Knihy, po kterých pátrám - poraďte

DISKUZE » O knihách

kendy2
kendy2 21.02.2013 v 21:07

Asi pře 20 lety jsem měla půjčenou knihu v měkkých deskách. Myslím, že to byl historický děj jehož hlavní hrdina byl rytíř. Děj příběhu si určoval každý sám. Na několika stránkách jsem si totiž mohla vybrat, jak se rytíř v ten daný okamžik zachová. (Např. pomůžete otevřít pokladnici - přesuňte se na str. 34, nepomůžete - přesuňte se na str.72) Několikrát jsem v ději umřela, než jsem se dobrala zdárného konce ;-)
Hledám teď podobnou knihu pro mého syna.
Prosím, poradíte název, nebo autora stejné či podobné knihy?
Děkuji

Text příspěvku byl upraven 21.02.13 v 21:07

Dell
Dell 21.02.2013 v 21:23

Nebyl to Rytíř Romualdo? Je to už dávno, ale něco takového si vybavuju. Nevím, jestli se u toho neházelo kostkou.

Morticia
Morticia 21.02.2013 v 21:25

Já si pamatuji na gamebooky z edice Fighting Fantasy od Iana Livingstona a Steva Jacksona, kdysi mě to docela bavilo.
Třeba město zlodějů http://www.databazeknih.cz/knihy/mesto-zlodeju-15031
Potom si ještě pamatuji edici Lone Wolf od Joe Devera.
Určitě někdo poradí ještě další :)

herdekfilek
HTO
HTO 22.02.2013 v 01:47

Rytíř Romualdo! Měl jsem rád stránky „Na tuto stránku se lze dostat jen omylem nebo podvodem. Začni znovu, 1. pozorněji, 2. poctivě.“

Lone Wolf má fórum: http://lonewolf.wz.cz/forum/

Text příspěvku byl upraven 22.02.13 v 20:15

kendy2
kendy2 22.02.2013 v 16:56

Děkuji. Ani nevíte jak moc jste mi pomohli

Fritaaa
Fritaaa 07.03.2013 v 18:37

Zdravím,
rád bych se zeptal, jestli někdo nevíte, jak se jmenuje kniha jednoho Rusa, co zažil Rudou armádu, zajatecké lágry, vazební věznici v Polsku a koncentrák po útěku a gulag po osvobození za to, že se nechal zajmout.
Díky za odpověď

RADOST
RADOST 08.03.2013 v 10:32

Mohla by to být kniha Mělké sibiřské hroby od Michaela Krupy http://www.databazeknih.cz/knihy/melke-sibirske-hroby-14061

epete
epete 08.03.2013 v 11:27

Mělké sibiřské hroby to nebudou, autorem této autobiografie je Polák Michaela Krupa.

BUBINA1971
BUBINA1971 08.03.2013 v 11:57

Dobrý den,mohla by to být kniha ,,Život a osud" a napsal ji Vasilij Grossman.Románovou kroniku Vasilije Grossmana Život a osud, která v široce rozvětveném příběhu zachycuje klíčové události druhé světové války v sovětském Rusku, stihl rok po jejím vzniku (1960) úděl všech knih, jež se svým obsahem znelíbily - autorův nemilosrdně kritický pohled na způsob, jak se Stalinův vládnoucí režim vypořádal s průběhem a dopadem války bez ohledu na nikoho a na nic kromě vlastních mocenských cílů, odsoudil tuto knihu k tomu, že ji KGB zabavila Grossmanovi při domovní prohlídce a že vyšla poprvé až o dvacet let později v Lausanne. Od tohoto okamžiku se stala celosvětovým bestsellerem. Historická epopej líčí na pozadí "velkých dějin" životy a osudy několika desítek postav úzce či volněji spjatých s rodinou Alexandry Vladimirovny Šapošnikovové a zavádí nás do Moskvy, Stalingradu či do Kazaně, k ruskému stíhacímu leteckému pluku i k tankovému sboru na Urale, do židovského ghetta, německého koncentračního tábora či do nechvalně proslulé věznice Lubjanka. Šíří záběru i stylem vyprávění si toto dílo poprávu vysloužilo označení Vojna a mír 20. století. www.databazeknih.cz/knihy/zivot-a-osud-94456 I když ta anotace v databázi knih není úplně přesná.

Text příspěvku byl upraven 08.03.13 v 12:04

Fritaaa
Fritaaa 08.03.2013 v 14:26

Děkuji za odpovědi, knihu zapůjčím. Snad to bude ono :).

vhojta
vhojta 08.03.2013 v 14:38

Nevíte někdo prosím autora knihy a název díla? Děkuji

Jednou zustal Bruce dlouho v praci, tak jsme si zasli do centra do male francouzske restaurace. "Dam si ten talir smazene zeleniny," rekla jsem cisnici.
"A cheeseburger," rekl Chris.
"A cheeseburger."
"A omeletu. A dej si taky par tech tenkych hranolku, co Francouzi delaji. A mlecny koktejl. A nejaky dezert z jidelnicku."
"To vsechno prece nemuzu snist," zaseptala jsem.
"Jsi prilis hubena," rekl. "Chci te mit buclatejsi."
"A trochu tech vybornych hranolek," rekla jsem cisnici.
"Dejme si vino," rekl Chris.
"A dzbanek domaciho cerveneho."

binysek
binysek 31.03.2013 v 08:42

když jsem byla malá holka, v rádiu četli na pokračování slovensky knížku, kterou měl napsat Mark Twain a jmenovala se jako Ťuťák Wilson nebo podobně. Byla to knížka o klasické záměně dvou dětí chudé omylem vychováno v bohaté rodině ve frocka a bohaté v chudé v řádného hocha, ale já jsem nikdy až dosud neobjevila tu knížku. Nevíte, která by to byla?

a ještě jeden dotaz, když jsem byla velká holka, četla Jiřina Švorcová taky v rádiu (na chalupě jsme neměli televizi) knihu, jejíž název mi unikl a pojednávala o životních osudech jedné ženy, něco jako Ditta, dcera člověka, ale samozřejmě jinak, Četla to opravdu úžasně, ale ta nahrávka prý byla po listopadu 1989 zničena a já si nevybavuji tu knížku, taky bych si ji přečetla.

Dudek
Dudek 31.03.2013 v 11:21

To bude asi Pudd'nhead Wilson, ne? Ve slovenštině jako Ťuťmák Wilson.

kacenka-sk
kacenka-sk 03.04.2013 v 17:30

Ahojky lidičky, mám dotaz na název knížky. Můžete mi poradit kdo ví? Je o tom, že jeden (asi rytíř)vrací z bitvy zastaví se na jednom panství aby dal zprávu, že pán přežil.Druhý den si musí odvést mladou dívku (kterou údajně zneužil) sebou, protože se jí snaží zbavit paní panství. Sice se mu snaží vysvětlit, že není služebná ale on jí nevěří. Když mu po nějaké době uteče a rytíř ji pronásleduje, najde svého bratra dvojče. Tak zjistí, že když byl malý, jeho "otec" ho unesl od jeho pravé rodiny. Dívka se s ním vrátí, ale mezitím si pro ni přijede její bratr. Rytíř s ním o ni bojuje, myslí si, že jsou milenci a ne sourozenci. Po této události od rytíře dívka opět uteče k bratrovi. Po nějaké době se rytíř rozhodne za ní jít a říct jí, že ji miluje. Ona mezitím porodila dvojčata

beavisCZ
beavisCZ 03.04.2013 v 18:20

Dobrý den,
prosím pomozte mi dohledat název dětské knížky, kterou jsem četl v dětství. Byla o lupičích scházejících se v hospodě snad jedová chýše nebo tak nějak. Jednou z hlavních postav byl Gogo, který chtěl s kumpány vyloupit banku. Bohužel víc si nepamatuju, jen že byla ilustrovaná černobíle a pamatuju si jen básničku z knihy : "Vlezeme tam obezrutně, prachy odneseme v putně. Kdo ji nemá vezme džbán, to je Gogův tajnej plán."

Pomůže mi tady někdo dohledat tuto knihu?

handat
handat 04.04.2013 v 11:30

Komisař Bambus a fantom banky:-) Kolega četl jedinou knihu v životě a to byla tato:-)

beavisCZ
beavisCZ 06.04.2013 v 12:40

No to je ona. Diky moc uz ji shanim strasne dlouho.

BlaiddDrwg
BlaiddDrwg 11.04.2013 v 08:40

Ahoj, strašně moc pátrám po knížce kterou jsem měl jako malej, ale už dávno se někde ztratila, asi při stěhování. Moc si z toho nepamatuju. Nejvíc mi v paměti utkvěla pasáž jak nějakého prcka spouštěli na kominické štětce do komína a to je vlastně všechno, pak vím že tam byl nějakej pekař a zmrzlinář co prodával v parku zmrzlinu. Řekl bych, že tam bylo taky dost obrázků, určitě tam byl ten zmrzlinář, pak nějaká věž s hodinami myslím a na konci byl určitě obrázek čtvreratého náměstí se čtvercovou dlaždou. Vím že to není moc, ale jestli to někdo znáte, a prozradíte co to je, tak budu strašně štastné, aspoň na chvilu :) Všem předem moc děkuju!

herdekfilek
herdekfilek 23.04.2013 v 19:18

A že je tu takové pěkné téma. Také hledám jednu knihu, kterou jsem kdysi četl a už se mi vytratila z hlavy. Byl to gotický román. Hlavní postava, jakýsi šlechtic, se měl kamsi dostat, tuze spěchal i rozhodl se, že to vezme zkratkou přes strašidelný kraj, kde narazí na spoustu hororového a krásně mrazivého. Jediné mrazivé co mi utkvělo, je kostel, v něm kostry a obří strach šlechticův. Troufám, že to vzniklo někdy hodně dávno, žádný novotvar. Celou dobu je koňmo a určitě měl nějakou šavličku. He?

HTO
HTO 23.04.2013 v 23:53

herdekfileku, já vím, že ses ptal, ale nevím (odpověď).

Alix
Alix 23.04.2013 v 23:57

Sakra, taky nevím! Jinak bych už čepýřila pírka, jaká jsem chytrá!

herdekfilek
herdekfilek 24.04.2013 v 00:04

Jste milí, já jen tak plácl do vody, aby má otázka nebyla zaplácnuta vaším plácáním. Doufal jsem, že se najde někdo, kdo vědět bude. Četl jsem tu knihu asi ve třinácti a děsně se u ní bál. Sladkých třináct. Ou.

Seraphin
Seraphin 03.05.2013 v 16:22

V čítance na základce jsme měli ukázku z dětské knihy, jediné co si pamatuju je že je to o dětech, kteří za kamennou zdí objevili nádhernou zahradu plnou tajemství. Bude to určitě nějaká stará knížka (vydaná před rokem 2005). Neříká to někomu něco?

HTO
HTO 03.05.2013 v 17:20

Seraphin: http://www.databazeknih.cz/knihy/zahrada-15448 ?

Zaujalo mne, co považujeme za staré knížky. Pro mne je to kniha vydaná před rokem 1868.

Vložit příspěvek