Postava hledá autora - pomozte jí!
Samá voda. Dám nápovědu jako hrom, když napíšu, že tento pán byl právník.
Napadají mě pánové Cepl a Motejl. Ale ani jeden neměl dceru, která by sepsala jeho biografii. tak jsem zvědavá na tajenku.
Ta dcera je autorka nebo jí to vyprávění vložil do úst autor, kterého máme uhádnout?
Uhádnout máte tatínka vypravěčky, o níž někteří tvrdí, že je inspirována osobními zážitky toho, kdo knihu napsal.
Tak abych doplnila ten svůj první tip na předchozí hádanku (že takových bude víc), tak hledáme dceru píšící o svém otci. Oba byli spisovatelé, ale vynikali i v jiném kumštu.
Text příspěvku byl upraven 16.10.20 v 16:42
Ladovi, ještě ale doplň konkrétní jména, která měli - "lada" u nás znamená tak nějak nic
Josef (to se nepřekládá ;-), ale jinak rodinka správně
(konkrétně kniha Můj táta Josef Lada)
Hrdina je ufrfľaný mrzutý samozvaný filozof, ktorému voda vzala dom, ale až potom, čo si nad jeho domom ktosi iný postavil lávku.
Minule jsem se u podobně zakukleného zadání začala u zviřátek a skončila u Beara, tady jsem soukromě začala u švédského chlapíka, ale bude to asi nějaké známé (snad ne milostné) zviřátko, kterému důvodně lezl na nervy asi bobřík?
bobrík to nie je - autor si vytvoril svoj vlastný svet s vlastnými zvieratami a je to severský autor.
bobřík taky nebyla nabídka odpovědi, ale mohl být odpovědný za tu "lávku"
našla jsem Tove Jansson a muminy (Bláznivé léto, ve slovenštině je to návodnější jako povodeň), a taky je tam nevrlá divadelní krysa Ema... Autora jsem si spletla (musím zjistit s kým vlastně) - tuhle autorku neznám.
bol to Bisam - ale na tom až tak nezáleží - povodeň a blbo postavená lávka mu vzali brlôžtek. Je to z knihy "blíži sa kométa". Upozorňujem aj na ilustrácie, ktoré si autorka robila sama.
Ale zato jsem dohledala autora, který se mi zdál - jménem - podobný autorce předchozí (ale ani tak moc ne). Nu, je to seveřan, ale postavit vedle sebe jeho křestní a příjmení a titul hledané knihy, máte z toho španělskou (přitom výrazně severskou) vesnici. Titulní postava je takový podivuhodný malíř... (a tomu odpovídá i obálka románu). Jeho autor zemřel před třemi roky.
Vložit příspěvek