Poraďte fantasy/scifi knihu prosím.
Přinesla jsem si dneska z knihovny Stalkera a Den trifidů. Jen co dočtu Davida Rakera, půjdu na to, jsem na to docela zvědavá, neboť nejsem úplný čtenář sci-fi, spíše fantasy, ale chci to zkusit.
Zdravím vás, rád se přidám do zdejšího klub ka.
Sleduju tu debatu od začátku, konečně se mi zadařilo zajít do knihovny a půjčit si Stalkera, Trifidy i návrat z hvězd. I když sci-fi, čtu, tak tohle zatím na řadu nepřišlo, jen Dunu už mám nějakou dobu přečtenou.
Tak tretinu Stalkera mám za sebou. Zatiaľ to nechcem nejak rozoberať, ale veľmi by ma zaujímalo, čo bolo v cenzurovanej verzii vyškrtnuté/zmenené. Vedel by som si typnúť, ale počkám, či sa k tomu nejak vyjadrí R.E.M. keďže spomínala, že bude mať prístup k obom verziám. 50 strán je pri tak útlej knihe naozaj veľa.
smazenaryba: Jsem ve dvou třetinách a přemýšlela jsem nad tím samým... Nezdá se, že by tam bylo moc co vyškrtnout...
Jass - pôjde zrejme o ideologické veci. Rod je typickým príkladom protitriedneho vyvrheľa haha. Taktiež typujem úplný záver, ten si stále celkom živo pamätám. Uvidíme.
Podle databáze knihovny by měli mít obě verze, i Piknik i vydání Stalkera. Do knihovny se dostanu až příští týden, dřív mi to nevyjde. Pak napíšu o rozdílech.
alekis, slovenského Stalkera z roku 1987 jsem si stáhl jako ebook .....abych se přesvědčil, že novela se opravdu jmenuje "Zvonka" ....
Mě hlavně přijde, že tam není nic "šokujícího", možná je to tím, že čtu relativně "odpočinkově" a nevšímám si tolika detailů, ale stejně mi přijde, že tam není moc co vyškrtat... většina knihy je děj - zdá se mi... nějaké šťouchance zamyšlení tam jsou, ale... no zkrátka nevím, ještě mi padesát stran zbývá, tak uvidím...
Nebylo by špatné, kdyby toto vlákno mělo nějakého moderátora, který by to tu trochu řídil. Vlákno Čitateľské fórum v podstatě moderuje newtory. Nevím jestli si troufne třeba zakladatelka alekis. :-) Já si netroufnu určitě. :-D Já bych byl pro nějakého osvíceného diktátora. :-D Ještě dodám, že je jedno jestli muže nebo ženu. ;-)
Text příspěvku byl upraven 14.03.19 v 19:24
alekis to má pod palcem.
Na fungování jsem se domluvili. Myslím, že není co řešit. Teď čteme Piknik/Stalkera a pak byl domluvený Den Trifidů.
Samozřejmě, moje účast v klubu sci-fi platí.
Ještě se ozvali Marika Vanova a Vincek1.
Klub bych nechala otevřený, kdo se bude chtít ještě připojit, připojí se. Kdo bude na štíru s časem, tak holt kolo, dvě vynechá.
Text příspěvku byl upraven 14.03.19 v 20:05
Vložit příspěvek