Postava hledá autora - pomozte jí!
Dík. Soukroma napověděla. :)
“Věřil, že být užitečným je jediným údělem, k němuž se každý sirotek zrodil.”
Kdo? A koho hledá?
"Toho zadního,
vem palici, zabij ho."
Autora hledá postava, kterou lze přivolat tímto podivným veršem.
Tahle postava je tak trochu tím třetím, který se směje. Dva se prali o přízeň postavy, sice jen naoko, ale přesto je postava vcelku s uspokojením chodí oba navštěvovat - na hřbitov.
Rozhodl jsem se, že svému novému kamarádovi pomůžu najít jeho ztraceného otce. Potřeboval jsem se proto dostat k němu, na druhou stranu.
Nešlo jen o to, abych se dostal za plot. Musel jsem se k tomu i náležitě ustrojit.
Jsem inteligentní, vzdělaný, mám svou vlastní praxi, ale ve dvojici se svým přítelem jsem vždy ten druhý.
To by mohl být dr. John H. Watson vymyšlený Arthurem Conanem Doylem., ale že by to bylo tak jednoduché?
Text příspěvku byl upraven 13.08.18 v 12:03
V jednoduchosti je mnohdy krása i zapeklitost. Tentokrát to bylo jednoduché, zapeklité ne. Předávám.
Text příspěvku byl upraven 13.08.18 v 13:23
Tuhle jsem narazila na jednu neobjasněnou vraždu otce velice známé literární postavy. Mrtvé tělo bylo nalezeno čirou náhodou, právě synem spolu s jeho přítelem na útěku, na dost nezvyklém místě - uprostřed řeky. Smrt mohla mít víc příčin (dotyčný si ji mohl snadno přivodit sám svým nezdravým způsobem života), ale obecně se soudí, že to vražda byla, ovšem pachatel zůstal nevypátrán.
Kdo byl tím mrtvým a kdo jej ve svém příběhu nechal takto exemplárně skonat?
Příjmení hledané postavy - otce (a jeho syna) - je jednoslabičné, křestní jména, přesněji zkrácená oslovení obou rovněž.
A je to přesně on, žádný extra vzor.
Isserley zadává zde ... a mám dojem i vedle
Geniální hádanka. Samozřejmě jsem to četl, ale vůbec mě nenapadlo, kterým směrem mám uvažovat. Gratulace Isserley, že to rozlouskla...
"Geniální" samozřejmě potěší, ačkoli je to přehnané: zejména když jsem označila místo nálezu těla Pap Finna uprostřed řeky jako nezvyklé. Zapomněla jsem už totiž dodat, že se nacházelo v plovoucím domečku (tj. hausbótu) ;-)
Vložit příspěvek