Postava hledá autora - pomozte jí!
Pryč od truchlivých osudů žen a pryč od Evropy:
Proslulý hlavní hrdina se jménem starověkého krále o hledané postavě říká:
"Nenávidím hlavně to nevyzpytatelné. Ať už je XY jen nástrojem, či ať je XY samým pánem, vybiju si na XY svou zášť."
AdmiralPata je asi někde na mořích a nemá na nás čas, protože už čtvrtý den netrpělivě čekáme na jeho nové zadání
Omlouvám se za zpoždění, kvůli škole jsem trochu pozapomněl na hádanku.
Tentokrát hledá svého autora též postava ze zvířecí říše.Z milovaného člena jedné americké domácnosti se po nepříjemném setkání s nočním tvorem postupně stává krvelačná zrůda která terorizuje celé okolí.
Mé první seznámení s tímhle pejskem bylo v seriálu Přátelé, kde mu Rachel procítěně přála, aby chcípnul.
Trochu si polámu hlavu s novou hádankou, prosím o strpení...
Hlavu jsem si moc nepolámala, takže to bude opět z mého stolku:
Poprvé se viděli ve školním autobuse, i když se dlouho na sebe odmítali podívat. Hledají autorku, která má sedmibarevné křestní jméno.
Výborně, to byla rychlovka! Předávám slovo i zlatého bludišťáka a očekávám další hádanku.
Postava hledá nejen své autory, ale hlavně ŠTESTÍ PRO VŠECHNY, ZADARMO, A NIKDO AŤ NEODEJDE S PRÁZDNOU.
---
edit: Přemýšlím, jestli má hádanka není až příliš spoilovací.
Text příspěvku byl upraven 19.06.21 v 07:25
Arkadij a Boris Strugackij a Roderick Shoehardt. Zrovna jsem se chystala, že si zopakuji Piknik u cesty.
Text příspěvku byl upraven 19.06.21 v 08:43
Ne jednoho, ale hned své dva autory, kteří nejenže spolupracovali, ale byli i přátelé, hledá postava, kterou by šlo označit až jako mytickou. Na svých cestách zažila mnohá dobrodružství a protože neměla žádné povolání, ani nic pořádně neuměla, živila se všelijak. Díky tomu se dostávala do spousty problémů, které často řešila, k důvodné nelibosti okolí, velice specifickým způsobem.
Text příspěvku byl upraven 20.06.21 v 12:03
Hledaná postava údajně opravdu existovala, putovala po celé Evropě, trpěla hladem, zimou, nedostatkem, nechávala se příležitostně zaměstnat a její chování se ne vždy slučovalo s morálkou. Vyprávění o jejích příhodách se nejprve předávalo jen ústně, později inspirovalo mnoho autorů k písemnému zpracování, případně překládání. Tak tomu bylo i s hledanými dvěma autory.
Napadl mě Thyl Ulenspiegel, ale autor je uveden jeden, tak jsem asi na špatné stopě.
Stopa je velmi správná, ale tato postava dostávala v různých zemích odlišná jména, byť podobná... A autoři jsou opravdu dva.
reader.007: Ano, jsou to oni :-)! Jiří Kolář a Josef Hiršal
A postava původně snad Thylbert/Thyl Ulenspiegel, německy Till Eulenspiegel (Ulenspiegel), nizozemsky Tijl Uilenspiegel a česky prostě Enšpígl.
Text příspěvku byl upraven 20.06.21 v 15:15
Teď na to nebudu myslet. Budu na to myslet až zítra. Vždyť zítra je taky den!
Vložit příspěvek