Knihy o pozitivním myšlení, pohledu na svět a sebe sama - poraďte
Zdravím je tu někdo kdo by poradil dobrou knihu která pomáhá s pozitivním myšlení/pohledu na svět a sebe sama? jsem pořád ve fázi hledání, čtení recenzí a pořád se nemůžu rozhodnout do čeho se pustit tak chci ještě jako poslední možnost nějakou radu která snad pomůže.
Zkuste tituly od Louise. L. Hay
a od Zdeňky Jordánové - třeba si vyberete ...
Chcel som napísať niečo ako woodward, ale zahryzol som si do jazyka.
P.S. Už sme to v niektorom vlákne "riešili" a tam som to napísal.
P.S.1. Len jedna myšlienka ktorú si z toho vlákna pamätám (parafrázujem):
Všetky knihy o pozitívnom myslení sú len marketingový ťah, ktorý čerpá z pôvodnej literatúry. Prečítajte si autorov ako Montaigne, Buber, Seneca etc a máte motivačnú a sebapoznávajúcu literatúru a originály nie "vykrádačky" novodobých zlatokopov, ktorí sa živia tým, že opíšu od klasikov kostru a pridajú k tomu trocha svojej "omáčky".
Pozitivně myslí pan Kaplan. A James Herriot. A Terry Pratchett. A Betty MacDonald.
Musím vřele doporučit knihy Sára od Esther a Jerry Hicks. Příběh je určený hlavně dětem, ale moudro v něm naleznou určitě i dospělí. Sára mne během čtení pozitivně naladila a naučila mě mnoho užitečných věcí do života, např. jak myslet pozitivně, věřit jen v to dobré... Je to trilogie, avšak knížky jsou slabé a menší, a tudíž se čte neuvěřitelně rychle. A k tomu je ještě první díl doplněn krásnými ilustracemi, které také pozitivně naladí a zvednou náladu. Mne Sára pomohla při stresu a nervozitě ze školy a při špatné náladě. DOPORUČUJI na 100%!
Doporučuji Lornu Byrne, irskou mystičku. Je to krásné, pohodové čtení, které pohladí po duši. Začněte knihou Andělé v mých vlasech, pak Schody do nebe příp. další, pokud se Vám to bude líbit. Knihy pojednávají o neobyčejném životě autorky.
Eldare80, už zase vaše umazání...?!?
Text příspěvku byl upraven 04.10.18 v 19:24
Mohu doporučit knihu ŽIVOTNÍ NADHLED.
Kniha je vhodná právě v průběhu období, kdy pátráme po řešení a hledáme odpovědi na věčné otázky PROČ a JAK. Je to kniha o sebereflexi a sebepoznání, o zmobilizování motivace k získání odvahy jít si za svým snem. Kniha mění doslova pohled na život. Je to novinka na trhu.
https://www.databazeknih.cz/knihy/zivotni-nadhled-383101
Za mě zatím vede jednoznačně Dan Millman se svou Cestou pokojného bojovníka.
Vložit příspěvek