Terry Pratchett

DISKUZE » O autorech

Calinda
Calinda 13.11.2024 v 10:09

Ančísek: Nevím, zda jde o trumf, to je dost subjektivní, ale já doporučuji Zeměplochu, díly s Hlídkou, mám přečteno Muži ve zbrani a teď nedávno pohádkové Stráže, Stráže! a bylo to skvělé. Nebo díly se Smrtěm (Mort)

Azizi
Azizi 13.11.2024 v 11:18

Ančísek: Za mňa určite Barva kouzel a Lehké fantastično (jedny z mojich najobľúbenejších dielov). Jednak sú to úplne prvé knižky série a jednak sú to knižky s Mrakoplašem a Dvoukvítkem, čo sú úplne najlepšie a najhumornejšie postavy podľa mňa. Ja som najskôr prvé knižky prečítala poporade práve všetky tie, kde sa vyskytuje Mrakoplaš. A Dvoukvítek je tiež dokonalosť sama o sebe! Veľmi vtipná postava.

Ale prosím, nenechaj sa odradiť prvou štvrtinou knihy (Barva kouzel), ktorá možno na teba bude pôsobiť neuchopiteľne a zmätočne. Ono sa to časom rozbehne a na autorov štýl si zvykneš! :)

Ak chceš niečo mimo Mrakoplaše, možno by som odporučila Otec prasátek (aj sa to hodí k nadchádzajúcim Vianociam), ten je naprosto skvelý! Ale ešte viac si ho užiješ, ak už nejaké tie zeměplošské diely budeš mať za sebou.

Podsériu s Hlídkou, ktorú odporúča Calinda, ja zase až tak rada nemám. Ale je to veľmi individuálne, niekto má najradšej podsériu Mrakoplaš (ako ja), niekto zase Hlídku, Smrtě, Čarodějky atď. Je to veľmi individuálne. Ale za mňa rozhodne vyhráva Mrakoplaš, Dvoukvítek a Otec prasátek! ;)

Želám ti veľa úžasných dobrodružsiev a humoru strávených so Zeměplochou :)

Text příspěvku byl upraven 13.11.24 v 11:47

Calinda
Calinda 13.11.2024 v 12:52

Azizi: No však píšu, že je to subjektivní, Mrakoplaše a Dvoukvítka mám sice taky ráda, ale první dva díly jsou slabší a na čtení dalších moc nenalákají, ale to je zase jen můj pohled. Jinak Otec prasátek je super, na to jsem úplně zapomněla a vlastně to byla Moje první Zeměplocha

Vložit příspěvek