Chalífa a Západ od: Franco Cardini
Tak aktuální kniha a nikde to v knihovně nemají k vypůjčení.. Knihovny zařazují do fondu ptákoviny, ale k dnešnímu klíčovému dění ve společnosti tam tento titul schází. Neskučím a neskuhrám, tak jsem knihovny požádal aby se probraly a titul do fondu zařadili. Co si neudělám nemám. Nikdo to za mně neudělá. Knihovníci nemají správnou kvalifikaci na výběr knih. Musíme jim pomoct.
http://www.databazeknih.cz/knihy/chalifa-a-zapad-278683
Text příspěvku byl upraven 09.04.16 v 13:00
Kniha vyšla, dle stránek Vyšehradu, 21.3.2016, to bude nejspíš důvod k nesehnání. Jistě Vám neunikl starší jeho titul Evropa a Islám, který samozřejmě Národní knihovna ve fondu má...
Tuším, že důvodem vzniku tohoto vlákna nebylo ale rozhořčení nad vzděláním našich knihovníků...
Text příspěvku byl upraven 09.04.16 v 14:40
....původní příspěvek musím smazat a uvést na správnou míru. Kniha nevyšla v roce 2008, nemohla. Na ofic stránkách spisovatele je zjištěno:
Na své osobní webové stránce si historik už několik let vede deník Minima Cardiniana, ve kterém komentuje aktuální politické události, zejména na Blízkém východě, a spojuje tu svou historickou erudici se zájmem o aktuální dění. Právě výběrem z těchto textů vznikla kniha nazvaná Pokrytectví Západu. Chalífa, teror a dějiny. Zachycuje deníkové zápisy začínající 19. ledna 2014 a končící 27. ledna 2015.
...takže se sieně omlouvám za matení, kniha je novinka
Text příspěvku byl upraven 09.04.16 v 13:51
vzhledem k vysvětlení výše, smazala jsem své "Nerozumím..."
Text příspěvku byl upraven 09.04.16 v 14:29
http://www.knihcentrum.cz/chalifa-a-zapad?utm_source=sklik&utm_medium=cpc&utm_campaign=ppcHit+%7c+150-229+Kc|http://www.knihcentrum.cz/chalifa-a-zapad&utm_content=Chalifa+a+zapad&utm_term=chalifa+a+zapad
to siena, zaskočilas mne, protože tohle neznám a určitě to nikdy nebudu číst ....tak jen papouškuji stránky, koukni sem a rozhodni, rok vydání 2008 /??? a je to vydání české? nebo originálu?
http://obchod.portal.cz/chalifa-a-zapad/
VIZ příspěvek od encyklopedie výše , vysvětlení
Text příspěvku byl upraven 09.04.16 v 13:51
Encyklopedie, to rozhodně nebyl úmysl...jsem na tom podobně...Dle textu ze záložky, to je "nová" práce:
http://www.ivysehrad.cz/recenze/chalfa-a-zpad-text-zloky/
Žádných omluv netřeba, zmatení nevybočilo, ani v nejmenším, z mého standardu:-)
Text příspěvku byl upraven 09.04.16 v 14:23
tester: Kniha je sice aktuální, ale bohužel lidi tyhle knihy většinou nezajímají.Osobně v naší knihovně vidím, že se půjčují knihy, které nemají žádný význam např. Já, jůtuber, ale knihy důležité leží v policích. Ptal jsem se proč se nekupují knihy, co mají význam a jsou kvalitní. Odpověď : Radši koupím knihu, co si půjčí 300 lidí, než knihu, co si půjčí 3 lidi. Knihovníky proto celkem chápu, většina knihy typu Barbie a růžový cabriolet považují za zbytečnou smrt stromů.
Vím že můj příspěvek odbočuje od tebou sháněné knihy.
Text příspěvku byl upraven 09.04.16 v 13:59
To MarekG... většina vládne menšině. To je demokracie. Knihovny předpokládají nízký počet výpůjček a proto knihu nezařadí do fondu. Chovají se tržně. Kniha není nabízena v obchodech jako e-kniha. Tiskárny a papírny a a distributoř a dopravci a sběrné suroviny by neměly co dělat. Bylo by ohroženo hodně pracovních míst navazujících na papírové provedení. Vědecké knihovny mají tuším povinnost ze zákona mít jeden výtisk od každé vydané knihy. Vydavatelé jim je automaticky zasílají. Jak to že nejsou ve fondu knihovny? Je možné, že je ještě nestihly zařadit, že jsou ve zpracování. Přepínám se do čekacího režimu.
máš pravdu testere, přepni se do čekacího režimu ..... moc té pravdy nemáte chlapci, znalci...ale protože tohle založil tester, tak se tomu moc věnovat nebudu....
.... moc té pravdy nemáte chlapci, znalci....tak se likvidují primitivi. Frňák nahoru a machr až na půdu. Tak si lze udržet důstojnost na DK. Nejsou hodni mého vyjádření k věci.
to tester, já když něco chci a není to v knihovně, tak jdu a koupím si to. A nezakládám tady topic, jak jsou knihovníci nekvalifikovaní. Drtivá většina tvých příspěvků je skuhrání a skučení /a ne že ne ....jak píšeš v prvním příspěvku/....nikdo se tady v tomto topicu s tebou nebaví /můj příspěvek byl věnován sieně a siena se bavila se mnou o knize/ a ten MarekG a jeho souhlas s tebou? ..... co ten může vědět o chodu knihoven ... i když ten jeho příspěvek byl chytřejší než ty tvoje..... ty kdyby na DK nebyly, tak určitě většině nebudou chybět.... mě určitě ne .... a proto já - pryč od testera a žádné vyjadřování k jeho příspěvkům....
encyklopedie: Jak můžeš vůbec vědět, co já vím o knihovnách o jejich chodu, vždyť mě vůbec neznáš. Pokud se odmítáš vyjadřovat k testerovým příspěvkům, nechápu proč sem vůbec píšeš. Myslím si, že jsi proti testerovi zaujatá. Mě by osobně tvoje příspěvky nechyběly.
Marek.... pokud si opravdu ročník, co uvádíš v profilu, tak na moje příspěvky vůbec nereaguj!
Budiž, nebudu, evidentně to nemá cenu. Jinak mě mrzí, že soudíte podle věku.
Text příspěvku byl upraven 12.04.16 v 15:57
encyklopedie, encyklopedie, to byl opravdu ošklivý ageismus (nic si z toho, Marku, nedělej)
...zase jeden zbytečnej příspěvek od kní .....naopak chválím MarkaG za soukromou zprávu , kde reagoval úplně jinak než tady.... a myslím, že s Markem už nemáme žádný problém
Text příspěvku byl upraven 12.04.16 v 18:10
Ano, s encyklopedie-m jsme si to vyjasnili.
Text příspěvku byl upraven 01.09.16 v 16:19
To encyklopedie....já když něco chci a není to v knihovně, tak jdu a koupím si to... v tom ti nikdo nebrání. Jelikož moje solventnost není kompatibilní s dnešními cenami knih, tak si knihu nekoupím. A sháním knihu v knihovně. Z jakého důvodu tam kniha není bylo už vysvětlené.
Vložit příspěvek