Postava hledá autora - pomozte jí!
Je fakt, že ta hádanka je taková poněkud spojlerová (i když to se stává častěji). Je to titulní postava jedné z povídek o Holmesovi. (je to v jiné knize než ten šplhající muž)
Brazilská kočka?
(Mumie č. 249 asi ne ;-)
pozn: těch povídek tu má Doyle vážně hodně (většinu vůbec neznám, nebo si nepamatuji) - skoro dvěstě a tak polovinu zde vůbec nikdo nehodnotil (a ne všechny jsou o brigadýrovi, tedy jiný žánr) - třeba takový Příchod Hunů ... ;-)
Text příspěvku byl upraven 07.09.18 v 17:26
Konečně jsem si přečetla všechny připomínky k hádance - nehledá A. C. Doyla dostihový kůň Stříbrný lysáček?
Už jako malý kluk se dostal k "podniku", který ho uchvátil. Všechny dětské sny o tom, co zde bude dělat, si splnil.
Text příspěvku byl upraven 07.09.18 v 18:20
“Sporcaccione! Figlio d’un culo!“ ječela X. „Pezzo di merda! Celý život na tebe čekám, celý život tě oplakávám, celý život jsem si myslela, že jsi po smrti. Cazzo d’un cane! A ty jsi naživu a já kráva.”
Kdopak je X a komu takto barvitě nadává, dokonce v jeho mateřském jazyce? A koho hledají, když se tak hezky našli?
Nemohla jsem si vzpomenout na nezvyklé ženské jméno, ale myslím, že ječí Pelagia na Antonia Corelliho a hledají Louise De Berniérese.
Ano, to jsou oni.
A já jsem kvůli hádance tuhle knížku vyhrabala z knihovny a teď ji budu muset zase přečíst.
Málem naplnila známé české přísloví, ale když předvedla své koleno, vozka nechtěl zneuctít nářadí.
A než vyšel už tam byl... Ve velikánské zahradě, nebo spíš někde na zámku?
Nešel sám... A než vyšli, už tam byli. V tom zámku to vypadalo jako v krabičce od sirek.
autora hedají politik a historik, pátrající spolu po něčem, o čem ani nevědí, zda to existuje.
Vložit příspěvek