Anglo-americká literatura

Chtěla jsem se zeptat, jaké knihy od amerických autorů nebo autorů ze Spojeného království byste mi doporučili? (Potřebuji sestavit seznam Anglo-americké literatury na přijímací řízení na vysokou školu, tak hledám inspiraci, co číst.) Děkuji za odpovědi.

Tys nikdy nepřečetl nic od anglicky píšících autorů a chceš jít na vysokou školu?

woodward: Přečetla jsem toho podle mě dost, nikoli ale klasiku, která je pro příjmací řízení lepší než Harry Potter. Zároveň nechci jít naslepo a pustit se do něčeho, co není čtivé, nebo je to zbytečně náročné, protože knihy budu číst rovnou v anglickém jazyce. A nevím, podle čeho jsi usoudil, že jsem nic nepřečetla, ptala jsem se pouze na tipy, abych se mohla inspirovat..

tsal píše opravdu dobré tipy. Je super vyhlídnout si knihy, které se pak budou po tobě i vyžadovat - tedy opravdu jak říkáš klasiky..
Z již zmíněných, které jsem také přečetla, bych já osobně opravdu doporučila:
Pán much
1984
Pýcha a Předsudek
Obraz Doriana Graye
A za Američany dále doporučuji:
Mark Twain (Dobrodružství Huckleberryho Finna, Tom Sawyer)
Jack London
Ray Bradbury - Fahrenheit 451
Ernest Hemingway
Edgar Allan Poe (The Raven)
John Steinbeck - O myších a lidech a další
A moje srdcovka Tracyho tygr od Williama Saroyana (nevím do jaké míry je to považované za klasiku, ale je to kraťoučké)
A za angličany bych ještě doplnila Wuthering Heights :)
Text příspěvku byl upraven 16.01.19 v 21:32

Anglie: Arthur Conan Doyle (Sherlock Holmes), Agatha Christie (Hercule Poirot a slečna Marplová) a Stephen King
Vložit příspěvek