Postava hledá autora - pomozte jí!
autor dobře, postava špatně.
Kulička byla prostitutkou ze své vůle a její příběh byl smutný ale ne tragický. Naše hledaná neznámá nakonec spáchá sebevraždu.
dívala jsem se na Maupassantovy povídky, padla mi do oka Madame Baptiste - nečetla jsem, ale na francouzské databázi je uvedeno dívčino jméno celé, zatímco v indicii je přitom jen "posměvačná přezdívka", tak taky nevím...ale snaha byla
A to je také správně.
"Madame Baptiste" je opravdu posměvačná přezdívka dívky, kterou zneužil v útlém věku sluha jménem Baptiste a kterou místo lítosti lidé celý život častovali posměchem a pohrdáním a byli tak příčinou jejího nešťastného konce. Doporučuji k přečtení, koneckonců lidé jsou čím dál tím stejní.
Nepůjdeme místně a koneckonců ani obsahově (špatný konec) nikam daleko:
kdo rozkošně vyprávěl smutnou pohádku o králi, kterému se stala osudnou jeho záliba ve sladkém mlsání?
Já ji umím zpaměti - naučila mě ji máma, když jsem byla malá a moc se mi líbila.
A abyste moc nezpychli, tak jednu těžkou. Z jedné mé oblíbené sci-fi.
Hrdina je od doby, co vůbec pamatuje, vychováván ze začátku o samotě někým, kdo mu vůbec není podobný. V dospívání se dostane do "školy", kde zjistí, že nikdo není jako on. Společnost, ve které se nachází, se dělí na různé cechy.
Sláva! Máš babu! A doporučuju k přečtení - je tam jeden velice poučný hatani rozsudek.
Autora hledá pohledný mladík, nižší šlechtic, který je platným pomocníkem při řešení zločinů, ale také vyhlášeným svůdcem .
Tak jsem něco splácala... snad to bude srozumitelné :)
HÁDANKA
Poněkud svérázná kamarádka (hlavní ženské postavy) s vřelým vztahem k mužům, ale i ženám (hlavní ženská postava), jež se svým manželem zůstane ve městě i státě a snaží se dále navštěvovat jedinečné místo spojené se vzpomínkami na svoji tajnou lásku... hledá svého autora.
Text příspěvku byl upraven 09.05.18 v 22:19
Autora hledá hraběnka, která je nucena emigrovat, pozná tam svou životní lásku, ale do děje zasáhne válka...
Ta hraběnka je Ruska...
Text příspěvku byl upraven 10.05.18 v 11:32
Peršan žijící v Isfahánu, skutečná i literární postava, kde má univerzitu na které studuje hlavní postava.
Jsi blízko, blizoučko, ale hledáme tu druhou postavu. Snad jsem to napsala srozumitelně.
Vložit příspěvek