Ktorú z knižných postáv by ste chceli spoznať "naživo"? :)
K slečně Marplové se taky hlásím, ale Poirota vynechám, ten mi vždycky lezl na nervy :).
Viléma z Landštejna od L. Vaňkové + Karla IV. s Eliškami - Přemyslovnou a Pomořanskou. Dumasova J. Balsama i Edmonda, taky "divou"Báru a Elisabeth Bennetovou s Darcym. Z novějších knih třeba Marka z Marťana a zpovědníka z knihy Sítě. Nemůžu zapomenout ani na mé oblíbené doktory Zámiše, Forejta a Prokopa + paní Hedu od Z. Frýbové.
Text příspěvku byl upraven 12.07.17 v 23:13
možno by bol zaujímavý pokec s pani Colombovou - manželkou toho pána v nemožnom baloniaku.
Text příspěvku byl upraven 12.07.17 v 23:33
A ráda bych poseděla i se soudcem Ti a jeho všemi pomocníky nad šálkem čaje...
Text příspěvku byl upraven 13.07.17 v 10:28
Ty jo, tak to fakt nevím :D. Ale každopádně by bylo zajímavé potkat třeba Anguu ze Zeměplochy nebo Zafoda Bíblbroxe ze Stopařova průvodce (takového prezidenta bych chtěla taky! :DD). Ale jinak mě napadají samí se kterými bych se potkat ROZHODNĚ NECHTĚLA, což jsou třeba Jonatán Časnačaj - opět Zeměplocha.
Nedávno jsem začala číst sérii historických detektivek se sestrou a princeznou Fidelmou. Tak s tou bych si také ráda popovídala.
Poirota a slečnu Marplovou zbožňuju, Agatha je moje nejoblíbenější autorka. Ale u každé knížky si uvědomuju, jak hrozně dokážou lézt na nervy. Myslím, že to jsou typičtí kandidáti na obdiv z dálky :-)
Ovšem Galahada od Wodehouse bych potkala ráda. Teda potkání by asi nestačilo - chtělo by to celý víkend na zámku Blandings.
Ráda bych mluvila s dr. Ravicem v poválečné Paříži. A z žen bych navštívila Penelope v Cornwallu /Hledači mušlí/.
S panem Kaplanem s jeho angličtinou přeloženou do češtiny Antonínem Přidalem. Možná bych mu úplně nerozuměla, ale o to víc bych se smála.
Old Shatterhanda a Sama Hawkinse. Před Vinnetouem bych se asi styděl. Docela rád bych potkal i pana Wolodyjowského.
Já bych se chtěla setkat s Homerem Wellsem z románu Johna Irvinga "Pravidla moštárny."
Také byl podle tohoto románu natočen film.
Homer je velice zajímavá postava.
A i když bychom si toho moc nepověděli, třeba jen tak tiše seděli,
přesto bychom si vše řekli.
Text příspěvku byl upraven 02.12.17 v 09:21
Po včerajšom dočítaní Hrbáča (P. Féval) by som sa rada stretnúť s neprekonateľným Henrichom de Lagardèrom :).
V prvé řadě se mi moc líbí představa mít Sama a Růžu za sousedy, takže se přidávám do party :)
Osobně bych chtěla poznat Sokrata (Cesta pokojného bojovníka), úžasný podivín!
Doriana Graye a Gatsbyho!
A pár postav, které bych chtěla mít za přátele nebo známé :
Mark Watney
Hrabě Monte Cristo
John Watson
Robert Langdon
Halt, Horác, sir Rodney (Hraničářův učeň)
Pan Tumnus
;-)
Moc ráda bych poznala George Virdona z Posledního kabrioletu a kteréhokoli hrdinu Dicka Francise...moje tajné lásky. A přidávám se k výše zmíněným, slečně Marpelove a Robertu Langdonovi.
Text příspěvku byl upraven 28.05.18 v 20:16
Určite by bolo zaujímavé mať tak ako Arne, Petr a Pavel za dedka vševediaceho Nema (z trilógií Kapitán Nemo a Zápas s nebem od J. M. Trosku) :)))).
Ale top je Jack Taylor z galvajske série od Kena Bruena. Toho chlápka miluju. Jede si svý.
Z knižních postav bych chtěla poznat jednoznačně Pusheen. A pokud se počítají i životopisné knihy, tak jednoznačně Ladislava Peška. :-)
Potkat mistra Oveho (,,Muž jménem Ove") tak bych asi nevěděl co říct dřív. Tenhle chlapík je prostě dobrej. Nejdřív by mě asi nadával do mameluků, ale pak bych ho i tak pozval na pivo a zřejmě bych se nepřestávál smát ;D
Chtěla bych poznat muže z rodu Coleů z knih N. Gordona. A patoložku Adélii z knih A. Franklinové. A kávu bych si dala s Betty a vejcem :-)
Zcela sobecky Jamie z Cizinky (Gabaldon), Will z Hraničáře (Flanagen) a Benji z Medvědína (Backmann), Aleka z Třetího přání (Fulghum) a mnoho dalších, na které si vzpomenu v pravý čas ;)
bylo by jich hodně,tak jen namátkou:slečnu Marplovou,rodinu Bennetových s Dárcym,soudce Ti a jeho pomocníci,sestra Fidelma,bratr Cadfael,Přemysla Otakara II a Elišku Přemyslovnu,mnohé další z románů Ludmily Vaňkové....
Vložit příspěvek