Nejlepší historická detektivka ? | Diskuze | Databáze knih

Nejlepší historická detektivka ?

DISKUZE » O knihách

draka
draka 11.08.2020 v 16:01

Naias, nesmíte můj příspěvek brát tak vážně. Byl myšlen jako odlehčení diskuze. Nakonec ji ale docela rozproudil. Nedovolím si říct, která historická detektivka je nejlepší, to bude vždycky subjektivní, pokud nebudou určena jasná kritéria (doba děje, komerční úspěch, literární ocenění, počet vydání a mnoho dalších), ale i přesto se nemusíme shodnout na jednom titulu.

Naias
Naias 11.08.2020 v 19:24

Draka, ja beriem vážne len svoju výplatnú pásku.

Čo sa týka historických detektívok, u mňa to vyhráva Robert van Gulik.

Eicherik
Eicherik 11.08.2020 v 19:35

Naias: Máš nějaký oblíbený případ soudce Ti? :-)

Naias
Naias 11.08.2020 v 19:42

Ani ti nie. Ale mám obľúbenú postavu, Ťiao Taja.

jana14
jana14 11.08.2020 v 21:56

Četli jste někdo "pokračování" soudce Ti od Lenormanda? Jaký máte názor?

kapr
kapr 15.08.2020 v 08:00

Smíšený. Mívám i špatné zkušenosti. Čtu vše na téma soudce Ti. Ty špatné si zapamatuji. Tedy zapamatuji si to, že byly špatné. Samozřejmě nejsem schopen vychrlit seznam titulů, které byly dobré, a které špatné. Spíše po nich v knihovně už sahám raději s určitou, předběžnou opatrností. (Trošku tak, jako když házím lístek do volební urny. Mimochodem - jak krásně, až přenádherně trefný název poněkud komentující onu tak častou vraždu demokracie.)

jana14
jana14 15.08.2020 v 21:25

Děkuji za odpověď. Pár jsem jich přečetla a kdybych neměla v hlavě starého Ti, jeho rodinu a spolupracovníky, docela bych se bavila. Ale to, jak některé charaktery překroutil, zlehčil atd. (jistě jeho autorské právo) mě trochu rušilo.

Vložit příspěvek