Knižní novinky - anketa
Ahoj, rád bych vás poprosil, abyste napsali, která varianta Knižních novinek by vám do budoucna více vyhovovala:
a) přehled knih, které teprve vyjdou (většinou na týden dopředu) - aktuální stav
b) přehled knih, které právě vyšly (za poslední týden)
Díky.
Já hlasuju pro variantu B - abych případně nově objevenou knihu mohla rovnou koupit a nemusela čekat, až bude k dispozici :)
Pro mě je zase přínosnější varianta A - zjistím, co zajímavého mě v brzké době čeká, na co se mohu těšit, případně poupravím svůj finanční rozpočet :)
louluk: vidíš, ale je to jen pár knih.
kní: myslíš obě varianty? To asi nepůjde :-)
Varianta A. Vybrané knihy pak sleduji, naplánuji si jejich koupi nebo zapůjčení. To očekávání mi vzdáleně připomíná dávný předvánoční pocit. Bude ten dáreček opravdu? A bude se mi líbit alespoň tak, jako představa o něm?
Já se přidám do "klubu" B. Ze stejného důvodu jako Dáma s hranostajem.
Bohužel se stává, že nakladatelé/vydavatelé termíny vydání některých knih mění a posouvají.
Text příspěvku byl upraven 21.07.14 v 19:20
Díky za dosavadní názory. Obě varianty mají svá pro i proti.
A:
proti - pro mě hodně časově náročné, ne vždy se dá seznamem řídit kvůli změnám v edičních plánech, data vydání se běžně posunují
pro - lepší zdroj informací pro spoustu čtenářů, podobný seznam se na webu tak často nevyskytuje, nemám teď tolik času na pravidelný seznam Knižních novinek (často ovlivněno i množstvím chystaných knih, někdy je to bída).
B:
proti - podobný seznam má spousta e-shopů (Kosmas, bux), i když ne úplně kompletní a vždy správný
pro - pro mě časově méně náročné, jednoduché na zpracovávání informací, možnost pravidelných seznamů Knižních novinek (cca 1x za týden).
Zatím jsem se ale nerozhodl,
Text příspěvku byl upraven 21.07.14 v 19:28
Hlasuji pro B. Důvody stejné jako má Siena a další:
Vidím, co zajímavého nového právě vyšlo a co na mě čeká na pultech knihkupectví :-)
- na rozdíl od první varianty, kdy nakladatelé termíny vydání knih často posouvají, takže informace, že nějaká kniha do týdne vyjde, nemusí být přesná a může se posunout na kdovíkdy.
Gnomo: to by jistě bylo řešení, každopádně daleko důležitější je názor ostatních :-) Chci, aby byly novinky pro uživatele DK co nejvíc přínosné.
Tak ja si pozerám knižné novinky len na webe kníhkupectva Artforum, príp. nakladateľstva Talpress. A aj to zriedka. Takže nemám prehľad o vydaných knihách mimo ich ponuky. Tu na DK je aj oveľa väčšia šanca, že by som si to tu pozerala, než na stránkach kníhkupectiev/vydavateľstiev.
Text příspěvku byl upraven 21.07.14 v 19:49
Knih, které teprve vyjdou, je nekonečná řada... :-)
Jsem pro B. Knihy, které vyšly. To je tutovka, ne?
To snad každý pochopí...
Také jsem pro variantu B. Je to určitá jistota, plány některých nakladatelství jsou někdy zajímavé, ale sliby-chyby...
Proto se mi zdá nešťastné i vkládat do DK knihy, které ještě nevyšly. Dokud si na ně nemohu já (nebo ten vkládající) sáhnout, nevěřím, že existují.
já hlasuju pro informaci o knize, která vyjde příští týden - rozvážím si, zda ji vážně chci a třteba si ji zamluvím, případně mi ji knihkupec objedná
Určite B. Rozvažovať, či knihu chcem môžem aj po vydaní. Zato tešiť sa na knihu, ktorá nakoniec nevyjde je mimoriadne rozčuľujúce.
Vložit příspěvek