Postava hledá autora - pomozte jí!
jistojistě, už ať se zase s jarem objeví, moc ráda ty velké matky a pak mladší generace pracujících menších dcer pozoruji (a dopřávám jim dostatek krmného kvítí)
Tentokrát je na řadě pyšný muž, který je označován jen svým nemalým postavením. Toho zneužívá, takže rozkazuje napravo, nalevo, chová se hrubě, neurvale a povyšuje se nad podřízené i spravovaný majetek. Vymstilo se mu ale jeho velikášství. Když zatoužil po něčem do té doby nevídaném, musel požádat o pomoc temné síly, což ho nejen přišlo na mnohem více peněz, než předpokládal, ale ona věc byla zkrátka nad jeho síly, takže ji nezvládl.
že by nejvyšší pan železničář?
Pak bychom hledali Pavla Naumana
Text příspěvku byl upraven 26.03.18 v 21:08
Po dlouhém zvažování:
Svého autora hledá zarytý bojovník za svobodu a právo na přežití nejen svého národa ale i celého státu.
Tak států které od svých prvopočátků bojují o svou existenci zase takový přehršel není. Já mám na mysli ten, který má podporu "velkého bratra" a leží na dost problematickém místě co se náboženství i národností týče.
Kniha, jejíhož hrdinu hledáme, prošla filmovou i rozhlasovou dramatizací. U té filmové mne zarazilo, že jej obsadili sice jedním z největších štramáků celého Hollywoodu, nicméně s popisem v knize jej spojoval leda tak modrý kukuč.
No jo, to je on. V knize připodobňovaný ke Clarku Gableovi a ve filmu si ho střihl Paul Newman.
Můžeš pokračovat
Autora hledá tragická postava velikána, jehož láska k proslulé krasavici je od samého počátku marná a nevyslyšená. Náš velikán je navíc křehká povaha a příkré odmítnutí jeho projevených citů vedlo z jeho strany ke vzteklé, dosti přehnané reakci. Výsledkem tohoto škorpení je pak velká výprava v čele s konkurenčním nápadníkem, jehož dotyčná krasavice bezohledně poštvala proti našemu hrdinovi. Ten pak tragicky umírá ve chvíli, kdy se dověděl, že snad někde ve světě existuje milující bytost pro něj mnohem vhodnější, po jejímž boku by mohl nalézt štěstí.
Tady je teda ticho po pěšině! Co bych vám k tomu ještě pověděl?
Příběh je to podivný a složitý. Do úsilí účastníků tažení proti našemu hrdinovi všelijak zasahují i dvě postižené postavy - skoro slepý průvodce a senilní stařec, kterého jim zmíněný průvodce vnutil jako rádce.
Nehledá nakonec obr z Dlouhého, Širokého a Krátkozrakého svého autora Járu Cimrmana? Nepamatuju si, jestli měl jméno... Nabízeli mu obryni Stáňu. :-)
Samozřejmě, že je to on, tady všude seděl.
Možná bys měl zmínit i Cimrmanovy spoluautory, ale vem to nešť, očividně víš, o co jde. Máš ji.
:)
Tak to byla zase jedna pěkně rafinovaná hádanka, které mám v oblibě. Pobavils...
Zůstaneme v českých luzích a hájích: Postavě, kterou mám na mysli, se nelíbilo její příjmení. Přišlo jí nedůstojné, trochu komické. Pravda je, že toto příjmení je i dnes možná nejčastěji zmiňovaným příkladem legračního jména. Nakonec se to vyřešilo tak, že si postava koupila šlechtický titul, s nímž získala velmi důstojně znějící přídomek. Stačí mi původní příjmení.
Jo, tak přesně tuto dámu jsem měl na mysli. Pan Skočdopole jí koupil titul, aby si mohla říkat von Springenfeld.
VlKa má babu.
To je od pana Skočdopole hezký. A kdyby jí ten titul koupil ve Francii, mohla by si říkat třeba Madame de Sauteauchamp...
Tahle kulaťoučká "dáma" se stala autorovi významnou pomocnicí při výzkumných výpravách u pobřeží jednoho ostrova.
hm, napadá mě lodička Macanda, kterou malýmu Gerrymu Durrelovi postavil brácha Leslie k narozeninám.
Ano, Macanda ("téměř kulaté plavidlo s plochým dnem, těžce nakloněné k pravoboku") a jeho kapitán Gerry Durrell - a máme už i ten ostrov, který dodala jako první Raksa.A (bez hádaných náležitostí ovšem).
Text příspěvku byl upraven 30.03.18 v 23:37
Copak ostrov, ten se tady asi nehádá. Ale pro pořádek tedy Macanda hledá G. Durrella a já musím vymyslet hádanku. Moment.
Nějak mi dochází inspirace, tak to bude docela lehký:
Autora hledá dáma, které autor vložil do úst následující slova:
„Já tomu všemu nerozumím, jsem jen starosvětská ženská, ale kdyby tam nebyla ta nula, Bůh ví, co by ten táta vyváděl!“
Vložit příspěvek