Jakou knihu právě čtete?
Dočítám Zátiší od Pennyové. Je to moje první kniha od této autorky a inspektor Gamache mě baví. Celá ta plejáda hodně výrazných obyvatel vesnice, členů vyšetřovací skupiny. Je to příjemné čtení.
Včera večer jsem dočetla Manželovu ženu. Není to thriller, který vás přiková do křesla a nedovolí vám knihu odložit. Děj klidně plyne a pomalu se vyvíjí, což pro thriller asi není úplně dobrá charakteristika, ale mně to vyhovovalo. Pořád jsem byla zvědavá, co bude dál a přitom jsem měla čas i na jiné věci. :-)
Čtu Tracyho tygra. Vlastně kvůli výzvě na databázi, ne z touhy tohle veledílo objevit.
A jsem uzemněná tím, jak mě ta novela dostává. Dceři jsem ji večer začala číst nahlas, aby neotravovala a já mohla číst. Hodinu nahlas a dcera je nadšená, knihu si půjčila a začala od začátku číst. Já si musela holt Tygra stáhnout do čtečky, abych mohla číst dál…
Dceři je skoro dvanáct a mě krapet přes padesát.
Tím chci říct, že Tracyho tygr je opravdu kniha, která si Pulitzerovu cenu zaslouží.
Teď jsem dočetla Moje neuvěřitelné sestry od Adéle Bréau a jsem nakonec ráda, že jsem u knihy vydržela, což jsem měla na začátku trochu problém. Není to příběh jen o třech sestrách, ale o širší rodině, na konci i slza ukápla a na léto pěkné počtení.
Mám toho rozečteno povícero:
Lee Child - série Jack Reacher - Jatka
Lincoln Child & Douglas Preston - série Pendergast - Pekelná síra
Neal Stephenson - Sníh
Pierre Boulle - Planeta opic
Text příspěvku byl upraven 22.07.22 v 16:51
Lidi, tohle je paráda, jak jste se rozepsali.
Text příspěvku byl upraven 25.07.22 v 08:06
Zrovna čtu Lavondyss. A bohužel ... ? ...
Teď není moc času a vždy čtu jenom pár stránek večer. Ale možná je to tak ve výsledku lepší. Je to fakt výživný, náročný. A do háje, proč vydavatel neudělal větší řádkování? Je to cesta peklem, jak jsou písmena vedle sebe! (Druhý díl změna a čtu to od Arga.) A zatím dost trpím. Ale příběh je ok. Zatím...
Včera dočten Levhart (Jo Nesbø) a jde se pokračovat na další v sérii. Přízrak.
Alekis: loni jsem v nějakých podobných vedrech četla knihu Smršť od Theorina (s naprosto plasticky popsanou sněhovou bouří) a nebylo tak super ochlazující jak jsem myslela, že bude. Kdybych četla v zimě, tak bych si to úžasně vykreslené prostředí asi užila více. Takže Severní pól zvažte :-D
Na plechárně od Steinbecka - jsem nadšená! Kolik událostí, zajímavých postav, jaký popis všedních dnů! Tuhle knihu si opravdu užívám. Už jsem kdysi četla Na východ od ráje a ta se stala základním kamenem mé knihovny.
Já teď čtu Kroniky prachu a taky si to užívám. Podzimní pochmurný Londýn, šálky čaje a hromady knih, to je moje.
Včera jsem začala Setkání s Rámou. Skvěle napsané. Zatím je tedy popis prvního průzkumu, dál nejsem. Ale už jenom to je naprosto famózní. Jsem hodně zvědavá, co bude dál :(
Až moc blizko: jsem v půlce a líbí se mi to. I když je tam popisovaná vražda a ze začátku to teda nebylo nic moc, ale já se nedala a tady je výsledek :)
Pravidla moštárny. Přestože mám Irvinga ráda, teprve teď jsem došla k tomuto dílu. Zatím úžasné, zajímavé čtení.
42 dnů : jsem v půlce, je to čtivé, i když je dětská literatura. Prázdniny dvou bratrů v časech, které jsou sice minulostí, ale vzpomínáme na ně doteď...
Více později v mé recenzi
Začala jsem číst knihu Netvoři a krásky Somana Chainaniho. Klasické pohádky převyprávěné do jiného hávu, ne moderního. Pohádky mají vždy pár stránek, ale je to strašně náročný čtení. Což jsem od knihy rozhodně neočekávala. A hlavně mě trápí, že nevím, pro koho autor knihu vlastně napsal. Nejde to z ní poznat a mate mě to. Kniha je od jedenácti let. No Vílko, ještě tě jsi to tehdy nečetla, to by tě asi kleplo kvůli těm novotám :D
Text příspěvku byl upraven 14.08.22 v 13:54
Koukám, že to tu zase usnulo, tak se to pokusím rozhýbat. :-)
Zrovna mám rozečtený Šepot včel. Jsem asi ve čtvrtině a zatím se mi to líbí. Kniha je pro mě zajímavá už tím, že ji napsala mexická autorka a odehrává se v Mexiku, literatury z této části světa jsem zatím mnoho nepřečetla. Zaujal mě i samotný příběh, momentálně jsem v části, která popisuje průběh španělské chřipky. Kniha vyšla v roce 2015, kdy jsme o covidu neměli ani tušení, přesto mám chvílemi pocit, jakoby spisovatelka popisovala poslední dva roky. Jsem zvědavá, jak to bude dál.
Já nechtěla prudit s komiksem :D
Včera jsem začala číst Žena ve fialové sukni. Přecetla jsem stránku a usnula :D tak snad dnes zjistím, co je na druhé stránce ;)
Tak já dočetla Pravidla moštárny. Popravdě jsem po 200 stranách potratů byla znechucená a od strany 210 začala přeskakovat. Na konci se kniha vrací pro změnu k tématu potratů…
Nyní jsem rozečetla Sáru od Dominika Dána, jsem zvědavá, jsou tu na něho samé superlativy.
Přečetla jsem jedním dechem O čertovi Pavla Čecha. Teď jsem se pustila do všech dílů Dobrodružství pavouka Čendy. Je to obrovská krása literárně i ilustračně, objevila jsem český klenot!
A k Sáře Dominika Dána - moc se mi do toho nechtělo, aby to náhodou nebyl hloupý krvák a není. Kniha mi sedla, v Dánovi budu pokračovat a s chutí.
Kopeceli: také jsem před pár dny četla miniknížečku od Pavla Čecha O klíči. Dostala jsem ji od kolegů v práci. Autora jsem neznala, ale po přečtení (nebo spíše po prohlédnutí nádherných ilustrací) určitě vyhledám jeho další knížky.
Text příspěvku byl upraven 29.08.22 v 10:36
Vložit příspěvek