Sabine Ebertová
Čo hovoríte na jej knižné série Porodní bába a Meč a Koruna? Mne sa jej štýl písania veľmi páči, nie je to taká tá presladená romantika, je to občas aj drsné, plné intríg, bojov, zákerností a iných vecí, čím sa dané obdobie vyznačovalo
Wahlker, řekla bych, že určitě nejen v daném období. Já bych ale zmínila i její dva romány z napoleonských válek, 1813: Válečný požár a 1815: Krvavý mír. První zmiňovaný mne k autorce přivedl. Její způsob vyprávění, kdy na události nahlíží skrze dění v tehdejších válečných stanech, je zajímavým přiblížením této doby. Co stojí za vítězstvím, či naopak porážkou...
siena aj tie dva romány čo spomínate by som si mala zaobstarať, len stále som sa neodhodlala, či je to až tak dobré ako porodní bába
Wahlker, nemohu ještě srovnávat, série jsou teprve v pořadí. Ale neřekla bych, že autorka dramaticky změnila styl. Možná je v nich reálií více, ale není to žádný holý dějepis. A ani popis "armagedonu", tedy Bitvy národů. není nijak prvoplánovitě brutální. Já bych se toho nebála.
Len už sa nebudú dať nikde zohnať, možno ešte 1813: Válečný požár áno, ale tá druhá už asi nie
Wahlker, koukala jsem na nabídku zdejšího Bazaru. Když tak do soukromé zprávy, aby na mne někdo nepřišel s nevyžádanou reklamou, ráda poradím od koho bych se nebála koupit:)
alca8532, tak, když i brýle jste si kvůli knize koupila, to už tedy bude autorka velmi dobrá...
Moje oblíbená spisovatelka, možná také proto, že přece jen minulost Německa je dosti spjatá, nebo se dotýká, minulosti naší. Někdy je sice nutné se pořádně soustředit na příběh a data v něm obsažená. Přece jen soupeřících stran je hodně a jmen také, ale stojí to za to. Co mám já osobně také rád jsou mapky a slova autorky na závěr. Toto se netýká románů z Napoleonských válek, které jsem zatím nečetl.
Vložit příspěvek