Současní čeští autoři
Miroslav Žamboch, Miroslav Stingl, Jaroslav Mareš
Text příspěvku byl upraven 15.06.15 v 11:27
Aleš Česal, Otomar Dvořák, Vlastimil Vonruška, Jaroslav Mareš, Evžen Boček, Ivan Mackerle- ten už bohužel není mezi námi
Text příspěvku byl upraven 14.08.15 v 11:09
Aha, já si současné vyložila jako žijící, jinak by tu Mackerle byl taky a sním i Dušan Zbavitel
Magda Váňová, Naďa Horáková, Hana Marie Körnerová, Kateřina Tučková...
Na prvním místě stoprocentně Vilma Kadlečková, dále Kateřina Tučková, Jana Šouflová, Hana Hindráková, Hana Whiton, Miroslav Žamboch ...
Oblíbená je pro mě, vedle Ludmily Vaňkové, ještě Květa Legátová. Pak čtu semtam Vlastimila Vondrušku, Jiřího Grygara, Františka Koukolíka, Zdenu Frýbovou, J. D. Robb (opravuji po upozornění - Robb je sice současná autorka, ale ne z českých luhů a hájů).
Text příspěvku byl upraven 20.06.15 v 12:37
R.E.M., odpusťte, ale trochu si rýpnu...Nora Roberts má české předky?:)
Text příspěvku byl upraven 18.06.15 v 06:24
Siena: Všimla jsem si, že někdy používáte v diskuzích rýpadlo.
:-) Dík za opravu.
Nechala jsem volně plout myšlenky o současných spisovatelích tak dlouho, až jsem zapomněla, že v nazvu tématu bylo české.
Text příspěvku byl upraven 18.06.15 v 23:36
R.E.M: Není zač:) Zase se nemůže říci, že bych nečetla příspěvky pečlivě...to by snad mohlo býti omluvou:)
Já se chystám zkusit paní Hejkalovou, zatím jsem poznala jen její překladatelský um...
Text příspěvku byl upraven 19.06.15 v 09:20
Četli jste už Deštivý den od Jiřího Kostky? Tak to je můj současný český autor.
Kateřina Tučková, Tereza Boučková, Jiřina Šiklová, Květa Legátová, Václav Cílek
Mám ráda Kateřinu Tučkovou a to jako spisovatelku, tak jako člověka. Byla jsem na autorském čtení a paní Kateřina je moc milá. Asi to sem nepatří, ale taky to někdo máte, že máte rádi autora jako člověk, ale jeho dílo vám nejde číst a naopak. Ze své zkušenosti bych přidala další příklad a to pana Lustiga. Moc ráda si pouštím pořady ve kterých byl hostem, diskuze apod.,mám pana Lustiga ráda i když už není mezi námi, ale číst mi nejde a nejde.
Naďa Horáková, Hana Marie Körnerová, Vlastimil Ondruška, Jan Bauer, František Niedl
Zaujal mě Dalibor Funda, zejména svou prvotinou Poslední promítač ze Sudet...
A Vlčí pouto Mirka Valiny je báječně neotřelý současný (ač "mírně" fantaskní) příběh...
Text příspěvku byl upraven 25.09.15 v 08:03
Vložit příspěvek