Knihy, které zanechají výraznou duševní stopu
Diagnostika karmy od S.N. Lazareva, to byl zlom
Text příspěvku byl upraven 09.01.18 v 21:21
Já jsem asi v 15 našla u rodičů v knihovně "Největší z Pierotů" od Kožíka. Knihu jsem ke konci odkládala s pláčem. Dokonce jsem po několika (asi 10) letech musela v Pařiži jet na hřbitov Père-Lachaise hledat hrob J G Deburau.
Nový svět (Shaun Tan). Kniha bez jediného slova, ale zanechala ve mně plno emocí, myšlenek i otázek k vnitřnímu přemítání.
Za mě asi Studna osamění a Memento. J a ještě Hvízdavý Dan.
Text příspěvku byl upraven 13.01.18 v 11:16
Zdravím jsem z mladší generace ale rád čtu.. Knížka nebo spíš serie která ve mě zanechala stopu je rozhodně podzemí od R. Gordona po přečtení jsem byl hrozně smutnej že už je konec.Teď už asi 2 měsíce hledám film který by měl být inspirovaný touto knihou ale stále nic.. doporučuju
Budu na to myslet až zítra- úžasně šikovná věta Scarlett O´Harové. Používala jsem ji (na krize) dlouhé roky před tím, než jsem si knihu vůbec přečetla.
Čtu hodně, takže je takových knih víc. Sophiina volba, Vyhoďme ho z kola ven, Atlas mraků...
Ale největší mezi nimi jsou dvě nejkrásnější knížky jaké jsem kdy četla: Kniha o životě a smrti a Tobiáš Lolness
Nesnesitelná lehkost bytí - četla jsem ji jen jednou a přesto je to pro mě jedna z nejdůležitějších knih.
VojtaRada:
doporučuji diskusi na
https://www.csfd.cz/film/259508-tunnels/diskuze/
Ahoj všem! Ráda bych se dostala k nějaké dobré knížce typu mindfulness - všímavosti, o autenticitě, duševní hygieně. V této kategorii je však spousta děl a je těžké se v tom vyznat. Rozhodně nehledám žádnou rozvojovku pro začínající podnikatele, ani knížku o tom, jak mít všechno na háku. A a už vůbec ne nic "ezo", kde je vesmír na každé druhé stránce.
Kdybyste věděli o nějaké příjemné knížce, která by alespoň trošku souzněla s popisem, budu ráda za každý tip! :)
Krásný den, Monika.
Psychológ/gynekológ Xavier Crement, je to taký "youtuber" razenia ako psychológ Koukolík.
/hm ako doporučenie mi to príde smiešne, ale sedí to/
TO Tobii:
Holdstock
Text příspěvku byl upraven 14.03.20 v 00:51
Tolkien : vyberte si od něj cokoliv
Les Mytág
Vzpomínka na Zemi ( série)
Pohřbený obr
Knihy Jakubovi
......
Ale jinak pokud se vám kniha líbí vždy ve vás zanechá hlubokou stopu, napříč všemi žánry, subžánry
Tisíc polibků
nikdy jsem u knihy tolik nebrečela, zároveň jsem z ní byla úplně unesená. Ovšem jde o to, být alespoň trochu součástí cílové skupiny.
Jednoznačně "Umění závodit v dešti" (Garth Stein) od té doby si myslím, že rozumím psům.
Vložit příspěvek