Pár úprav...
DISKUZE » Nápady na vylepšení webu
v profilu jsem rozčlenil komentáře (na knihy, autory, povídky a novinky)
a k oblíbeným citátům (na profilu) jsem přidal fotky autorů.
Ti klikací překladatelé jsou bezva udělátko, díky, Danielsone. Už jsem to vyzkoušela - a zjistila, u kolika svých přeložených knih nejsou překladatelé uvedeni. No, pořád je co doplňovat. :-)
Spuštěna nová funkce na webu - edice. Stačí po přihlášení kliknout na detail knihy, a nahoře v liště je odkaz "edice", kterým můžete knihy přidávat do edicí...
funguje, to je dobré , pokud bude fungovat i vyhledávání podle edicí - tak to bude skvělé
tak před dvěma, třema dny jsem málem začal knížky ze "Světové knihovny" (Odeon) názvem edice štítkovat (abych je měl hezky pohormadě) a teď tady je tady na to zvláštní kolonka včetně pořadovýho čísla knihy. jsem úplně nadšenej, z tohohle prostě bude nejlepší databáze na světě, takže díky danielsone!:)
teď bych si asi ze všeho nejvíce přál, aby bylo ke knize možné do zvláštní kolonky přidat rok prvního vydání (u zahraničních autorů rok vydání cizojazyčnýho originálu) a aby se knihy na profilu autora automaticky řadily podle roku prvního vydání originálu (tak jak je autor publikoval - od nejnovějšího díla po nejstarší). to, jak dnes vypadá seznam knih na základní stránce profilu autorů (že jsou knihy seřazeny naprosto zmateně) je podle mě nejslabší místo celýho webu.
u zahraničních autorů čtenáře totiž asi zajímá spíše to, v kterém roce autor knihu napsal (může si dopočítat v kolik měl let, představit si jaká byla doba etc.), než to, kdy mu kniha vyšla v ČR. podobně ho spíš zajímá to, v jakém pořadí knihy psal, než to, v jakém pořádí mu v češtině vycházely. časem bysme si s tímhle údajem mohli užít spoustu legrace - mohly by třeba vzniout žebříčky nejlepších knih, které ve světě vyšli v určitém roce atd.
Když teď budete chtít někomu poslat soukromou zprávu, není potřeba si vyhledávat jeho přezdívku a pak klikat na "poslat uživateli soukromou zprávu", ale stačí, když jste ve svých soukromých zprávách a kliknete na "Napsat zprávu" a přezdívku příjemce zadáte (s našeptávačem) tam.
Dane, díky moc za upravení palců :)) Konečně vidím, komu se mé komentáře líbí, případně komu se líbí komentáře jiných uživatelů.
Kdyby se dalo stejně dohledat, komu jsem já osobně dal palec, výskal bych si radostí úplně ;-)
Také díky. Konečně vidím, kdo je toho příčinou a opravdu se někdy nestačím divit. :)
Tak tady si zaoponuju, i když tím nic nezměním. Osobně se mi víc zamlouvalo anonymní palcování.
to Woro: Osobně nevidím důvod, proč by to mělo být anonymní. Když se mi líbí nějaký komentář, nevidím v tom problém, že ostatní o tom budou vědět.
Tak tedy novinka "zveřejnění hodnocení bodů", proč ne?
Pokud mohu za sebe, pár bodů jsem rozdal, když jsem si zrovinka vzpomněl a nějak tomu nepřikládám zvlášť velkou důležitost, ale je to tak. Jsou zde čtenáři se svými komentáři, které bych mohl bodovat stále dokolečka a neboduji je. Tady musím vzít do "huby" zase "HTO", za což se omlouvám (protože si to určitě přečte), ale jako příklad se jistě hodí. Prostě a jednoduše, někdo na to má... :-)
Také mohu říct, že nejsem sběratelem bodů. Píší zde komentáře víceméně pro zábavu a jsem rád, když někoho zaujmou a třebas i pobaví. Ale dřív než se někdo chytne předchozí věty, abych si tady pěkně nezaprotiřečil, musím určitě souhlasit s tím, že je v pořádku, že zde nějaké hodnocení je, protože jakým jiným způsobem, když ne právě takto, motivovat komentátory knih.
Odkryté hodnocení přinejmenším povede k tomu, že čtenáři určitě skočí na profil svých voličů... :-)
Spíš se ptám, proč tato změna až teď? To mě zajímá. Ne každý to asi ocení... :-)
to Gnomo: Proč až teď? To je jednoduché - pořád je zde na webu co dělat a postupně to tedy dělám :-)
Dane - je to bezesporu zajímavé a přínosné vylepšení ke komentářům. Každý má vlastní systém jejich hodnocení - já osobně "opalcuji" komentář ke knize, kterou jsem sám četl a který je totožný s mým hodnocením knihy a nebo je napsaný vtipně nebo způsobem, který je mi blízký. Takhle uvidím líp, kdo je t.ř. "moje krevní skupina".
Za co bych se ale přimlouval, je změna hodnocení komentářů i komentátorů. Za komentář bych navrhl nepřidělovat žádné body - je pravdou že to mnohé motivuje (ale koho to baví, tak je bude psát stejně i bez bodů), na druhou stranu to ale produkuje řadu komentářů buď s nulovou hodnotou nebo dokonce nesmyslných. A body přidělovat jen za "palce" a podle toho také hodnotit komentátory. Mám dojem, že by to bylo optimálnější (a správnější). Nech si to projít hlavou.
Zdravím. Jenom bych chtěl upozornit na podivné chování nové funkce filtrování podle žánrů v žebříčku nejlépe hodnocených knih. Bez použití filtru je na prvním místě Zelená míle s 95,4 %, ale když do filtru nastavím Sci-fi a fantasy, tak se před ní objeví Bouře mečů s 96,8 %.
Valerian: Není to úplně divné chování, funguje to správně. Jde jen o to, že u celkového žebříčku je ten limit minimálního počtu hodnocení, aby se daná kniha mohla dostat do TOPky, daleko vyšší, než u těch žebříčků po odfiltrování. Tam je ta hranice minimálního počtu o něco nižší a časem se to určitě vyrovná.
Text příspěvku byl upraven 18.10.12 v 17:01
danielson: Možná proto, že to začalo jako anonymní. Nerad bych, aby to došlo do stádia, kdy uživatelé budou dávat palce komentářům s největším počtem palců jen pro "zviditelnění se". Možná v tom hledám mouchy, ale anonymní palce, mi přijdou jako lepší výpovědní hodnota o komentáři.
Gnomo: děkuju krásně.
Danielsone, dalo by se prosím do nastavení přidat, aby mi upozornění na udělené palce nechodilo do mejlu? Dávám přednost anonymním.
Do Vašeho uživatelského profilu (sekce Oblíbení uživatelé) jsem přidal odkaz "Mají mě v oblíbených", kde jak již název vypovídá zjistíte, kteří uživatelé mají v Oblíbených Vás :-)
Provedl jsem několik úprav:
1.) Po ohodnocení knihy či povídky se Vaše hodnocení bude objevovat opět v pravém sloupci (pokud danou knihu či povídku hodnotil už i někdo z vašich známých)
2.) Do žánrů přidána kategorie Literatura slovenská
3.) Odteď se všem automaticky po ohodnocení přidá kniha do Přečtených (lze vypnout po kliknutí vpravo nahoře na "Nastavení" a poté na "Další nastavení".
Dik za slovenskú literatúru. To bude roboty to poopravovať... :-)
Už mi k šťastiu chýbajú len tie "spriaznené duše". (Sama si ich akosi neviem nájsť.)
A rebríčky podľa žánrov, resp. tu podžánrov.
Text příspěvku byl upraven 10.07.13 v 07:30
Vložit příspěvek