Nejoblíbenější díl Harryho Pottera
Mým nejoblíbenějším dílem je asi druhý. Ale taky se mi hodně líbí pátý a sedmý.
Můj favorit je taky dvojka, protože bazilišek. :) Přitom většina mých známých dvojku nesnáší, prý že je úplně zbytečná a nic se v ní vlastně nestane... No, možné to je, upřímně jsem Harryho četla už dááávno a paměť vynechává, ale, kruci, ten bazilišek byl bezkonkurenční.
Nejmíň se mi naopak líbila pětka, přišla mi zdlouhavá a tak trochu nudná, všem patronům, Umbridgeové a Brumbálově armádě navzdory.
Mně se nejvíc líbil třetí díl, první dva díly mě moc nebavilo, připadaly mi dětské, pohádkové, třetí díl byl najednou mnohem temnější a dospělejší, pak už jsem každy další díl přímo hltala.
Já za nejlepší díl považuji 2. Díky druhému dílu ve filmovém provedení jsem obdivovatelkou HP. První díl jsem brala jen jako fantasy pro děti a nevěnovala jsem mu pozornost. Druhý díl je nabitý dějem a jako všechny díly HP i neskutečně dobře propracovaný. Nejslabší mi nejdřív připadal Fénixův řád, ale po dočtení celé série jsem změnila názor. V 5 díle se totiž příběh dějově mění - skrytá válka se stoupenci Voldemorta postupně přechází v otevřený boj a zároveň se zde vytratil takový ten zábavný a dětský svět. Ona celá série HP je neuvěřitelně propracovaná, děj se vyvíjí a mění s tím, jak hlavní postavy stárnou.
Text příspěvku byl upraven 02.11.16 v 20:29
Taky 3. Za prvé mne tam ještě nestačilo znechutit to věčné omílání faktů z předchozích dílů, za druhé se tam konečně začalo zdát že nejsou věci tak jak se zdály být...
Za mne první,třetí a čtvrtý díl.V prvním díle si předstvuji,že taky chodím do Bradavic a trojka a čtyřka mě baví nejen skvělým,akčním dějem,ale i tím,že hlavní hrdinové třinácti až patnácti letech začínají dospívat a kniha je prošpikována vtipnými pubertálními scénkami.
Já bych vyzdvihla dva. Třetí- přestává to být "pohádka" pro děti a pátý - začíná válka, i když ještě skrytá.
Text příspěvku byl upraven 28.10.16 v 18:53
Pro mě, jako doopravdy obrovskou fanynku Harryho, je to trošku těžké. Lámu se mezi 6. a 7. dílem. Po 5. (pro mě) zbytečně zdlouhavém díle, byly ty poslední dva nejlepší. Přestala to být konečně pohádka. Došla mi spousta souvislostí a detailů. I když nakonec asi víc upřednostňuji Prince dvojí krve. Toho jsem četla minimálně šestkrát.
Pro mně byl vždy nejlepší Vězeň z Azkabanu. Samozřejmě mám ráda všechny HP, ale jak se zde již píše, do tohoto dílu to byla spíš pohádka, tady už se blíží temnota.
Můj oblíbený díl se posouval s tím, jak jsem stárla, dlouhou dobu držel žezlo čtvrtý, ale nakonec se to ustálilo na pátém. Protože Lenka Láskorádová :) . Těch důvodů je víc, ale tenhle je nejvýraznější. Je tam spoustu nových skvělých nápadů, a vůbec...
Můj oblíbený díl je Vězeň z Azkabanu,Ohnivý pohár a Fénixův řád .
Text příspěvku byl upraven 08.11.16 v 17:34
Ty jo, já zrovna 2. díl zrovna třeba nemám ráda. Ale nadevše zbožňuji první, čtvrtý, šestý a sedmý .
Já mám nejradši Vězně z Azkabanu, potom Prince dvojí krve, Kámen mudrců, Ohnivý pohár a Relikvie smrti (až na ten epilog teda :D). Nemám ráda Tajemnou komnatu.
Zcela subjektivně 3. díl. V době, kdy HP vyšel, jsem měla to štěstí a byla ve stejném věku, jako hlavní hrdinové. U Vězně z Azkabanu se tak sešly bezstarostné dětské roky a za mě určitě jeden z nejpromyšlenějších dílů.
Žiaden, stačí mi originál od Tolkiena, plagiát Tolkiena pre tínedžerov nemusím.
Text příspěvku byl upraven 04.10.24 v 04:58
Tretí. Pretože je taký tajomne ponurý a záhadný, zamotaný, ale zase nie prekombinovaný. A je to posledný diel, kde sa neriešia hlúposti okolo vzťahov, ktoré ma, hlavne keď som bola vo veku týchto hrdinov, od čítania veľmi odrádzali.
Na druhom mieste mám piaty diel.
Vložit příspěvek