Ságy a knihy nad 700 strán
Moc se mi líbily i od Hermana Wouka Vichry války, byly i zfilmovány, ale kniha dle mne lepší.
http://www.databazeknih.cz/knihy/vichry-valky-13483
Má někdo z Vás zkušenost s tím, že si oblíbil i zakoupil knihy ze série a nakladatelství nedokončilo tuto sérii? Já ano a trápím se a nevím jak se s tím vyrovnat.
Text příspěvku byl upraven 16.11.14 v 20:37
Jasné, že máme také skúsenosti. Ale to sa dá zvládnuť, stále zostáva nádej, že to vydá niekto iný. Treba dúfať. Horšie je, keď autor zomrie a nedokončí rozpísanú knihu. To zas trápi mňa, tu už niet nádeje. Konce dopisované niekým iným neznášam, zásadne ich ignorujem.
Dnes jsem dočetla jednu z knih Charlotte Link a tak jsem vzpomenula na její další knížky , a tohle je sága o osudech jedné rodiny zahrnující období od 1. světové války prakticky do současnosti se mi líbila. Třeba potěší i jiné milovníky " dlouhých knih".:-))
1. díl - Bouřlivý čas
2.díl - Divoké lupiny
3.díl - Hodina dědiců
Malazská kniha padlých. 10 dílů, celkem přes 11000 stran.
Text příspěvku byl upraven 18.01.15 v 16:38
Ha ha haha. Hra o trůny. Teď louskám 3. díl. Má 1200 stran a je to velice vyčerpávající
Anna 13 : Hm, můžu se zeptat co se ti na tom tolik líbí? Věř, že to říkám jen se zvědavostí, nechci být nijak útočná. Četla jsem první díl. Pravda, bylo to velice návykové, ale styl byl pořád příliš jednoduchý a hlavní postavy samé klišé...
Neznáte někdo knihu která bude mít více než 700 stran,muže být i v angličtině?
Miluji knihy s co nejvíce stranami, například Šógun, nebo To od Kinga. Bohužel na DK není vyhledávání podle počtu stran... :-). Miluji na nich to, že se za těch mnoho a mnoho stran zcela sžiji s hrdiny a je mi pak hrozně smutno, když se s nimi musím rozloučit, ale to se mi právě líbí, proto hledám další a nenacházím...
Možná něco najdeš tady:
http://www.databazeknih.cz/seznamy/knihy-kterymi-kdyz-prastite-cloveka-do-kebule-tak-zemre-327
Piliere zeme - Ken Follett
Na veky vekov - Ken Follet
Americká tragédia - Theodor Dreiser
Knihy zo série Pieseň ľadu a ohňa - G. R. R. Martin
Text příspěvku byl upraven 11.03.17 v 19:29
shenandoah - díky, vřelé díky, o tomhle "vraždícím" :-) seznamu jsem neměla nejmenší tušení!
MonikaJanka - díky, jdu na to.
Wally Lamb : Bludné kruhy a
Wally Lamb: Zpěv velryb
Obě nádherné, jaksi neprávem opomíjené.
Ken Follett- Pád titánů, Zima světa, Hranice věčnosti, Marie Cristenová- Požár v klášteře, Hodina Benátčana, Flanderská pečeť, Dámský mír, Robert Merle- série sedmi knih o lékaři Petrovi ze Sioraku
Vložit příspěvek