě by to mohla být výstavní prasnice, Císařovna z Blandingsu, která opanovává mysl lorda Clarence, přičemž oba byli z pera Pelhama Grenville Wodehouse.

Text příspěvku byl upraven 16.03.18 v 13:22

tatjana1737
tatjana1737 16.03.2018 v 16:01

Musím říct, že když jsem do googlu zadala "miloval prasátko", vyjely mi takové nechutnosti, že jsem pátrání touto cestou raději ihned vzdala :-). Jsem zvědavá na rozluštění hádanky (Kryštůfek Robin mne také napadl, ačkoli mi nepřijde, že by zrovna prasátko bylo jeho oblíbencem).

bubka
bubka 16.03.2018 v 21:39

ano, soukromá má pravdu, prasátko - holka jménem Císařovna byla skutečně milována lordem Emsworthem, kterému jen sestra . a snad i Císařovna- říkaly Clarenci., byla to opravdová láska a referoval o ní pan Wodehouse - a vůbec nebyla nechutná :)

soukroma
soukroma 16.03.2018 v 22:33

Tenhle mág svého času na Hromové hoře nedaleko Wormsu slíbil, že "do dvaceti let rozvrátí francouzskou monarchii a vytvoří tak zárodky nového lepšího světa." Kdo byl ten známý/neznámý, skutečný/neskutečný dobrodruh, alchymista, svobodný zednář a Velký Kopt, velmistr tajné a mocné celosvětové zednářské organizace, jejímž cílem bylo nastolení míru ve světě a mravní ozdravění lidstva?
Hledáme celé jeho jméno (možná jedno z mnoha), jak jej jako titulní postavu ve svém románovém historickém cyklu představil velký spisovatel.

woodward
woodward 16.03.2018 v 23:26

Joseph Balsamo, neboli Cagliostro hledá A. Dumase staršího.

soukroma
soukroma 16.03.2018 v 23:33

Ano, je to fascinující, tajemný Ital Josef (Giuseppe, Joseph) Balsamo, jak ho velký Dumas zpodobnil v Pamětech lékařových.

bubka
bubka 17.03.2018 v 08:17

Josef Balsamo? a Alexandr Dumas st,? jo, říkal si taky hrabě Cagliostro

Text příspěvku byl upraven 17.03.18 v 08:20

woodward
woodward 17.03.2018 v 09:26

Omlouvám se za zpoždění, nějak mě pořád ne a ne něco napadnout.
Nicméně: Autora hledá vyznavač až osvěživě nekonformního životního stylu (míněno z dnešního pohledu), jak ho líčí následující řádky (trochu jsem to seškrtal, aby to nebylo tak lehký):

...když se ráno probudil, zamlaskl jazykem a shledal, že by teď „bodla“ šunka s vajíčkem a jedno nebo dvě plzeňské. Nebylo-li všude plzeňské, šel si i na obyčejné, jehož si však, že bylo slabší, dal o máz více. Míval pro to měřítko 2:3, prý „aby se v těle srovnaly stupně“. Pak … poklábosil s tím, poklábosil s oním, vypil tři čtyři skleničky rumu a ohlásil, že je čas na přesnídávku. Načež…vyhledal
některou ze svých vináren, kde snědl guláš nebo papriku, zapálil si viržinku a při čtvrtečkách rakouského vína trpělivě čekal, až se mu ozve hlad. Když jej ukojil porcí uherského salámu, šel na oběd, ponimral se v jídle, posteskl si sousedùm, že pro něho by oběd vůbec mohl odpadnout, on že nikdy obědu moc neudělá, to jen tak, aby měl podklad pro dvě tři piva. A pak šel na černou a na koňak; byla-li příležitost, zahrál si partii biliáru, pak si šel spravit chuť osmičkou vermutu…

Text příspěvku byl upraven 17.03.18 v 09:28

encyklopedie
encyklopedie 17.03.2018 v 09:37

.....tož to je teda hodně lehké ........

woodward
woodward 17.03.2018 v 09:41

to jsem rád. co takhle nějakou odpověď?

Marylaa
Marylaa 17.03.2018 v 10:32

Je mi to nějaké povědomé a gůgl mi našel knížku, takže autora bych věděla, ale postavu pořád ne.

encyklopedie
encyklopedie 17.03.2018 v 10:37

.....gůgl mi našel knížku? Proč?
Leopold Selnicki - Bass /cirkus humberto

woodward
woodward 17.03.2018 v 10:44

Vyčerpávající odpověď. encyklopedie má veslo.

encyklopedie
encyklopedie 17.03.2018 v 11:03

....odjíždím ...at si zadá někdo, komu se chce, jinak zadám odpoledne po návratu ...

Vložit příspěvek