Proč nás tak baví čtení?

DISKUZE » O knihách

Lovehorses365
Lovehorses365 19.02.2024 v 17:34

Miluju čtení kvůli spoustu věcem:
1.Dokážu si v knihách najít kamarády kteří jsou úplně nej
2.Najdu tam spoustu inspirace
3.Uklidním se u toho(teda...ne vždy...chápete ne?)
4.Asi to pro mě nejdůležitější, (pokud se autorovi povede napsat knihu tak abych se dokázala vžít do postavy) zažít ty zázraky a dobrodružství.
Jakoby se přenést do jiného světa.

Text příspěvku byl upraven 27.11.24 v 21:16

Verunka4444
Verunka4444 31.08.2024 v 16:40

Důvodů je asi více,miluji fantasy,nové světy mě vždy tak nějak uklidňují a zároveň prožiju dobrodružství a to nejdůležitější....v knihách je možné opravdu všechno,je to zázrak :)

veronika4001
veronika4001 31.08.2024 v 17:45

Upřímně, nevím. Možná je to tím, že čtení odpoutává od situací v reálném světě, čtením se hodně naučíte, vidíte náhledy jiných, nejen autorův, ale i postav v románu/příběhu a přitom jakoby jste neztráceli čas. Pokud je špatná kniha, odložíte ji, když je dobrá, čtěte dál. Ale času nelitujete. Vždy je na výběr. Knihy si můžete půjčit, koupit; vejdou se všude. Také komunita čtenářů je skvělá. Není to tak, že zabíjíte čas, protože nevíte, co s ním, jak by si mnoho lidí myslelo. Je to o tom, že o čase rozhodnete tak, že ho strávíte konkrétním způsobem, a to třeba s knihou. Je to volba jako každá jiná. Je to vaše volba, stejně jako volba toho, že svůj čas stráví jiným způsobem. Četby si moc vážím a jsem ráda, že je hodně těch, kteří se o knihy zajímají, nejen
obchodně. V současné době je naopak hodně těch, kterým kniha nic moc neříká, a bohužel, jsou mezi nimi ti nejmenší.

Text příspěvku byl upraven 31.08.24 v 17:46

Vložit příspěvek