Skladování knih

DISKUZE » O knihách

jan9003
jan9003 07.07.2019 v 12:21

Ahoj, jak skladujete knihy? Já jako nadšený knihomol totiž řeším nedostatek místa. A tak mě napadlo zakoupit kovové spisové skříně. Hlavně z důvodu, aby se na knihy neprášilo. Líbí se mi, že se dají i zamknout. Děkuji za Vaše rady a případné zkušenosti. Rád si nechám poradit. Díky

encyklopedie
encyklopedie 07.07.2019 v 12:49

...mít knihy nacpané v kovových skříních? ...aby se na ně neprášilo?.... a ještě zamykat? .....to raději knihy nemít vůbec....
..... tak nějak knihomole .....

Text příspěvku byl upraven 07.07.19 v 12:58

Marylaa
Marylaa 07.07.2019 v 13:02

Proč zamykat? Pokud je máte domě.
Jinak nevidím důvod, proč by nemohly být v kovové skříní, na druhou stranu takova skříň asi zabírá stejný prostor jako normální knihovna.

jan9003
jan9003 07.07.2019 v 13:29

Tady jde o to, že se mi více líbí, než dřevěné. Rozhodně nacpané nebudou. V současné době je skladuji na stole a to je strašné, proto hledám lepší řešení. A jelikož bydlím u silnice, tak nechci, aby se na ně prášilo. Není to proto, že je nechci číst. Chci, aby byly moje holky v bezpečí. Jelikož to není beletrie, ale odborná literatura, proto je chci zamykat. Díky za reakce.

DeepSea21
DeepSea21 07.07.2019 v 13:40

Obrovské police a pravidelně oprašovat.

tsal
tsal 07.07.2019 v 13:46

Uživatel svůj příspěvek odstranil.

Marylaa
Marylaa 07.07.2019 v 13:47

Tak pokud jde jen o vkus, tak samozřejmé když se vám líbí víc kovový nábytek než dřevěný, tak proč ne. Zamýkaní odůvodněné tím, že to není beletrie nechápu.
Ale v tom případě doporučuji trezor, je kovový a dá se zamknout.

bamba
bamba 07.07.2019 v 14:12

možno by s a mi páčil bankový valcový prístup k spisom - niečo s motorom, čo by mi ukázalo aj zadné rady kníh. Ale inak drevené - niečo poschodové - ako u prof. Higginsa so sklom.

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 07.07.2019 v 14:14

Já mám starou (upravenou podle svého) sestavu (to ještě bylo dřevo dřevem), kde jsem odšroubovala ty skleněné dveře a natřela barvou. Oříšek byl správně nastavení polic kvůli různým výškám knih a zbytečné se zároveň neplýtvalo prostorem a dvě řady nechci mít. Vypadají jako z ikeii, ale vím svoje ;) sice se tam práší, ale uklízet se musí všude, tak i prach utřít tam není peklo :D

Ty kovové se mi líbí, ale já jsem pro renovaci starých věcí místo kupování nových, ať sr nevytváří stále nový bordel...

A potom moje nejoblíbenější. U popelnice jsem našla starý uzavřeny policový blok. Délka kolem dvou metrů. Tam se vejde "normální výška" knihy a pod televizí to dělá 2 v 1. Samozřejmě domácí tuning :)

Základ je bejt tvořivej. Jinak to vede k těm "komunistickej štěnám", kvůli kterým proklínáte svoje prarodiče, když jdete na návštěvu ;)

Text příspěvku byl upraven 07.07.19 v 14:47

JáJejí
JáJejí 07.07.2019 v 17:43

Doma mám knížky v klasických odýhovaných dřevotřískových policích, komodách, na stole, v posteli, na nočních a jiných stolcích. Žádná dvířka, žádná skla, žádné zámky. Jaká čtenářka, takové uložení knih.

Když jsem byla knihovnice a stěhovali jsme se do nových prostor, pan architekt Juraj Sonlajtner ze studia A.D.N.S Production, který rozhodně NEMŮŽE číst, natožtak, aby byl bibliofil, navrhl (a bohužel vse to realizovalo) profesionální kovové regály:
https://eshop.ceiba.cz/vybaveni_knihoven/knihovni_nabytek/knihovni_nabytek_uniflex,
leč bez povrchové úpravy, takže vypadají jak nenaleštěné konzervy.
Výhodou je, že si rozteč polic můžete regulovat podle potřeb, ale spousta "starých" čtenářů k nám mj. přestala chodit, protože jsou police i celý interiér knihovny studené, hranaté a neosobní.
("Celý život jsem makala ve fabrice u pásu a teď si do podobného prostředí mám chodit půjčovat knížky?!")
Ve skladu ( a to i vzácného fondu) pak jsou:
https://eshop.ceiba.cz/pojizdne_regalove_systemy
Trošku drahá sranda...

Každému jeho čtenářské/majitelské/investorské nebe.

baghira
baghira 07.07.2019 v 17:59

Já je skladuji na disku a na paměťové kartě ve čtečce. Papírových knih se už snažím zbavovat.

majík1
majík1 09.07.2019 v 18:59

Skladuji knihy v knihovně a v uzavřené skříni, některé posílám dál - příbuzným a známým

Wehrmacht
Wehrmacht 18.07.2019 v 23:34

Rozhodně dřevěná knihovna navržena podle designu místnosti ...... nápadů je milión třeba na googlu foto knihovny ....

martianekk
martianekk 22.12.2024 v 04:07

Pouze v knihovně

Vložit příspěvek