Balení knih
Dobre odpoledne, chtela bych poprosit o zkusenosti s odesilanim knih, aby se cestou neznicily rohy, nepromackly nebo jinak neposkodily. Dekuji za rady.
Právě minulý týden jsem od jedné prodávající dostala knihu zabalenou pečlivě a důsledně - jako miminko. Byla celá v bublinkové fólii a ta ještě byla v několika vrstvách obkroužená hodně pevnou lepící páskou, a to všechno ještě ve velmi kvalitním balícím papíru. Tak bych to nikdy nedovedla. Aby se rohy nepoškodily, obkroužím celý balíček několika vrstvami lepící pásky. To doufám pomáhá - zatím jsem od adresátů nedostala žádnou reklamaci.
Ale bublinková fólie je zřejmě nejlepší.
Dekuji Koko za dobrou radu. Uvazovala jsem o bublinkove folii, zatim jsem pouzila jen bublinove obalky, kdyz jsem odesilala jednu knihu. Urcite je bude chranit, a je to lepsi nez krabice, protoze bych musela vyplnovat mezery, aby knihy moc v prostoru necestovaly.
U mě vede karton. Klidně i nějaká bedna ze supermarketu (když je čistá) nařezaná podle velikosti knihy (nebo o fous víc) a pak to můžu dobalit klidně i do hedvábnýho papíru nebo igelitky a dorazí to na jedničku s hvězdičkou ;-)
Určitě téměř každý alespoň jednou nakoupil knihy v e-knihkupetví. Já touto formou nakupuji relativně často, hlavně asi proto, že jsou zde ceny v porovnání s kamennou prodejnou nesrovnatelně nižší.
Celkem by mě ale zajímalo, jaké máte zkušenosti s kvalitou balení. Já mám velmi dobré zkušenosti například s knihkupectvím Beletrie.eu, kde mi vždy knihy obalí bublinkou a ještě krabici vystelou polystyrénem. Podobně to je třeba i u Librum.cz, kde knihy dávají také do pořádné vrstvy bublinky a knihy mi tak zatím vždy došly v nepoškozeném stavu.
Naopak mám velmi negativní zkušenosti například s Bux.cz, kde se mi už po několikáté stalo, že do krabice nedali mezi knihu a stěnu krabice ani takový ten vzduchový pytlík, takže se kniha během přepravy mohla volně pohybovat a dorazila v celkem otlučeném stavu. Stejně jsem pak na tom i s Luxorem, kde mi také knihy dorazily pouze v bublinkové obálce, s kterou se pošta vždy vyřádí a jednou jsem měl dokonce podezření, zda mi neodeslali takové ty ohmatané knihy z regálu co pak prodávají za pár korun před vchodem.
A jaké zkušenosti s e-knihkupectvími máte zkušenosti vy? Jaké obchody podle vás knihy balí dobře a které na to s prominutím kašlou.
Dobře podle mě balí Martinus.cz, negativní zkušenost mám v tomto směru s Antikvariátem 11. Jsem si u nich objednala asi osm knížek a přišly narvané v jedné obálce (snad ani bublinková nebyla). Takže tak...
Často nakupuji ve Slevkupectví a jsem velmi spokojena po všech stránkách.
Oeconomica balí vskutku důkladně. Do balíčku jsem se dostávala snad dvacet minut - v ruce nůž a pod sebou hromádku izolepy, papíru, fólie. Péči České pošty kniha přežila naprosto bez úhony, ale ekolog ve mně zaplakal
Dobrý večer ,dovolím se s vámi podělit o zkušenost s balením knihy .Když použiji foliovou obálku ,tak je dám ještě do bublinky a na rohy knih dám molitan .Zatím je vše v pořádku .Co se týče balení knih v Beletrii -souhlasím s pisatelkou . Vzorně zabaleno a prosypano polyesterem .Ten se dá použit ,když vy něco budete posílat .Do krabice ,při balení se dá použit i molitan,nic moc neváží a vyplní mezery . Zkušenost s Antikvariátem 11 ,mám dobré .Vždy dobře zabaleno v krabici .Samozřejmě vzduchové pytlíky jsou výborný ,souhlasím .
Dobrý večer ,asi jsou tak dobří ,vždy dostanu 11% slevu ,a knihy jsou v dobrým stavu ,ráda tam nakupuji .
Tak to by bylo asi řešení přístupu Antikvariátu 11. Protože jak to jde člověk vyzvednout osobně, bojí se o život. Tuhle jsem tam byl, vybral jsem na netu čtyři sci-fi knihy - sci-fi sbírám, takže jsem chtěl i stav což v jejich "ilustrační foto" e-shopu je vždycky hazard. Objednám, třetí den mám cestu kolem, tak tam volám jestli už to náhodou není k vyzvednutí, když mám cestu okolo. Mejl nepřišel, jen potvrzení o objednávce, ale tak zkusil jsem. "No to ani náhodou" proneseno tónem co votravuješ, počkej si "až vám přijde mejl". Tak čekám týden, čekám druhý...mejl nikde. Tak po dvou týdnech volám i s rizikem že budu dořván co zas otravuju. "No jasně že to tu máte, mejl vám přišel už dávno"...ani ve spamu, ani řádné poště nic. OK, tak se tam belhám o berlích to vyzvednout. Přijdu tam, nikde ani noha, vzádu za haldama týpek. Zvoní mu telefon, s hláškou "kur** kdo zas votravuje" mi jde vydat knihy. Dá mi je na stolek ať si je zkontroluju a jde zkontrolovat telefon. Někomu volá. Prohlížím knihy, tři dobrý, jedna (ta nejdražší, za 400,-, nejde koupit nová a blbě se shání) totální salát se zlomeným hřbetem, špinavá. Mezitím slyším týpka jak do telefonu řekne "co si chtěl?" a pak zařve "no to si ku*** děláš prdel? Tak to seš čur** žes to nevobědnal" zaléhají mi uši, ale říkám si, co, asi má blbej den. Rozhovor pokračuje něčím ve smyslu "tak to di do pr**** ty ho**** vypatlaný, ču***, deb***" prásk s telefonem. Týpek přikvačí dopředu "Tak co, chcete to?" tak odpovídám "tyhle tři jo, tuhle ne"...odebírá se dozadu spočítat kolik budu platit a přes celej krám "To vám jako vadí ten zlomenej hřbet, jo?" Odpovídám že mimo jiné, rychle platím a zdrhám co mi berle stačej a zaříkám se že Antikvariát 11 už jen v případě nouze největší. Byl to první nákup, předtím jsem měl zkušenosti se dvouma návštěvama kdy jsem se šel podívat jentak na krám jestli mě něco nezaujme a byl jsem málem sežrán (pocit co jsem to za blbce že čekám v antikvariátu nějaké knihy, že mám vybírat na netu a ať neočumuju a nezdržuju). Problém je že na netu knihy rád vybírám podle skutečnejch fotek a pak teprve se vypravím občíhnout skutečný stav a i tak si dost často knihu neodnesu. No NÁŠ ZÁKAZNÍK NÁŠ PÁN, že? A to jsem si myslel jak jsou antikváři pohodoví a příjemný lidi...
... tohle se opravdu dá ještě někde zažít??? ... to se divím, že jsi ho tou berlí rovnou netrefil mezi oči ... i já mám antikváře zaškatulkované jako tiché a moudré osoby a tohle by byl pro mne naprostý šok ... doufám, že pan majitel občas nakoukne na tuto databázi a po této "reklamě" toho týpka na hodinu vyrazí ...
Ovšem za předpokladu že ten týpek nebyl majitel :D To já nevím...
... nevěřím, že někdo s takovým přístupem k životu a ke svému okolí si otevře zrovna antikvariát
Dobrý den ,jsem v šoku ,že se k vám tak chovalí ,já jsem to nezažila ,komunikace probíhá ,-pošlu zprávu já jim - knihy došly ,vše v pořádku -Taky si myslím ,že to jsou klidné osoby ,žádní ranaři ,i když to třeba majitel -ka ,nevi koho zaměstnává .Takový lidi s takovým chováním ,nepatři k práci u knih .
To kamarátka pred niekoľkými rokmi v jednom antikvariáte žiadala gotický román a majiteľ jej ponúkol Agathu Christie, tak to upresnila na 18. - 19. storočie a dostala Geralda Durrella. Doteraz som v šoku. Mne odporúčal jednu knihu, z ktorej mi časť porozprával. Lenže chyba lávky, ja som tú knihu na rozdiel od neho čítala. Dovolila som si ho opraviť a on si ma potom nejakú dobu nevšímal.
Ono vždy nepracují u knih lidi ,které to zajímá ,to poznáte hned ,kdo má svou práci i jako koníčka ,jste dobře informovaná ,koupenou knihu vám i pěkně zabalí a nemusíte vůbec platit igelitku .Ale to je všech profesích ,na koho narazíte ,na fandu nebo ignoranta .
Také jsem tam párkrát nakupovala a kvůli poštovnému ve všech případech i více knih. Bezproblémová komunikace, jednou jsem dokonce doplňovala objednávku (spojovala další objednávku k dřívější) a vše naprosto v pohodě. Knihy přišly v naprostém pořádku během dvou dnů. Ale takové chování by mě šokovalo a na dlouhou dobu odradilo od dalších nákupů. To jako na jisté mýtince: tak si otevřel hospodu, ale lezli mu tam lidi. Naštěstí jsou i jiné antikvariáty.
Jihorka: Nojo, jiné antikvariáty jsou, ale stejně mě to mrzí, protože zrovna v tomhle jich maj opravdu hodně! Čemuž jsem i přičítal ty ilustrační fotky na eshopu - maj toho tolik, že by prostě nestíhaly fotit každou knihu. Tak použijou univerzální obrázek.
Nemáte zkušenost s kvalitou balení knih u některého z těchto e-shopů: ABZ, nakladatelství Paseka, Dobrovský, Knihcentrum, Knihydobra nebo Vltava? Chystám se objednat poměrně objemnou knihu a byla bych ráda, kdyby přišla ve slušném stavu.
Aiwa: od ABZ bylo balení celkem dobré - šlo o dvě knížky běžných rozměrů, s ostatními jmenovanými zkušenost nemám
Jsem celkem překvapena, co tu moje poznámka vyvolala... jinak s Antikvariátem 11 mám ještě jednu zkušenost, která předchází výše popsané. Koupila jsem si u nich dvě knížky z trilogie Egyptský soudce od Christiana Jacqa, měly v popisu perfektní stav. Vazbu měly v pořádku, to ano, ale měly zažloutlé okraje a ty za něj určitě nepovažuji. A taky silně páchly kouřem. Možná si tedy kladete otázku, proč jsem u nich tedy nakupovala dvakrát - chtěla jsem jim dát ještě jednu šanci.
Mne sa osvedčila bublinková fólia stiahnutá širokou lepiacou páskou zabalená do kartónu (ten si vyformujem presne do veľkosti danej knihy) kartón stiahnem širokou lepiacou páskou a zabalím do baliaceho papiera.
P.S. Aiwa je dobré uviesť už pri objednávaní požiadavku na pedantné zabalenie, prípadne svoju predstavu o konkrétnom spôsobe zabalenia.Zvyknú to rešpektovať.
Vložit příspěvek