Poraďte knihy podobného typu

DISKUZE » O knihách

Booky
Booky 19.10.2024 v 15:17

Nevada, díky kouknu :)

veronika4001
veronika4001 27.10.2024 v 09:22

Možná už jsem tady příspěvek psala. Ráda bych si přečetla opravdu strašlivý světový horor (klidně ne moc známý, nebo neznámý, nejlépe duchařinu), který zanechá v člověku stopu. Hororů jsem četla spoustu (jsem fanoušek světového hororu), přesto bych ocenila, kdyby mi někdo napsal, zda nějaký takový horor četl.

CapeTown
CapeTown 22.11.2024 v 11:04

Ahoj, sháním knihu pro taťku od Ježíška :) Rád čte Roberta Fulghuma, ale už od něj má všechno přečtené. Poradíte prosím něco podobného? Kdyby to bylo ve dvojjazyčné CZ-EN verzi byl by to bonus, ale není to vůbec podmínka :)
Předem děkuji za tipy :)

Koka
Litocha
Litocha 22.11.2024 v 13:37

CapeTown
Zkuste taky kouknout k jednotlivým Fulghumovým knihám na záložku podobné. Třeba se z toho něco vyloupne.

CapeTown
CapeTown 23.11.2024 v 17:04

Díky za tipy, Alda mě moc nezaujal a na záložku s podobnými u Fulghuma jsem koukal, často to tam nabízí další jeho knihy :(

Koka
Koka 23.11.2024 v 18:30

CapeTown, když A. A. nevyhovuje, tak ještě doporučím letitou a léty prověřenou klasiku - Chestertona:
https://www.databazeknih.cz/knihy/ohromne-malickosti-obrany-112891

Koka
Koka 23.11.2024 v 18:30

Uživatel svůj příspěvek odstranil.

Alma-Nacida
Alma-Nacida 23.11.2024 v 19:58

Pokud jde o zajímavé povídky o tom, jací jsou (nebo mohou být) lidé, tak doporučím Roalda Dahla (Devětadvacet polibků, Příběhy nečekaných konců a Další příběhy nečekaných konců).

Nevada
martianekk
martianekk 25.11.2024 v 12:31

Mám ráda severské thrillery, dříve to byl Nesbo a poslední dobou jsem přesedlala na Larse Keplera. Mám přečtenou téměř celou sérii a musím říct, že za mě bomba.

CapeTown
CapeTown 29.11.2024 v 12:25

Díky moc všem za tipy, vybral jsem nakonec Roald Dahl od A do Z : souhrnné vydání nejlepších povídek. (Svazek 1), to by se taťkovi mohlo libit :)

Azizi
Azizi 29.11.2024 v 13:26

CapeTown: Skvelý výber! To sa mu bude rozhodne páčiť :) A potom stačí dokupovať ďalšie z tej edície. Dahl je jeden z mojich 5 naj autorov.

Skopírujem sem môj komentár k tej knihe:
Od A až do Z - Souhrné vydání nejlepších povídek I a II obsahujú všetky poviedky nachádzajúce sa v nasledujúcich knihách: Příběhy nečekaných konců, Velký samočinný větostroj a další povídky, Přepínám - deset povídek o letcích a létání, To sladké tajemství života a jiné povídky, Milostné rošády.

Spravila som taký menší prehľad, aby sa každý mohol rozhodnúť, či si tie knihy kúpi jednotlivo, alebo prakticky v jednom spolu ešte s jednou poviedkou naviac.

EDIT: Prezerala som všetky moje komentáre, či náhodou niektorý nepatrí do diskusie a tento by isto patril. Ale tak čo sa dá vytknúť poviedkovej knihe Majstra poviedok? Nič. Perfektné, dokonalé, strhujúce a na záver každej poviedky doslova šokujúce. Že sa chvíľu nezmôžete ani na slovo a necháte ten fantastický zážitok vstrebať, aby ste sa mohli s úžasom vrhnúť na ďalší snáď ešte fantastickejší. Ale tak to už asi každý, kto si takúto rozsiahlu a ucelenú zbierku diel pána Roalda Dahla hodlá kúpiť, veľmi dobre vie.

Text příspěvku byl upraven 29.11.24 v 13:30

Helos
Helos 18.12.2024 v 02:45

Poraďte niečo podobné ako Bernard cornwell alebo Simon scarrow, Anthony riches, Ben Kane

Alma-Nacida
Alma-Nacida 18.12.2024 v 08:43

HELOS - Dobrý je Joe Abercrombie.

Aurien
Aurien 05.01.2025 v 02:24

Zdravím, mám dotaz. Když chce někdo přijít na to, pro jakou práci/profesi má dobré předpoklady, jakou knihu byste mu doporučili? Na trhu jsou různé publikace pro kariérní poradce. Ale co pro laika, který si chce sám v klidu přečíst knihu a udělat nějaký ten test sám? Nemáte prosím nějaký tip? Nevím, co bych lidem doporučila.

Text příspěvku byl upraven 05.01.25 v 02:25

Calypso
Calypso 05.01.2025 v 02:42

Jaké barvy je tvůj padák - Bolles Richard Nelson

Vložit příspěvek