Elanius, Čarodějky a jiná havěť ze Zeměplochy. :)
Dobrý den, milý uživatelé DK. :)
Chtěl jsem se místních fandů Zeměplochy zeptat, jestli je možné číst knížky jako Noční Hlídka/Zimoděj/Hrr na ně bez toho, abych četl minulé díly. Zajímá mě to hlavně u linie industriální revoluce a noční hlídky.
Díky moc předem!
Možné to je, číst Zeměplošky nahodile, ale ochudíš se o vývoj postav, charakterů - a o radostné potkávání starých známých.
Ahoj, ja súhlasím s kní, tie knihy sa samy o sebe čítať dajú, sú to vždy uzavreté príbehy a maximálne majú len nejaké voľné pokračovanie (no možno okrem Barvy kouzel a Lehkého fantastična, tie sú skôr ako taký dvojdiel). Ale ja ich radšej čítam po poradí, prídu mi známe niektoré súvislosti z minulosti (či už týkajúce sa postáv, ich charakteru, udalostí) a to ma baví. Ale je to na tebe :) Ja som najskôr prečítala všetky knihy s Mrakoplašom a teraz čítam celú Zeměplochu porade a vyhovuje mi to tak.
Určitě můžeš číst tak,jak Ti to přijde pod ruku.Do té party zapadneš raz dva.Je to jako přiženit se do velké rodiny,také poznáš postupně všechny její členy.
Taky čtu (případně poslouchám) na střídačku, jak se ke které knize dostanu. Někdy mi potom při čtení předchozího dílu dojde pár drobností v tom navazujícím, kterých jsem si předtím nevšimla, ale není to nic dramatického :)
číst na přeskáčku? Podle mě klíďo píďo... ony taky málokoho uchvátí na poprvé třeba Soudné sestry nebo Barva kouzel. A když pak dočítáte co se dělo předtím je to jako byste dosbírával drobky a drby k tomu co už znáte a já osobně mám podobný pocit jako když shlédnu film který se mi líbil a pak si přečtu dodatečně předlohu kde je toho pochopitelně mnohem víc...
Vložit příspěvek