Větší užitná hodnota knih
Knihy z knihoven by měly mít vzadu několik prázdných stránek do kterých by se psalo kdo a kdy knihu četl i s kontaktem. Není to už někde něco podobného? Kromě zápisů v DK.
To by byla nádhera :D kolikrát bych si ráda s někým pokecala o knížce a psaní na databázi prostě občas není ono :)
mne stačí už teraz, keď mi v pravidelných intervaloch ponúkajú bambusové ponožky, meranie tlaku a prechod od elektriny k plynu.Nemyslím, že by som si chcela poplakať s iným čitateľom na osudom hrdinov napríklad z červenej ponožky.
Nedá mi, abych vás nedovzdělala! :-) Už téměř každá, i ta nejmenší, obecní, knihovna používá pro evidenci výpůjček specializované knihovnické, nepřekvapivě počítačové, programy.
Navíc, do knihoven se nakupují úplně stejné výtisky, jaké pořídíte v knihkupectví. Představa, že by nakladatelství vydalo nějakou speciální edici pro knihovny je tedy hodně idealistická.
Dále musí knihovna ochrańovat osobní údaje čtenářů a neposkytovat je "třetím" stranám.
Jakýže by to mělo mít přínos resp. další užitnou hodnotu, pana testere?
Text příspěvku byl upraven 03.05.16 v 19:07
já jsem, upřímně řečeno, ráda, když nevím kolik lidí drželo knihu přede mnou a pokud mezi listy nenajdu vajgla, kroužek od hrnku s kafem nebo kus svačiny, klidně se smířím i s tím, že si o knížce budu moci pokecat jen s někým, komu ji třeba v budoucnu doporučím sama
...další užitnou hodnotu, pane testere?...že bych si mohl získat nové známosti, kontakty a s nimi komunikovat. Což by mně osobně vyhovovalo. Podle zápisu v knize bych našel spřízněnou duši. Do knihy by dělal zápis jen ten, kdo má na věc stejný pohled. Byla by to jistá forma sdílení, což dnes hýbe světem.
K tomu ale slouží seznamky, ne?
I když, je pravda, že jednou jedna čtenářka o takovéto dohazovačství požádala mě! Pochopitelně neuspěla! :-)
Anebo klidně vlepte na poslední stránku post-it lísteček s kontaktem na sebe. Uvidíte, kdo se ozve vám... Troška risku z vaší strany třeba někoho naláká a žádná správná knihovnice ten lístek nevyhodí. O své štěstí nemusíme žádat instituce, přece!
Text příspěvku byl upraven 04.05.16 v 09:29
Něco jako když jsme na letních táborech psali adresy na lišty pod palandami? Kdo tam byl přede mnou a kdo po mně? Znám, ale už jsem z toho vyrost'.
Pane testere, copak komentáře ke knihám a povídkám a dokonce i bazar nejsou sdílením?
A označování uživatelů jako Oblíbených neslouží k vytvoření sociální sítě?
Diskusní fórum s možností libovolně zakládat témata?
Soukromé zprávy?
Furt málo?
Už to trochu ujelo mimo. V tématu je o sdílení prostřednictvím prázdných stránek v knihách. Tedy o mém vlastním vynálezu. ....Tester: kdo je u tebe Káča?! ;-p ..to je zdejší čestný titul pro děvčata a DKačer má už návaznost na www.geocaching.com . Je zde nějaký kromě mne?
já taky, ale jen náhodou a neúmyslně. Nemaj mi to trousit v mým revíru :-)
Vložit příspěvek