Postava hledá autora - pomozte jí!
Dobrá, dejme něco aktuálního:
Které slavné postavě české literatury před pár dny zemřel její předobraz téhož jména?
Svého autora hledá postava, která si vlastní povolání vybrala podle svého vzoru z dětství. Tím vzorem byl, podle jejích slov, komiksový hrdina, který byl tak malý, že byl všude hrozně nenápadný. Naše postava také měla životní zásadu: nadevše nesnášela lež, o něco víc možná ještě pančovanou whisky.
Pro nespavce ještě přidám :
S postavou sdílel luxusní apartmá cenové skupiny super jeho pomocník, rádce a dá se říct i přítel. Sice to nebyl člověk, ale měl jméno stejné jako významný vojevůdce, státník i císař. Naše postava si svého nepostradatelného pomocníka, podle vlastních slov, "vyštafírovala".
Přestože hledaná postava byla malá vzrůstem, stala se nejvyhledávanějším odborníkem ve svém oboru, který nepracoval na kdejakém "případu", vybíral si jen ty, které ho zaujaly a slibovaly odměnu na dostatečné úrovni. Byl také velkým labužníkem, takže si v rámci relaxace při řešení obtížných "případů" vyrobil tu švédský kynutý věneček, tu sladkokyselou křenovou polévku s telecíma očima a řasovými noky.
Raksa.A: :-) opakovaně, mám ho ráda :-), stejně jako postavu, která ho hledá.
Takže ta postava je ....
Ano, jsou to oni :-)!
Raksa.A správně našla autora, Monikajanka dodala postavu, tak bude asi spravedlivé, aby další hádanku zadala ta, která bude rychlejší :-). Co myslíte?
Jé, já tu visím!
Tak dobře. Jako dítě jsem milovala polárníky a přečetla o nich spoustu knih. Ale který z nich hledá sám sebe?
Těch by mohlo být... tak zkraje mě napadají: Fridtjof Nansen, František Běhounek, Umberto Nobile, Richard E.Byrd.
Amundsen ne. Ale woodwarde, zkus si z těch svých vybrat - podle zadání. I ta kniha se jmenuje podobně...
Předem vám prozradím, že předmětem následujícího dialogu není kůň, ale pes. Hledá autora.
.............................
A: Nemohl by tvůj neklid souviset s tím gigantickým černobílým koněm, kterého jsi zaparkoval venku? Mimochodem, co jsem slyšel, koně nežerou maso. Žerou trávu a oves.
B: Není to kůň, ale pes.
A: Člověk by si ho s koněm snadno spletl. I když je pravda, že ty jeho uši jsou takové psí.
B: Jak to, že nezaštěkala, když jsi šel dovnitř?
A: Koně neštěkají. A navíc mě mají rádi. Umím to s nimi.
No dobrá, poradím vám:
Ten pejsánek je nalezenec. Jeho novej páníček ho našel a protože páníček je námořník, stal se z něj lodní pes, člen posádky. Vlastně z ní. Je to milá čubička poněkud kredenciózní postavy a rozžvejká všechno na co přijde.
Text příspěvku byl upraven 04.01.21 v 12:23
Tak ti ještě připomenu, že jednou rozžvejkala vycházkovou hůl místního vládce a posádka musela překotně naskákat do lodi a odplout, jelikož naštvaný státní činitel už se k nim hnal se sekyrou.
Jmenuje se Kluf, jde o psa hlavní postavy Hala z knihy Otroci ze Sokora od Johna Flanagana.
Vložit příspěvek