Pár nápadů na vylepšení webu
DISKUZE » Nápady na vylepšení webu
Cituji:
"když už jsme u těch návrhů, současné zobrazování bazarových položek u knihy mi připadá mnohem méně přehledné než bylo předtím"
Bazar bych potřeboval zobrazovat v mnoha jiných podobách. Například se pravidelně zajímám mimo roku vydání i o otázku ceny - třídění od nejnižší (co je pro mne ještě dostupné), třídění od nejvyšší (o co je možná největší zájem).
Bazar je zajímavý tehdy, pokud je možné se v něm přehrabovat, hledat a řadit jej podle většího množství možností. Současná omezená podoba je vhodná snad pro vyhledání jedné konkrétní knihy, nikoliv ale pro pohyb v bazaru, pro prohlížení nabídek a poptávek podle mnoha různých kriterií.
Dále, občas nemám čas vše sledovat, a když se vrátím, tak se mi zobrazí jen poslední tři nová diskuzní témata, z nichž obvykle dvě bývají hluchá - bez návaznosti, pokračování, obsahu. Tři nová představuje pravidelně jen jedno které stojí za přečtení, někdy také žádné z nich. Procházet všechny diskuzní příspěvky v záplavě her a dalších .. je nepoužitelné.
A ještě, žebříčky mají své nezobrazované návaznosti. Opravdu by bylo tak těžké tam mít odkaz - zobrazit dalších padesát a pod.?
Teď hlavně v Bazaru stále chybí poptávkové inzeráty...nevím, proč by neměly mít poptávky stejná "práva", když nyní mají stejné "povinnosti".
Jaké? Že jsou též zpoplatněny, stejnou částkou jako nabídkové inzeráty. Neměly by tedy, po rozkliknutí Bazaru, mít možnost být vidět?
Text příspěvku byl upraven 26.03.19 v 08:27
Je to asi týden, kdy se zpoplatnění zavedlo. Přiznávám, že s tím už otravuji, ale možná se jednou dočkám odpovědi. Jednak proč se zavedlo, ale hlavně, jestli se tedy vrátí i tyto inzeráty do Bazaru, a jestli ne, z jakého důvodu, ne.
Text příspěvku byl upraven 26.03.19 v 08:30
Aha tak to je krok zpět, bezdůvodné. Chápu při prodeji, ale tohle je špatně!!
Je to opravdu tam, velmi dobře pamatuji, když sem si cca před měsícem kupovala kredit, bylo ještě napsáno, poptávkové vždy zdarma... To moc bazaru na databázi nepomůže
Série, série, série.
Fakt je tak těžký technicky, aby se ukazovala série jenom tomu danému vydání? U edice to jde, proč to nejde u serie?
Knihy mohou být ve více sériích podle vydání. Ale abych se dostala druhé sérii, protože se ukazuje jenom jedna, tak musím dovnitř do knihy. To je dost na palici.
Potom se v praxi stane, že kniha, která vyšla v roce 1978 má stejnou sérii jako kniha, která vyšla loni, jinému vydavatelství, wtf. Stejně když přidávám další vydání, musím údaje vypsat všechny znovu. Takže se info pod knihou mění podle toho, jaké mám vydání. Proč to nejde se sérií? Když to jde s edici? Zvláštní... :(
Zajímavosti, zajímavosti, zajímavosti.
Prosím, o možnost správy mojich zajímavosti jako knih na mém profilu. Nebo alespoň možnost živého linku, když se tam stejně nejvíc dává odkaz někam (třeba trailer adaptace) a možnost řádkování. Proč v zajímavostech nefunguje enter?!
Update: děkuji, už jde živý odkaz a enter taky funguje...dík
Text příspěvku byl upraven 27.03.19 v 10:08
Dan: Proč vlastně nelze dávat recenzím palce? Když jdou dávat palce komentářům, proč není možné to stejné pro recenze, které mají někdy velmi dobrou úroveň?
"Níže jsou inzeráty, kterým vypršela platnost (neobjevují se ve veřejné nabídce bazaru.)"
Obnovovala jsem si nyní několik poptávkových inzerátů a zaujala mě anonce operace. Dovolím si podotknout, že i když obnovím, stejně se nebudou poptávky objevovat ve veřejné nabídce bazaru:)
Zveřejňovat seznam knih, u kterých se mazaly duplikáty, aby bylo možné najít chybějící knihu v seznamech.
Při smazání duplikátu se ztrácí všechny informace a evidence, které jsou spojené s duplikátem bez náhrady, bez upozornění.
Já tedy nevím, ale mě bylo řečeno, že smazat knihu není tak jednoduché právě kvůli tomu, že někdo může mezitím k té verzi napsat koment nebo ho hodnotit, právě kvůli těm vazbám na jiné vydání. Nejsem si tedy jistá, jestli to je automaticky kvůli smazání duplicity, protože se to musí přehodit k ostatním vydání, když vložíte duplicitu a knihu si dáte do bazaru, taky.přece o ten bazar nikdy nepřijdete (jinak, já si vždy vybírám konkrétní vydání, které čtu a vždy se zároveň kouknu, zda jsou ostatní ok, abych něco nenapsala právě v duplicitě a když tam něco je, nahlásim).
Poslední dobou se ale občas stalo (systémovou chybou, protože to opravil až potom majitel), že kniha najednou má místo třeba 382 hodnocení jenom 38. Stalo se mi to se dvěma knihama (co tedy vím, hodnotím i povídky, tak nemůžu porovnat počet přetených a hodnocenych a když se liší, něco se děje a počet komentářů) a bylo vždy vyřešeno.
Není možné, že je to spíš tenhle případ? :(
Díky informaci o počtu knih v Knihotéce a v Přečtených jsem si všimla, že mám v seznamech o knihu míň. Fakt je že jsem preventivně nekontrolovala, jest-li jde o duplicitu. Otvírám knihu, kterou mi nabízí vyhledávač a kdybych viděla dvě se stejným názvem, zpozorněla bych. Ale jinak systematicky nekontroluji každou knihu před přidáním do seznamu.
Text příspěvku byl upraven 31.03.19 v 10:30
Mám trochu problém ohledně položek u knihy. Autor obálky je jasný. Ale všimla jsem si, že dost uživatelů má problém s tou druhou: ilustrace/foto. To je to v knize, lidi. Ale dost lidí vidí foto a dá tam toho, kdo dělal foto na obálku.
Taky jsem si všimla, že dost lidí je moc akční a dá tam třeba Grada publishing. Nebo teď, Ricardo u knih Baronetu. Což je blbost, ale třeba neví, že tam musí být jenom "živej člověk", ne společnost nebo banka fotek.
Chtělo by to trochu pozměnit nebo poopravit. Mě to je jasné, ale evidentně dost uživatelů v tom plave.
----
Dnes jsem na to zase narazila. V knize jméno toho, kdo dělal fotku obálky a jeho jméno skočí v kolonce toho, kdo dělal na vnitřku knihy (!) protože se kolonka jmenuje ilustrátor/foto.
---
Asi budu otravovat, dokud mi na to nikdo neodpoví, protože tohle vytváří solidní bordel. Ve vnitř knihy a obal knihy jsou dvě věci. Fakt je to tak těžký pochopit?! A ještě k tomu to dost mate ty, kteří moc často nedoplňuji... :( :( :(
LV - Návěští Ilustrace/foto je v pořádku. Knihy mohou obsahovat jak ilustrace, tak i fotografie. Proto v této kolonce zde uvádíme jak ilustrátory, tak fotografy.
Pokud má fotograf, uvedený v knize, na svědomí pouze foto na obálce, lze jeho jméno uvést v kolonce Autor obálky, vedle výtvarníka obálky (viz níže uvedená terminologie).
Ilustrátor:
Osoba, která koncipuje a může též realizovat výtvarné řešení nebo ilustraci, obvykle jako doprovod psaného textu.
Fotograf:
Osoba či organizace odpovědná za pořízení fotografií, a to buď v originální formě nebo ve formě reprodukce.
Autor obálky (Výtvarník desky knihy nebo ochranného pouzdra (obalu) pro dokument):
Osoba odpovědná za výtvarný design desek knihy, desek k albu, ochranného pouzdra pro knihy či jiné dokumenty, přepravního obalu atd. Pro výtvarníka obálky se používá označení Autor obálky.
Pro výtvarníka celkové podoby knihy se používá označení Knižní grafik.
----------------------------------------
!!!Důležité: V DK uvádíme jako ilustrátora, fotografa či autora obálky pouze fyzické osoby, nikoliv organizace/korporace. Formulář je zde nastavený právě jen pro fyzické osoby - jméno a příjmení. Pokud zde jsou uváděny organizace/korporace, je to chyba, nepatří zde.
----------------------------------------
Na toto téma jsem ti již odpověděla ve vlákně Prosím o opravu - 21.3.2019.
Text odpovědi znovu přikládám:
LV - Grada Publishing - uvedeno jako autor obálky, příp. ilustrátor, není jediný případ, kdy je zde v těchto rolích uveden korporativní autor.
V databázi není pro korporace v roli ilustrátora nebo autora obálky místo. Jednoznačně zde máme nastaveno pro uvádění těchto rolí pouze možnost zápisu jména a příjmení, tedy fyzické osoby.
Je to už dost dávno, kdy jsem také na tento problém narazila. Tehdy jsem to diskutovala s Danem. Souhlasil s tím, že korporativní jména můžeme z ilustrátorů nebo autorů obálek odstranit.
Jirin@: tomu já všemu rozumím. Je důležité to sobecké slovo JÁ a doufám, že si toto přečtou všichni uživatelé.
Ale je prostě fakt, že dost lidí uvidí u knihy, že foto obálky dělat xy, tak dá do kolonky ilustrátor/foto, místo autor obálky. Proto jsem myslela, jestli nebylo lepší trochu oba šuplíčky pozměnit názvově, ať to lidi nemate.
---
Včera jsem nechávala mazat autora obálky Nova (jako ta televize, protože tam bylo foto seriálu té televize). Asi to bude tedy v pár případech ještě....
---Příspěvek jsem kopírovala z minula, protože zůstal ignorován, proto tam byly již odstřelene korporace jako tvůrci obálek...
Text příspěvku byl upraven 31.03.19 v 13:06
Možná je to prkotina, ale občas mě zajímá kolik mám knih jednoho nakladatelství, nebo bych si tyto knihy chtěla vyfiltrovat a vidět celý seznam. Není třeba do budoucna v plánu do knihotéky přidat další filtr s nakladateli, kromě žánru, autora a písmena?
Nešel by nějak upravit systém vkládání nové edice?
Jsem na telefonu a chci vybrat vydavatelství. Našlo by to udělat, že začnu psát vydavatelství a našeptávač mi bude nabízet. Hledám vydavatelství Plus. V pc to je ok, ale v telefonu? Prst mě bolí už u písmena "b" z posouvání vydavatelství (kdo to někdy dělal ví).
Proto na to nemám nervy a akorát přidávam práci moderátorovi. Přesně jako teď.
Zdravím, nešlo by nějak zařídit, ačkoli jednoduše to asi nepůjde, aby knihy, které vyšly dvousvazkově a později byly vydány v jednom svazku, viz např. Hra o trůny a další díly, byly spojeny pod jeden název a byly pouze ve Vydání vidět jako vydání dvousvazkové? Přijde mi zbytečné, aby u jednoho autora bylo tolik knih, když některé z nich jsou v podstatě jedna a ta samá. Mimo to jsou pak některé knihy v žebříčku 100 nejlepších knih vícekrát, o jiných žebříčcích ani nemluvím, mohlo by tak vzniknout místo pro knihy, které si místečko mezi 100 nej třeba také zaslouží.
Vložit příspěvek