Nejsmutnější kniha
Zazněl tu E.E.Schmitt - od něj bych na tomto místě určitě zmínila Oskara a růžovou paní. Onkologicky nemocné dítě, obětavá ošetřovatelka a spousta dětského optimismu na poli nevinnosti, bezmoci a umírání.
Hodně smutná je kniha O slepici, která snila o létání. Je to dětsky napsáno, ale ten konec...
Děti s cedulkou - kniha o lidických dětech. Četla jsem ji dávno, ale zamávala se mnou tak, že na ni nikdy nezapomenu. Znova ji číst nikdy nebudu, nemám odvahu.
Text příspěvku byl upraven 29.04.15 v 13:56
Zlodejka knih, TFIOS, Voda pro slony, Denik Anny Frankove, Chlapec na drevene bedne, To nejlepsi z nas, Posledni pisen,..
U mě určitě Barva mléka od L. Nell, A uzřela oslice anděla od N. Cavea a samozřejmě Marley a Já.
Je jich hodně, netroufám si říct, která mi připadá nejsmutnější, ale nějaké tipy bych měl.
Z české literatury zmíním "Panychidu" od Vladimíra Holana. To poválečné běsnění a zvířecká nenávist k našim západním sousedům mi opravdu utkvělo v paměti (byť samozřejmě rozumím historickému kontextu a nikomu nic nevyčítám - to sem teď nepletu).
Ze světové literatury nelze přehlédnout "Přežila jsem: otevřená výpověď o zradě, nenávisti a odpuštění" od autorky příjmením "Ilibagiza". Autorka zde vypovídá o tom, co zažila během rwandské genocidy.
Text příspěvku byl upraven 22.06.15 v 23:32
Nejsmutnější kniha je bezpochyby Protidrogová brigáda I. od Jiřího Komorouse. Autor nikdy nevydal druhý díl a ten první skončil v Levných knihách po deseti korunách za kus....
Erich Maria Remarque-Vítězný oblouk
Erich Maria Remarque-Jiskra života
Fjodor M. Dostojevskij-Zápisky z mrtvého domu
Christiane F. - My děti ze stanice zoo
George Orwell-Bože chraň aspidistru
Vložit příspěvek