Temná věž - pojďte si zaspojlerovat :-)

DISKUZE » O knihách

Mesič
Mesič 07.11.2013 v 19:21

Zdravím všechny příznivce Stephena Kinga a Temné věže zvlášť :-)
Dnes jsem dočetla Temnou věž a jsem plná dojmů. Pojďte si pokecat o tom, co Vás na Temné věži bavilo, které postavy jste milovali a nenáviděli. A kdo jste ji nečetli, nečtěte dál, budeme spojlerovat :-)

Tak osoby... Nesnášela jsem Dettu, i když časem se to trochu zlepšilo. Nevím proč, ale Susannah jsem si nedokázala představit jako krááásnou černošku a Susann (ta z mládí Rolanda) mě moc nenadchla :-( Edie byl moc fajn a Jake taky, no a Ochu byl sladkej
Roland: trochu mi vadilo, když mu říkali "Ošklivec", byla to rozpolcená postava, z 85% ho člověk miloval a zbytek nenáviděl, ale to na tom bylo to zajímavé.
Mordred: pro mě postava o ničem, dokud byl Chlapíček, tak to mělo jakýsi příběh, ale Mordred byl o ničem. Nic moc nedokázal... krom toho, že zabil Ocha :-(

Osobně se mi moc líbilo, že jednotlivé knihy se z části soustředily na nové postavy a tím si člověk odpočinul od hlavního příběhu. Je to jako, když dočtete knihu, jste na to trochu pyšní, že je dočtená, ale je Vám po postavách smutno... "co beze mě budou dělat". Ale takto to bylo super, člověk si odpočinul a RÁD se vrátil zpět k Rolandovi.

A co konec??? Jak jste to nesli? Pro mě jako člověka byl konec hroznej, za půl roku čtení byl pro mě Roland jako dobrý známý a to co se stalo, když prošel posledními dveřmi, bylo hrozný, ale jako čtenáři mi to vyhovuje... celý den mi jede mozek na plné otáčky a to je to, co od knihy chci...

Tak jaké jsou Vaše názory, pojďte připomenout co se Vám líbilo... říkám díky, sai :-D

Mesič
Mesič 07.12.2013 v 17:47

Zdravím, tento příspěvek pěkně zapadl, opravdu nikoho neoslovila temná věž tak, jako mě?

Skylie
Skylie 08.12.2013 v 14:27

Zdravím.
Já jsem sérii Temná věž dočetla asi před 2 lety, tak mě tahle super potřeba podělit se o své dojmy už přešla :). Ale rozhodně je to jedna z nejlepších sérii jakou jsem kdy četla :D.
A konec mi taky přišel úplně zarážející, to jsem opravdu nečekala.
Proto se těším, až si přečtu ten nejnovější díl co vyšel: Závan klíčovou dírkou.

Vložit příspěvek