Máte rozečteno více knih najednou?
Mno, já mám poslední dobou rozečteno více knih hlavně kvůli místu, kde je čtu. Některé knihy si zkrátka nejde vzít na dětské hřiště nebo číst při míchání omáčky :)
vždy mám rozčítanú len jednu knihu a snažím sa každú dočítať, aj keď ma nebaví. Knihy si rada vychutnávam v kľude a tichu a chcem z nich mať čo najväčší pôžitok pri ich čítaní. Neviem si predstaviť, čítať viac kníh súčasne a skákať z príbehu do príbehu.
Pravidelne, pokojne 5 aj 7. Nemám problém si pamätať, o čom som čítala. Väčšinou to je všehochuť, sú tam romány, detektívky, nové aj niekoľkokrát čítané, knihy o umení a poviedkové zbierky a preskakujem medzi nimi podľa toho, na čo mám chuť.
Knížek čtu zásadně víc najednou, třeba tři nebo čtyři. Některé se víc hodí na cestování MHD, některé před spaním. Dřív jsem četla spíš jen jednu v jednu chvíli, ale nějak se mi to víc líbí, moct si vybrat v danou chvíli, v jakém příběhu budu zrovna pokračovat.
Ano, skoro pořád, když třeba mám knihu z domova rozečtenou a přinesu si novou várku z knihovny, tak jich mám rozečtenejch klíďo píďo i 6...
Já čtu většinou dvě najednou, protože bych se u jedný asi nudila. Ale každá je většinou jiného témata, aby jsem se do toho nezapletla. Teď třeba čtu Vampýrskou Akademii 2: Mrazivý polibek od Richelle Mead a Nikdo nás nezastaví od Jiřího Šolce :)
tohle se mi stává opravdu málo, jenže když prostě začnu číst nějaký přeslazený román, a do toho mi třeba umře křeček, tak to člověk na radůstky opravdu náladu nemá... ale nemám to ráda, protože se potom občas ztrácím a nevím co kam patří...
Andulacek: Vlastimil Vondruška a jeho Oldrich z Chlumu nikdy nezklame ;-) .
Jinak také jich mám dost často rozečtených víc. Když mě jedna přestane bavit tak ji odložím přečtu jinou a pak se vrátím k té předchozí.
Snažím se to nedělat, ale někdy prostě nevydržím a začtu se do nové, zajímavě vypadající knihy i když zrovna čtu něco jiného. Nedávno jsem takhle měla rozečtené hned čtyři knihy najednou. A bylo to pro mě k zbláznění :)
2-3 knihy, jednu beletriu, jednu anglicku a este nieco co mam na Kindl obycajne ceske knihy si stahujem na rajknih.cz
Většinou čtu dvě tři knihy. Skoro vždy si říkám, že to takhle dělat nebudu, ale... většinou mě něco zaujme - dám si první stránku jen ze zvědavosti či za to ta kniha stojí - a pak u toho zůstanu.
Ano většinou tak pět šest knih, které střídám a tím pádem to přečtu během pár dní.
Vždy čtu simultánně DVĚ knihy:
- jednu knihu z literatury faktu/filosofie/sociologie/věda,
- druhou knihu beletristickou - Pán Prstenu, Holmes, ....
Taky jsem knižní bigamistka, která má vždycky rozečtené dvě nebo tři (někdy i čtyři) knihy najednou a naprosto mně nedělá potíže přecházet od jedné ke druhé... :-)
Zvyčajne nie, ale stáva sa mi to....občas paralelne s romanticou literatúrou čítam životopis /napr. teraz Elon Musk/.
Ano, vždy čtu dvě knihy najednou. skladnější z nich tahám i do MHD :-)
Hmm, tak já musím zkonstatovat, že momentálně jich már rozečtených pět:
Pokladnice moudrých čtení - třeba číst po kouskách, čas od času, jak přijde nálada, nejde vcelku, ale chci ji přelouskat znovu celou
Drak z černé tůně - učím se ji zpaměti, takže ji mám v ruce několikrát do týdne. Fakticky pořád rozečtená, i když už mockrát přečtená:
Tolkien: Zákulisí pána prstenů - kniha pro chvíle kdy není nikdo ale opravdu nikdo doma, čtená poctivě po kapitolách s dohledáváním věcí souvisejících s tématem:
Musaši: báječná věc, která se ale nedá brát s sebou do MHD nebo do čekárny, čtu tedy pouze doma.
Na řece: kniha naopak jako stvořená do kabelky.
Tak a co teď? Ale já to určitě všecko dočtu :))
Někdy se mi to stává, například teď zrovna mám jaksi "napevno" rozečtenou knihu o kumránských rukopisech Synové světla a synové tmy, a k tomu si občas odskočím k některé z kapitol v prvním dílu Smrti krále Artuše - protože to se najednou číst nedá, ani nevím, jestli to přečtu úplně celé, protože se občas dokonce vracím k příběhům, které jsem četl už jednou. Ale v pátek jdu do knihovny a musím Artuše vrátit, tak zas bude nastolen pořádek.
Někdy čtu jen jednu,pokud mě extrémně zaujme a tu pak tahám všude sebou bez ohledu na to,jak je velká nebo těžká-naposledy se mi to stalo s Rutherfurdem-New York,alwe spíš mám rozečteno knih víc,asi tak 2-3. Ale v souvislosti s touto otázkou mě napadla jiná-taky se vám stává,že poté,co přečtete něco,co vás uchvátilo,se dlouho nedokážete do jiné knihy pořádně začíst? Já s tím mám problém,protože jsem zvyklá číst neustále,kdykoli to je jen trochu možné,a když hned nepřipadnu na něco,co mě baví,tak jsem nešťastná :-)
Vložit příspěvek