Postava hledá autora - pomozte jí!
Kdo, tázán na cestu, moudře dodané indicie rekapituluje: Pokud nevíš, kam jdeš, může tě tam dovést jakákoliv cesta?
... Tázající se malá osůbka byla krajně zmatená, proto položila dotaz na cestu podivně. Setkání s hledanou postavou ovšem pocit zmatenosti ještě výrazně zvýšil!
To zní jako něco, co by mohli říct Alence Lewise Carolla, ale kdo je autorem výroku?? Kočka Šklíba?
Text příspěvku byl upraven 26.04.23 v 14:39
Obdobný výrok je připisován i Georgi "Broukovi" Harrisonovi, to mne zmátlo :-).
Nyní z úplně jiného soudku:
Moji postavu volně inspiroval skutečně žijící jmenovec. Znáte mne spíše z televizních obrazovek; autor, kterého zde hledám jen beletrizoval příběh můj a mých kolegů a přátel. Chovám se často jako morous, ale svoji práci dělám dobře. Ten novej, co s ním musím bydlet, mě pěkně štve a ještě mi kazí psa. Kikino, fuj je to!
To ne. Mne pomohla pátrat moje paměť a hlavně - tvoje kvalitní indicie :=)
A teď prosím pomozte této ztracené postavě: mladičký kluk, hezký jako Adonis, pobývá s matkou, sestrami, guvernantkou v přímořském hotelu a tam se stane předmětem obdivu starého, vyčerpaného muže. Jak se jmenuje a který autor do něj promítl své touhy?
Na začátku 80. let napsal tehdejší 'enfant terrible' (dnes uznávaný mainstream literát) poctu Smrti v Benátkách, zaobírající se tentokrát dospělými postavami. Na dovolenou jako z noční můry vyrazí mladá dvojice - jak se jmenují a kdo je spisovatel?
To je asi zajímavý odhad (já tu knihu neznám, musím se na ni podívat), ale bohužel mylný. Spisovatel, kterého hledáme psal v mládí temnější věci než Cunningham (mám dojem, nic jsem od něj nečetla). Proslavil se, mimo jiné, incestním příběhem. Hledaná kniha je útlá novela, kde se Benátky slovem nezmíní, ale jsou evidentní.
... jméno hrdinky i počet manželství uvedeno přímo v titulu. Americká autorka, kniha z roku 2017, u nás vyšla letos (673 hodnocení = 89%).
Vsuvka - jen poznamenám, že Taylorka měla sedm manželů (osm manželství), takže zůstává nepřekonána:-)
jejda, a já žiju v domnění, že Taylorka byla vdaná šestkrát...
a hledaná postava je Evelyn Hugo se sedmi manželi i manželstvími, jak uhodla Lenka.Vílka
Text příspěvku byl upraven 29.04.23 v 17:35
Další postava, hledá autora? No, měla by nejdřív najít sama sebe a teprv potom svého autora, protože toho má naloženo vážně hodně. Ať už jde o její ztracení v oceánu, tak ve své mysli...
Text příspěvku byl upraven 30.04.23 v 15:14
Naše ztracená postava je nastávající otec, který potřebuje najít nejdřív sám sebe, než pochopí, že děsivé věci mohou být i krásné. Napsala bych, co dělá za práci, ale jeho práce je zároveň název knihy, takže...takže fakt nemůžu. Ale je to postava kreslená, žádná beletrie...
Text příspěvku byl upraven 01.05.23 v 09:35
Zkuste si pospojovat nápovědy mezi řádky: zmíněné ztracení v oceánu a mysli a zmíněná práce. Proč bych zmiňovala tyhle dvě věci s dodatkem, že zjistit práci postavy je klíč k názvu knihy? Co se asi dá dělat v oceánu za práci? A potom vám stačí vyhledání a máte knihu ;) a tím pádem postavu a autora :)
Text příspěvku byl upraven 02.05.23 v 09:53
Prostě si projděte všechna zaměstnání, která lze dělat v oceánu, jako fakt jich moc není, a máte název knihy. Nemusíte se ostýchat z důvodu, že je to moc jednoduché ;)
(A zachraňte mě, ať si nepřipadám jako malomocná, se kterou nechce nikdo tancovat.)
Text příspěvku byl upraven 03.05.23 v 13:07
Vložit příspěvek