Knihy, zabavené čtenářům učitelem při četbě od lavicí

Tak hlavně abys neztratila vysvědčení, ve škole nám tehdy řekli, že ho schovávají jenom padesát let. Já jsem toho asi po třiceti letech využil. ;)

Vysvědčení je mi už fuk. Ale když před 5 lety dali na internet maturitní testy, tak jsem si je ze srandy udělala. A rozveselilo mě, že bych prošla jak z češtiny, tak i z matiky! Naši matikářku, dej jí pánbu lehké odpočinutí, by nejspíš kleplo - já byla matematický skoroidiot.

Já jsem, jak praví klasik, oběť humanitní blbosti. Maturoval jsem z dějepisu, z matiky bych neodmaturoval.

Z toho je vidět, co jsi za zajíce. Za mých mladých let se maturovalo z češtiny, matiky a ruštiny povinně + libovolný volitelný předmět. A to si představ, že já jsem poslední ročník osmiletky, který ještě dělal závěrečné zkoušky. Takže jsem to vlastně absolvovala 2x.
A myslím, že bys z té matiky odmaturoval - u nás ze třídy napoprvé neodmaturovala jen jedna děva. A možná bys odmaturoval i dneska - já zjistila, že na projití těch novodobých testů stačilo jen 33% z potřebných bodů - původně jsem si myslela, že bych neprošla, když jsem měla pod 50%. A to jsem na to těch 50 let ani nekoukla!
Text příspěvku byl upraven 11.02.16 v 18:53

Jsem rád, že to nebudu muset zkoušet. My jsme byli jeden z prvních ročníků čtyřletých gymnásií, kde byly rozlišené "větve" humanitní, mat-fyz a biochemická. My měli povinnou latinu a u maturity povinnou zkoušku z dějepisu.
Vložit příspěvek