Postava hledá autora - pomozte jí!
reader 007 - Percy Weasley je nevděčnej, namyšlenej drzej spratek. "Moula" je ale kratší. ;)
Ano, to už ho vystihuje dokonale. Důkaz že stručnost není vždy ku prospěchu věci ;-)
Neboli Twaina... Fajn
Moc se mi líbil váš básnický duel a tak tu pro vás taky něco mám:
Sotva junou sílu
ucítil jsem v týlu,
už mi šíje spjata
ocelovým jhem,
učil jsem se shýbat
nízko vaz a líbat
důtky svého kata
čelem bíti zem.
A teď těžší kalibr, i když od velmi známého autora:
Za jedné letní tesknice
jsem bděl při svitu měsíce,
jenž ze zlatého okraje
setřásal mlhy do kraje,
s nějž tekly v kapkách na obzor
na dlouhé hřbety velehor
a zdlouha tekly po poli
do vesmírného údolí.
Na hrobě rozmarýn má strach;
leknín si hoví na vlnách;
zamlžená stáda beránků
se ubírají ke spánku...
reader007- E.A.Poe ale na název básně si nevzpomenu, kdybyste mě zabila.
Kdyby hledaný hrdina znal dílo Járy Cimrmana, jistě by si na počátku svého příběhu povzdechl s dědem Vševědem: Ze všeho nejhorší jsou trpaslíci!
Tak takhle by mohl skuhrat kdekdo královnou ze Sněhurky počínaje...
Text příspěvku byl upraven 25.06.15 v 12:39
náš hrdina byl spořádaný, domácký typ, ale po té první zkušenosti s trpaslíky vyběhl z domu, ani si s sebou nevzal kapesník.
Pořád nic? Tak ještě jedna nápověda a jdu se naobědvat:
V jisté dosti nebezpečné situaci o sobě náš hrdina prohlásil: Jsem hledač stop, ničitel pavučin a moucha s žihadlem. Byl jsem vybrán kvůli šťastnému číslu.
Tak co bych vám ještě napověděl? Snad jen to, že náš hrdina putoval tam a zase zpátky.
Hobit? Chci říct Bilbo Pytlík? A hledá Tolkiena pochopitelně...
Text příspěvku byl upraven 25.06.15 v 14:39
Pálím a protože mně se od té poezie nechce, tak i když na klasiky už vás chytat nehodlám... ačkoliv možná jo, ale později. Teď se se mnou vraťte do dětství a zkuste uhádnout autora těchto veršů:
Skákal pes
přes oves,
dost ho mrzí, že tam lez,
dnes si pes vyčítá,
že do ovsa šel.
Honil kočky z Dobrušky,
nachladil si průdušky,
teď hledá
nezbeda
něco na kašel.
Tak tohle mi uniklo. Moje dětství je pro vás temný pravěk. ;)
Text příspěvku byl upraven 25.06.15 v 15:24
neřekla bych... tahle knížka vyšla rok před mým narozením a autor... tak dobře... autorka byla rozhodně starší ročník než jsi ty
rok před tvým narozením bylo mojí neteři osm let a ta už mě nezažila jinak než plnoletého. v té době jsem dětská říkadla prostě nečetl. to až zas teď. nedávno jsem si pustil medvídka pu, předčítaného markem ebenem.
V roce tvého narození byla i autorka dávno plnoletá a literárně činná, takže se dá předpokládat že jsi se s její tvorbou setkal. Myslím že je dost nemožné aby ne :-) Ačkoliv spíš než její básničky (jakkoliv znamenité) jsou proslulé 4 postavičky bydlištěm na Kokořínsku (i když v jejich příbězích je názvosloví trošku pozměněné)
Toho medvídka jsem slyšela taky a protože knihu jsem nikdy důkladně nečetla, až do toho poslechu mne nikdy nenapadlo jak nesympatická postava je Ijáček. Ale oni vlastně úplně všichni - tedy až na Kryštůfka Robina. Spolek tak sobeckých a sebestředných figurek snad nemá v dětské literatuře obdoby.
A abyste nebyli napnutí jak to s tím psem dopadlo :-))
Stonal pes
na kašel,
dokud podběl nenašel.
Teď už pes nemusí
s kašlem chodívat.
Vařil si čaj z podběle,
za tři dny vstal z postele -
skáče dnes
přes oves.
Běž se podívat!
Text příspěvku byl upraven 25.06.15 v 16:22
Já bych si tipla, že je to Ljuba Štíplová, i když mě nakoply spíše ty čtyři postavičky z Kokořínska :)
Vložit příspěvek