Rozečtené knihy
tenax: ne, to doufám ne, snad zas tak hrozný nejsme...;) A když jo, tak by se mohly dělat knihy odolný proti ohni, to by třeba nebyl takovej problém.:D Tam nahoře by zbytek potřeboval spíš vodotěsný.;)
Copak my, my jsme jistě v pohodě, ale jsou i čtenáři neregistrovaní na DK, a o ty mám strach :-))
Kdosi se zeptal Mistra Eckharta: „Co dělají andělé v nebi?“ Odpověděl: „Co jsi to za blázna? Nebe je místo, kde se oslavuje. Nic tam nedělají. Prostě oslavují, oslavují nebeskou slávu, nádheru, poezii. Zpívají a tancují a oslavují.“
Anděl nejsem, zpívat a tancovat neumím, oslavovat zrovna nemusím, radši bych si četl. Asi jsem blázen...
„Milovaní, nyní jsme děti Boží; a ještě nevyšlo najevo, co budeme! Víme však, až se zjeví, že mu budeme podobni, protože ho spatříme takového, jaký jest." (1J, 3:2)
Obávám se, že jsme trochu vykolejili z tématu diskuze, nechme prostor taky ostatním. Amen.
Duchovní literaturu jsem nečetl . Samozřejmě Vás nemohu házet všechny do jednoho pytle , ale většina mě tvrdí že jsem nemocný a musím se léčit .
Text příspěvku byl upraven 28.11.13 v 15:20
tenax: to je hřích, nebýt registrovaný na DK??:D
HTO, ty jsi věřící? Myslím, že máš pravdu. ale já si to vůbec nedokážu představit... Což je asi normální... viz. "Kdybychom ho pochopili, nebyl by to Bůh" (sv. Augustin)
Na druhou staranu, nikdo nemůže vědět jestli se v nebi nebude dělat něco tak nějak určitýho, i když prostě nějakým jiným způsobem...
Rusalko123: Ano, jsem. Jinak, to je citát z Eckharta, já bych se na to nezmohl, takový mystik zase nejsem.
Vložit příspěvek