Hodnocení knihy přáteli
DISKUZE » Nápady na vylepšení webu
Jsem schopen ten název "přátelé" nějak překousnout (dokonce už jsem i pár lidí přidal do "přátel", i když jen z důvodu, abych zjistil, jak funguje ona nová funkce). Jen bych byl rád, kdyby si lidé (a teď to není mířeno jen na spoluuživatele tohoto webu, ale spíš obecně) uvědomili tu absurditu "přátel" na podobných webech. Nechci se tady dožít situace, kdy se tady lidé budou předhánět - jako tomu je na nejmenované sociální síti - o to, kdo bude mít více přátel a nedejbože, aby z toho ještě někomu plynuly nějaké výhody.
Ano, pojem "přátelé" se v internetové komunitě už dneska nosí trochu jinak, ale přece, když cítíme - a myslím, že nás není málo - že je tady něco "trošku špatně" měli bychom proti tomu nějak zakročit. A tohle by mohl být ten pomyslný první krok. Ano jsem v tomhle ohledu dosti naivní.
Nebudeme tady mít kolonku nazvanou "přátelé" jen proto, že ji tak na podobných stránkách nazývají taky. No tak, lidi!
Nehledě na to, že pojem "Oblíbení uživatelé" má oproti pojmu "Přátelé" evidentně význam (správně) jednostranný.
On možná ten fakt, že pojem a funkce "přátel" je na netu takhle zavedený jak už je by mohl způsobit že by přeprogramování byla práce zcela marná. Lidi jsou na to už povětšinou zvyklí, a pořád tomu tak je, takže to taky o něčem svědčí. Podle mě by to tu znamenalo pouze o něco víc komplikovanější web... Já sice dělám velké rozdíly mezi přáteli a známýma (nebo resp oblíbenýma) jenomže ruku na srdce. Vy tady chcete měnit zaběhlé "standardy" jen abyste dokázali rozdílnost mezi slovy oblíbený a přítel... proč rovnou nezměníme a nevyselektujeme celý internet, protože já se domnívám, že ti skuteční přátelé se spolu dokážou bavit i bez internetu, najdou si čas se sejít atd atd.... proto by se možná internetový pojem přítel dalo jinak napsat jako pseudo-přítel, nebo bůhví co.
Přátelé, uživatelé, nepřátelé - nebylo by lepší, kdyby jste se místo dohadování o ptákovinách a slovíčkaření zaměřili spíš na zkvalitnění stávajícího stavu. Aby byla DK zajímavá a atraktivní pro zatím "neuživatele", měla by nabídnout to, co je od ní především očekáváno.Kvalitní informace. A až potom někdo kouká, jestli je tady funkce taková nebo maková. Není to nějaký můj vypelichaný názor - dělal jsem si malou privátní anketu mezi zhruba dvěma desítkami známých, kteří umějí číst a současně mají připojení na net a to co tady prezentuji je zhruba rezumé.Na procenta jsem to nepočítal, je to zhruba 75%.
P.S.
respektive pojem přítel na internetu se po mé úvaze dá snadno zaměnit s pojmem oblíbený, takže význam je úplně stejný. Jediným rozdílem jsou ta dvě písmenka navíc.
nightlybird: No, třebaže tvůj příspěvek je dobrý, dovolím si nesouhlasit. Ono je to sice dohadování o ptákovinách a slovíčkaření, jenomže na druhou stranu je lepší tohle vyřešit ještě před tím, než se budem zaobírat atraktivností webu, neboť na takovéhle změny typu přítel & oblíbený je pozdě už teď, natož pak až tu bude víc a víc uživatelů.
Nehledě na to, že hodnota přátelství se dá prověřit až časem. Jaký je Váš čas? spoludatabázníci. Směšujete hrušky s jablky. Navíc je běžné, aby slova měla více významů. A o významu tohoto slova na internetu není pochyb, Ale ve finiši je to na Danielsonovi. Nechť to rozřeší za nás.
Určitě to nakonec rozhodne Danielson, to nikomu neberu. Ale je třeba se tady vyjadřovat a pošťuchovat, ať má Danielson nějakou odezvu.
Odezva jako "Výborná nová funkce! Díky!" určitě potěší, avšak diskuze která tady proběhla (probíhá?) taky není na škodu. Alespoň vidí, že nám není fuk, co se s Databází děje a kam se ubírá.
Přesně tak :-) Zatím si pečlivě čtu Vaše nápady a názory a pak z toho vytvořím závěr :-)
Vložit příspěvek