Knihy, po kterých pátrám - poraďte
Alma-Nacida: Tak jsem to nakonec našel. Kolega v práci to pouštěl jako audioknihu, tak jsem zadal do Google: audiokniha index. Vyjelo mi: Index vitality a už jsem věděl, že jsem doma. Nakonec to je jen povídka ze souboru povídek s názvem: Házím ti laso, kamaráde od Josefa Pecinovského. Tak další kniha na seznam, co přečíst :) díky za ochotu
Zdravím všechny. Dcera má za úkol z češtiny odhalit autora básně, napíšu ji sem celou, já na to nepřišla, a to jsem celkem ctitel poezie. :) Dík za pomoc, jestli ji někdo znáte.
Špuntovka
Špuntovku dostal vnouček Vít.
Babička mu ji vzala z ruky:
- Dost, řekla, - nebo budeš bit!
Jsi divoch, nemám chvilku klid.
Metličku na takové vnuky!
Jsi divoch, nemám chvilku klid.
Tu flintu musím dobře skrýt!
Vítek byl chytrá hlavička.
Druhý den ráno po snídani
šel do školy. A babička
na stole našla jeho psaní:
Vím, kde se moje flinta skrývá.
Daleko líp ji musíš skrýt,
anebo si ji vezmu! Vít.
Vždycky byl divoch, tenhle Vít,
upřímný byl však odjakživa.
Text příspěvku byl upraven 06.02.20 v 15:32
Modrovouse zpracoval Charles Perrault. Moje vydání Francouzských pohádek a bajek v překladu Fr. Hrubína (1960), je tlusté, obsahuje toho spoustu, desky jsou žluté, kniha krásně ilustrovaná Evou Frantovou, vydání z roku 2001. Hádám, že tuhle knihu nehledáte, ale třeba Vás můj postřeh někam posune.
Moje vydání Modrovousa (taky Perrault) to určitě není, i když období a formát by odpovídaly.
Taky mě v knize zaujala ta krutost - třeba že matka prince co vysvobodil Šípkovou Růženku chtěla snachu a její děti sežrat..
https://www.databazeknih.cz/dalsi-vydani/pohadky-matky-husy-139296?lang=cz
Bohužel ani jedna ze zmíněných to není, ale to nevadí, alespoň mohu postupovat při hledání vylučovací metodou.
Text příspěvku byl upraven 06.02.20 v 19:18
Dobrý večer, co třeba tato https://www.databazeknih.cz/povidky-z-knihy/krvava-komnata-22598? Je to z roku 1997 a málo stránek 152, povídkové....
Text příspěvku byl upraven 06.02.20 v 22:32
Dobrý den, pátrám po knize: je to klukovská kniha pro náctileté, vyšla někdy začátkem devadesátých let (tehdy jsem ji četl) a myslím, že je od českého autora. Je to příběh o partě kamarádů (pamatuji si, že jeden z nich má přezdívku Suchar). O co tam přesně šlo, si už nepamatuji, ale vím, že jistou roli tam hrají počítače, ti kluci chodí do nějakého kybernetického kroužku. A mám dojem, že i na obálce knihy je kluk u monitoru počítače. Předem díky za jakékoli tipy!
Odvolávám pátrání. :) Nakonec jsem to sám s pomocí Googlu našel - je to tato kniha: https://www.databazeknih.cz/knihy/kdo-nesazi-nevyhraje-122047
Dobrý den, moc prosím o pomoc s hledáním dětské knihy. Knihu jsem četla cca v roce 2000. Bylo to něco jako encyklopedie pro děti. Kniha byla o chlapečkovi a jeho rodině. Popisoval tam roční období, jak chodí pro sestřičku do školky, věší prádlo, usíná a prostě jeho každodenní úkony. Na konci byla dvojstránka o vesmíru myslím. Pokud si dobře pamatuji tak měla kniha modrý obal. Moc děkuji za jakékoliv tipy :)
Ahoj, hledám knihu o vikingovi, který se vrací do Afriky, aby pomstil svého syna.. měla by to být vcelku nová kniha, určitě 2005+. Nemohu za boha najít.
Moc prosím, kdyby to někoho napadlo..
Kdysi jsem četla román (pravděpodobně spíše pro ženy),pěstovali bource morušového.
Dobry den vsem,
hledam detskou ilustrovanou knihu, na kterou jsem si nedavno vzpomnela. Jednalo se o dětskou knihu, ačkoliv příběh i ilustrace a atmosfera byly spise temnejsiho razu.
Hlavnimi hrdiny byly dvě dětske postavy, ktere se vydali na cestu pravdepodobne do duše postavy jine. Přes úskalí se dostali do jádra te osoby a cílem bylo z ní vytáhnout "vnitřní světlo".
V ruce jsem knihu drzela zhruba v telech 2005 - 2008.
Jakekoliv odchylky jsou velmi pravdepodobne. Kniha na mne v detstvi velmi zapusobila. Aktivne se ji snazim najit, ale vice hlav víc ví. Předem děkuji za váš čas a tipy :))
Dobrý večer, poraďte mi prosím někdo nějaký fakt dobrý aktuální komix?
Ď.
Ráda bych si přidala do přečtených knih zajímavou knížku Miloše Karáska projekt Wolker. Jak to udělat, když v databázi není?
A ještě bych se chtěla zeptat, jestli někdo nemá knížka A. Zhoře Námořník Pepík a opička Rrra
karimatka1: jestli není na databázi, můžete ji vložit, pokud se Vám nějak podaří prokázat, že fyzicky existuje. Bohužel na to nestačí slib "mám ji doma a zrovna mi leží na klíně" ;-) ale třeba odkaz z antikvariátu, adresa z evidence některé knihovny (včetně té národní) atp.
Co se týče druhého dotazu, v profilu knihy stojí, že si ji jako "mám v knihotéce" zaevidovali 3 lidé, zkuste oslovit je.
Nemáte tady někdo na prodej knihu o Ozzym Osbourne ? Ozvěte se mi do pošty díky mám zájem Koupit
Vyhlašuju pátrání. Někdy v první půlce devadesátek jsem jako malej četl u babi na chalupě knížku, která byla minimálně částečně o lochnesský příšeře. Byla to docela tenká, ilustrovaná knížka, ale spíš pro mládež, než pro děti; byla taková docela rozverná. Psaná z pohledu (pre)pubertální holky, byl to vlastně road trip po Anglii a Skotsku s jejím tátou a jeho přítelkyní. Živě si vybavuju na scénu, kdy potkají The Beatles na turné, že Paul a Ringo "senzačně trsali" :-).
Trip je zakončenej na břehu Loch Ness, kde je pak zhaftnou vojáci, protože tam probíhá nějaká tajná operace a mají strach ze sovětský špionáže. Oni je pak naloží do ponorky a potopí se s tím, že podle jednoho důstojníka "ono tam totiž opravdu něco je" a ta holka pozoruje nějakým kukátkem dost vágně popsanej obří tvar hluboko pod vodou. Zbytek už si nepamatuju...
Jsem si tak na 85% jistej, že je to od českýho autora (mužskýho), ale to je bohužel všechno, co o tom vím. Sourozencům to nic neříká, googlil jsem poměrně dlouho, ale bezvýsledně. Věděl byste někdo?
EDIT: Pátrání odvolávám, objeveno.
https://www.databazeknih.cz/knihy/sally-tva-kamaradka-z-anglie-428366
Text příspěvku byl upraven 28.02.20 v 10:41
zdravím všechny knihomoly a prosím o pomoc - hledám knihu, kterou jsem četla před několika lety a zanechala ve mně hluboký dojem, ráda bych si ji přečetla znovu... bohužel si nepamatuji autora, jen vím, že to byl psychothriller a šlo o ušlápnutého chlapíka, který žil s matkou, a v dílně si ochočil krysu, která mu dělala společnost... jenže pak bylo krys víc jak se množily, začaly mu přerůstat přes hlavu... nakonec z toho byl docela horor, krysy už nezvládal, začaly být nebezpečné... nepřipomíná vám to něco? neporadíte? díky moc :)
sincere: Připomíná. Nemohl by to být Krysařův deník od Stephena Gilberta?
Hledám dvě knihy, které jsem četla hodně dávno.
První byla z doby Ježíše, kdy po jeho smrti někdo z jeho blízkého okolí putuje Evropou, až se dostane i k druidům.
Druhá byla o rodině, která na voze v tuhé zimě jede do americké divočiny, vybuduje si tu dům, naváže opatrný vztah s Indiány, žena potom umírá vyčerpaná porody...
Díky za jakékoli typy
Ahojte, niekedy dávno som narazila na knihu, ktorá bola o tom ako nejaký športovec alebo chirurg (áno, má to k sebe blízko ????) sa zranil a stará sa o neho ošetrovateľka alebo niečo v Tom zmysle. Dúfam, že mi niekto pomôže s názvom románu, ďakujem
Možná myslíte úplně něco jiného, ale mě napadla kniha Než jsem tě poznala.
Vložit příspěvek