Vlastní seznam knih - zkušenosti, očekávání, tipy
DISKUZE » Nápady na vylepšení webu
delší příspěvek k práci s vlastním seznamem knih
pozadí práce na databázi knih: dostal i se mi do rukou 3 přepravky knih a já je potřeboval co nejrychleji katalogizovat - udělat jejich seznam
Nejdůležítější zpráva: zadávání do vlastního seznamu je super (na PC) - asi se nedá už více ulehčit (ale i tak bude návrh níže) - VELKÁ POCHVALA!
a teď další poznámky:
- přihlášený v mobilní aplikaci tento "vlastní seznam" nevidím a tudíž do něj nemohu vložit (naskenovat ISBN) knihu - fail
- "vlastní seznam" neumožnuje export (ten je jen u nativních seznamů - přečteno, chci čist aj.) - fail (+ aktuální export - název, autor, poznámka - je naprd, chce to přidat - rok, nakladatel, edice...)
- existují 2 přehledy (dvousloupcový, jednosloupcový) - oba ovšem jsou problematické pro rozumnou správu - tabulka je tabulka, občas není třeba obálky
- nelze změnit řazení - řadit dle autora by bodlo - fail
- pokud má kniha více vydání, netuším, jak to správné do tohoto seznamu přidat - možná má chyba
- editace poznámky - pokud jsem na straně 2 a více, po uložení se vždy dostanu na 1 stranu seznamu - fail - obecne kdyby to bylo ajaxem/popup, bylo by to super
- každej seznam by měl mít filtraci - tohle by ovšem nebylo třeba, kdyby existoval ten pořádnej export
další nápady - ale to už jsou vychytávky
- hromadná úprava - odstranění, přesun do jiného seznamu, kopie do jiného seznamu
- přidávání do seznamu hromadně z karty autora, edice, nakladatelství...
- rozšírit typy:
--- veřejný - dohledatelný (akt)
--- osobní - nedohledatelný, lze videt na profilu (akt)
--- neveřejný - nedohledatelný, ale přes url zobrazitelný komukoli
--- privátní - nevidí nikdo jiný než autor, ani url nepomůže
- případně soukromý popis, který nění vidět
možná ještě něco doplním
snad nejsem sám v tomto tématu
EDIT: a kdyz seznam, tak nekde uvest počet knih v nem zarazených!
Text příspěvku byl upraven 05.10.16 v 18:45
Správne vydanie sa pridáva tak, že treba kliknúť na záložku Vydání, potom na konkrétne vydanie a potom na Přidat do mých knih.
super, díky!
ono nejde poznat, že se pridává to ci ono vydání - kdyz mám napr rok 1957, pridam, překliknu na rok 1954, ten seznam je furt zaskrtlej
- avsak s tim 1954 musim odskrtnout a znovu zaskrtnout
mozna by to chtelo nejaké info
pridat vice vydani jedne knihy do stejneho seznamu asi neni mozne, co? (jen info)
Ale je možné si vložit soukromou poznámku ke knize s informací o počtu a roku vydání
jo, poznamka je fajn - je to reseni
ale vlastně zmatečny, u toho roku bych dabloval data
Pro seznam knih bych použil geniální software Calibre. Existuje do něj i plugin, který z databazeknih dotáhne řadu informací, včetně obálky a popisu knihy.
knedle: Momentálně o žádném jiném vhodném řešení (při současném stavu) nevím.
Taky už jsem, a mnoho jiných uživatelů, vložila do diskuzních vláken návrhy na vylepšení seznamů, i těch vlastních, ale zatím se nic neujalo.
Vložit příspěvek