Postava hledá autora - pomozte jí!
Tak jsem šla (ze zoufalství) po té poslední indicii, zkoumala jsem tvé starší hádaky - a že jich bylo a opakování nezaškodí - a mám ho "Vin Cooper hledal Davida Rollinse" (nečetla jsem a postesknu si, že ta poslední kniha není tady vůbec k dané sérii přidána, takže to vypadá na 3 knihy). Bez tohoto návodu bych to tedy nedala, ale nevzdávám se snadno, takže aspoň pilným průzkumem ....
Bývalý kolega hlavního hrdiny dává dokupy své zmrzačené tělo pomocí knih. Doslova.
Jak se jmenuje hlavní hrdina a kdo jej stvořil?
Dalším kamarádem z práce v tiskárně je pro hlavního hrdinu expert na alexandrinský verš a sám veršotepec v tomtéž rytmu.
Pokud vám to už připadá bizarní, je to v pořádku (ve skutečnosti je to ještě horší) - autor i hlavní hrdinové jsou Francouzi ;-), takže i hledaná jména bude lépe opravdu dohledat (kvůli správnému pravopisu, o výslovnosti zde naštěstí nemluvě).
Takže už víme, kde hrdina žije a pracuje, jaké má kamarády z práce. Že jeho největší vášní jsou knihy a slova dokládá také jeho pravidelná činnost - každé ráno v brzkou ranní hodinu při cestě vlakem do práce svým spolucestujícím - předčítá... A to už taky přímo napovídá titul knihy (jediná u současného autora zde).
ano, laureáta máme i jeho Čtenáře z vlaku v 6.27 (zajímavá a zvláštní kniha: měla jsem u ní takový pěkný komentář, byl mi nemilosrdně přesunut do diskuse, kam se tedy hrubě nehodil, ostatně, kdo tady čte diskuse u knih, takže jsem jej dala celičký pryč ;-()
Jsem bývalý voják, ale teď si lámu hlavu zapeklitými případy. Můj "autor" už mě povolal do služby 3x.
Dvojice výtvarného umělce a policejního vyšetřovatele není běžná, ani případy, které spolu ti dva řešili, nepatří k nejjednodušším. Hlavní roli vždy hrála psychologie, psychika, psychotika, prostě psýché viděna ze všech úhlů, poeticky i realisticky. A to v naší poměrně nedávné době.
Ano, malíř a nadporučík/kapitán, ani nevím, jaká křestní jména měli, pokud je měli
Myslí si o mně, že přicházím o rozum, ale ono se to opravdu děje. Toho drobečka ochráním!
První mě napadla Izabell hledá M. L.Stedmanovou v knize Světlo mezi oceány?
Ta nejsem, neboť si o mně myslí, že přicházím o rozum, ale ono se to, co mi nevěří, opravdu děje. Toho drobečka pod svým srdcem ochráním!
V lecčem je mi Soňa blízká, i já si začínám myslet, že otcem mého dítěte není můj muž, ale česky bychom si spolu o svých démonech nepopovídaly.
Isserley na nás asi zase zapomněla - nejjednodušší bude přivolat ji zpět prostě hádankou :-)))
HÁDANKA
Nejšibalštější sluha klasické literatury.
(Padl mi totiž včera do oka moderní, fonetický český přepis jeho jména...).
Text příspěvku byl upraven 24.08.18 v 18:35
Ano, Scapin ("po našem" už Skapin, skoro foneticky)
intelektuálka pokračuje (snad se Isserley vbrzku vrátí)
Na noc romantiku - mladá dívka a první láska a její milý létá na křídlech lásky...
Vložit příspěvek