Postava hledá autora - pomozte jí!
Kdysi jsem četl knihu, kde byla hrdinkou stříbrná liška, po jejímž kožichu pásli lovci. Ale už si víc nepamatuju. Jsem aspoň blízko?
Autora hledá bývalý voják. Z armády odešel poté, co se jeho nadřízený dopustil zrady a jemu se nepodařilo přimět odpovědné orgány, aby proti zrádci zasáhly. Nějaký čas se věnoval jistým nezákonným aktivitám, později se dal do služeb spravedlnosti. Sloužil jí dobře a dlouho, až do smrti.
Tu spravedlnost, které sloužil, ztělesňuje jeho nadřízený, skutečná, historická postava, kterou autor poněkud přizpůsobil potřebám svého vyprávění.
Když jsi šel v hádankách do minulosti, tak tady mi to (vzdáleně) připomíná bratra Cadfaela, jehož si vymyslela Edith Pargeter alias Ellis Peters. Ale tou zradou si nejsem jistá a spravedlnost by tu spíš taky byla jen přeneseně (opat?) a až do smrti? Nu, ale za tip nic nedám ;-)))
Jiná země, jinej kontinent.
Hrdina hledající autora je postavou vedlejší. Hlavní (někdy titulní)postavou v sérii příběhů je ten jeho šéf, ztělesňující spravedlnost.
Kdyby jen nezákonně konal, a pak se dal do služeb spravedlnosti, tipla bych si Eugèna-Françoise Vidocqa, ale ten - co vím - nebyl předtím v armádě... A kromě autorů literatury faktu o něm asi nikdo nepsal??
Povídám, že je to jinej kontinent. Hledejte v širém světě, Evropu vynechte.
já jukla do Ameriky, ale soudce Ti se jeví jako ten pravý - jen tu pravou ruku ještě doplnit
Seržant Chung nikdy nebyl voják. Sloužil u soudce Ti v rodině, vychovával ho odmalička.
nečetla jsem, takže se odkazuji na wikipedii, kde jsou pak ještě jména těchto pánů:
Ma Žung, Ťiao Taj a Tao Kan
jestli je zde někdo, kdo četl, ať z nich vybere - já bych se musela ptát tatínka a ten nebere telefony :)
já na něj sázela taky, tohle je totiž zbytečně moc těžký a nepodstatný - dva pomocníci byli lapkové, třetí podvodník, kdo si má pamatovat ještě další věci z jejich minulosti, ... takže pokud nečte právě teď nikdo díl, kde je o tom zrovínka zmínka, tak se bude jen dál tipovat - ještě máte dvě možnosti ;-)
Neci tipovat, to je srabárna...
Tchyně zaparkovala na sídlišti a jen co vyjede výtahem nahoru, mrkne do knih :-).
Text příspěvku byl upraven 22.10.19 v 18:57
Ta zmínka je v několika dílech a ta postava je sice vedlejší, ale dost důležitá. Vygooglit se to nedá, což byl záměr.
Ještě jsem narazila na plukovníka Menga... Při googlování se mi zavařil počítač... Tchyně mlčí.
Ne, že bych házela ručník do ringu, ale počítač zamrzlá a odmítá se rozmrazit. A muž si chce pustit seriál... takže sázím na tchyni, zda něco objeví... Zatím jdu do offline stavu...
Vložit příspěvek