Poraďte fantasy/scifi knihu prosím.
Rád sa pridám.
Deň trifidov na mňa v polici uz dlhšie čaká.
Piknik pri ceste som čítal asi pred dvoma rokmi, no niektoré pasáže, predovšetkým hlavnú myšlienku a záver mám stále život v pamäťi.
Ako ďalšie typy, klasiky na ktoré sa dlhšie chystám by som navrhol:
Frank Herbert - Duna
Dan Simmons - Hyperion
Taktiež by som bol za niečo od Ursuly Le Guin a Carolyn Janice Cherryh.
Text příspěvku byl upraven 08.03.19 v 19:36
Áno, Hyperion zrejme nieje najlepšia voľba no prvá Duna by mala byť hodnotná aj ako samostatná kniha.
Gaimana mám rád, čítal som Nikdykde a Oceán na konci uličky. Ďalším knihám sa určite nebránim.
Pokud budeme hlasovat a nominovat, jsem pro, aby se k prvním 4 návrhům přidala zmíněná Duna.
alekis: jak se budeme rozhodovat o vybrané knize? Hlasováním?
Já jsem navrhla, aby se Duna dala do seznamu před hlasováním (zatím jsem nehlasovala).
Můžeme ještě počkat (např. do konce týdne), zda se přidá další čtenář do klubu s návrhem a pak můžeme hlasovat.
Vše záleží na domluvě. Zatím jsme čtyři. Řekněte každý svou představu.
Můj návrh:
Tu první pětici knih bych nechala - na návrzích jsme se shodli. U dalších, jeden čtenář = jeden návrh/nominace knihy.
Každý čtenář 3 hlasy pro knihu na 1 - 3. místě, podle jeho chuti na čtení. Sečteme body za umístění (1. místo 3 body, 2. místo 2 body, 3. místo u každého čtenáře dostane bod) a začneme společně číst nejvýše umístěnou knihu, pak třeba knihu na 2. místě. Pokud bude vůle, můžeme přečíst postupně všech 5 navrhovaných knih.
Termín dočtení bych nechala na domluvě, u kratších měsíc, u delších 1,5 nebo 2 měsíce.
Text příspěvku byl upraven 08.03.19 v 22:37
Súhlasím s R.E.M. Každý člen vlastná nominácia, hlasovanie. S tým, že aj keby počet čitateľov narástol, konečný zoznam by neprekročil hranicu 5 kníh.
Bolo by fajn pár dní počkať, či sa nepridaju aj ďalší.
Ráda vstoupím do klubu, ale hlavně kvůli fantasy, kterou teď nemáte v plánu číst a nebo to neumím rozklíčovat. Ale mě to nevadí, nakupilo se mi teď tolik knih, že chci a musím číst jiné. Zatím hezky čtěte, někdy se přidám, budu spíš pasivnější člen.
Znie to fajn. Predbežne sa chystám na Dunu a Deň trifidov. Uvidím, čo ešte stihnem, keďže čítam aj ine žánre.
Začneme s hlasováním a necháme ho běžet do pondělí? Pro ty, co mají víkendový P/piknik, aby se stihli vyjádřit. ?
Sčítání se ujmu. Souhlasíte s 3 hlasy pro každého čtenáře? Je pak menší riziko patu (2 pro jednu knihu, 2 pro druhou).
Jen pro přehlednost. Toto jsou (po domluvě) zatím knihy ke čtení nebo k hlasování:
Strugačtí- Piknik u cesty
John Wyndham - Den trifidů
Stanislav Lem - Návrat z hvězd
Neil Gaiman - Kniha hřbitova
Frank Herbert - Duna.
Anebo se shodneme a pojedeme poprvé bez hlasování (viz příspěvek alekis). Může být i tak, jak jsem pochopila, máme všichni zájem téměř o všechny knihy.
Nechci ve vláknu dělat chaos. Přizpůsobím se.
Text příspěvku byl upraven 09.03.19 v 11:46
Myslím že hlasovať sa malo o to, ktorá kniha sa má práve čítať, aby bola diskusia koncentrovanejšia.
OK.
Piknik si musím nejdřív sehnat v knihovně. Pro mě je reálný k přečtení měsíc.
Text příspěvku byl upraven 09.03.19 v 11:48
Vložit příspěvek