Postava hledá autora - pomozte jí!
Muž experimentuje s lidským utrpením a pracuje pro zlého panovníka, který se má oženit.
Nikdo nic? Tak po druhé nápovědě se třeba někdo chytne:
Hledaný muž si objednal výrobu meče, ale odmítl jej zaplatit a namísto platby mistr zbojíře mečem zabil. Jeho malého synka pak pořezal na obou tvářích, a ten se proto rozhodl muži se šesti prsty pomstít.
Nevím, jestli mám dál zkoušet najít odpověď mezi postavami z Angeliky - moc mi to ze zadání nesedí, ale v tomto případě jistě není od věci se optat ;-ú
Nene, Angelika to není :-).
Tak tedy další nápověda: Hledaný je vedlejší postavou (jednou z hlavních postav je nastávající onoho zlého panovníka) a podle knihy byl natočený film.
Autora hledá nespokojený táta. Syn na něj nedá, všechno si dělá po svém, tradičními materiály pohrdá, lidské životy zbytečně šetří.
Mně při čtení zadání vyskočil Emanuel Habásko st., ale vlastně s těmi materiály a životy to Poláčkův hrdina asi nebude ...
Ještě dřív. I když ... název knihy připomíná texty, které do Bible zařazeny nebyly.
Text příspěvku byl upraven 20.02.19 v 09:48
Ano a ano. A ten syn si nedá říci, kost používá místo pazourku a výměnný obchod místo oloupení a zabití!
Proto se ten apokryf jmenuje "O úpadku doby". :)
Nojo, musím vymejšlet. Moment.
Autora hledají dva starší pánové. Provozují dnes již skoro zapomenuté řemeslo a mají zmiji.
Ti dva staříci jsou příbuzní a mají i stejné křestní jméno. Lidé je tedy při oslovení rozlišují podle věku.
Oba pánové jsou postavy vedlejší, epizodické. Nejméně jeden z nich vystupuje (pokud si správně vzpomínám) ve dvou autorových knihách. Kromě toho, že mají hada, v jednom příběhu ten jeden ošetří zranění jednomu s hlavních hrdinů.
Teda tady je zase ticho!
Ti dva dědkové svoje řemeslo provozují v lese, pokaždý na jiným místě. Postaví si v lese chatrč a dají se do toho.
Jistěže je tady ticho - já se zatajeným dechem čekám na vyluštění, protože o takový příběh jsem nikdy ani nezavadila :=)
Tady je malá ukázka. Jména jsem samozřejmě vynechal:
„Doufám, že se neurazíte, řekla, „ale jste, prosím vás, Mladý ..., nebo Starý ...? Tu zmiji měl Mladý ..., že?“
Stařík se rozesmál.
„Tak ty se na to pamatuješ? Tak, tak, tehdy jste viděli moji zmiji. Já jsem Mladý .... Starý …. je můj táta.“
Vložit příspěvek