Kniha pro mladou slečnu?
Ahoj, všem moc děkuji za typy :-). Klidně pište dál! Budu ráda!
P.S.: Alisce: ano, Dívky v sedlech jsem četla :-).
Už to vidím, to mě totiž chytlo asi nejvíc z těch knížek. Ještě mě teď třeba napadlo: Můj vysvlečenej deník, Letopisy Narnie :)
Já taky Dívky v sedlech svého času milovala a přečetla jsem všechny díly.:)
Pak se mi ještě dost líbila Poslední překážka od Andrey Wandel, ale to už jsi taky četla, koukám...
No jo, já už toho o koních přečetla... :-). Dívky v sedlech byly moc pěkné :-), ale jeden díl mi chybí a nemohu ho nikde sehnat... :-(. Knihy miluju a hodlám jich přečíst co nejvíce!
četla jsi nějakého Diabla? To je jedna z mála koňských knížek, po které ještě teď čas od času sáhnu... Tady to sice nemá nijak zvlášť skvělé hodnocení, ale mně to přijde dobrá série.
Linu, jmenuji se Kristi. Je mi 15 let. Velmi doporučuji knihu NAJÍT SKY od autorky: Joss Stirlingové!! Je to kniha pro mladé dívky jako jsem já. V této knize naleznete něco nadpřirozeného, romantického, dobrodružného. Jsou i další díly, ale ještě nejsou vydané v češtině. Podle mne je to velmi povedená knížka, ke které se ještě budu hodněkrát vracet a doporučovat i ostatním.
http://neoluxor.cz/detske/najit-sky--199942/
Text příspěvku byl upraven 11.05.14 v 14:08
Ja som v tomto veku milovala Pána Tragáčika (Pana Auťáka) od Zbigniewa Nienackeho, Začarovaný dom od Joanny Chmielewskej a Troch pátračov od Roberta Arthura. Potom je tu ešte Drsnej brouk od Paula Shiptona alebo Kdo je pachatel od Hy Conrada, ale to som nečítala. Ďalej od Alana Bradleyho Koláč s kapkou jedu a Vražda není hra. To sa mi celkom páčilo, hoci už dávno nie som dieťa.
Ahoj, já prodávám za poloviční cenu detektivky od Breziny, kdybys měl/a zájem. Jsou sice pro věkovou kategorii tak okolo 12ti let, ale klidně bych si je přečetla teď znova (bohužel, mám přeplněnou knihovnu:D). Jinak se mi hodně líbilo Smrt přichází z podzemí od Ruby Jarvise nebo Slimáci od Shauna Hutsona (tyhle už jsou pro tvrdší povahy:).
No já nedám dopustit na Agathu. Ona je taková decentní i v tom vraždění :-)
Tak, tak... jakkoliv adoruji filmová zpracování z posledních let (zvláště sérii se Suchetem), někdy nestačím zírat kam všude nacpou sex. A i ty mordy jsou v knihách takové jako učesané... Jeden by hned změnil profesi a dal se na detektývování :-)
Zdravím :)
určitě bych doporučila knihu Někde jinde od Gabrielle Zevinové. Zajímavý a romantický příběh patnáctileté Liz,která se ocitá na lodi v posmrtném životě.Dopluje do onoho světa,pozná svojí babičku,kterou nikdy neviděla,protože umřela dřív než se Liz narodila a seznamuje se s pravidly na onom světě.Taky se zamiluje,ale bude to trochu komplikované... Mně je 16 a knihu jsem přečetla hned a je to pro mě jedna z nejlepších knih co jsem kdy četla.Opravdu si myslím,že stojí za to přečíst a ne jen pro dospívající, ale i klidně dospělým by se mohla líbit :-) Takže fakt všem doporučuju!!!
Ahoj :)
Další knihu,kterou bych určitě doporučila je Vždy s láskou,Petra od modelky Petry Němcové.Opět romantický,krásný,ale bohužel smutný příběh o lásce,které se postavila do cesty velká tragedie Tsunami.Je to i o životě Petry Němcové a taky o kariéře modelky,kterou se stala.Kniha je napsaná podle skutečných událostí a doporučila bych ji všem i starším. :-)
Malér je v tom, že já jsem starožitnost. Takže já jsem v tom věku četla od Edgara Wallace povídky o Čtyřech spravedlivých, taky tu Agathu, a milovala jsem Svatého. Jenže detektivky o Svatém od Charterise nám někdo šlohl a od té doby jsem je neviděla ani v antikvariátech.
Takže aj ja som prispela darčekom. Čo už môže byť väčšie šťastie, ako spraviť niekoho šťastným, no nie?
Já čtu víceméně všechno, asi kromě hororů...jinak děkuju moc každému za tipy :)
Přečti si třeba Soumrak království. Mě se to moc líbilo, byla to taková fantasy z období přibližně středověku.Bylo to trochu romantické a krvavé. Do komentářů lidi psali že je to ploché ale zároveň zábavné.
Text příspěvku byl upraven 04.06.14 v 19:14
Možná by se jí líbila Strážkyně pramene - je to o 17tiletých dívkách , odehrává se
v budoucnosti, kdy na zemi je nedostatek vody. Psáno jednoduše, čtivě, trochu napínavé - odvede ji to od myšlenek na vlastní problémy.
http://www.databazeknih.cz/knihy/strazkyne-pramene-198142
Text příspěvku byl upraven 04.06.14 v 19:35
Vložit příspěvek