100 věcí, které by měl člověk přečíst, vidět a slyšet
říjen.....nakladatelství XYZ a další nový B.Minier !!!
https://www.databazeknih.cz/knihy/lucia-500620
...zase jedna čekačka
filmy Smrtonosná zbraň s Gibsonem a Gloverem patří na vrchol mé filmové databáze
....a tak si teď dávám 55 dílů seriálu Smrtnosná zbraň ...a kurecpalec ...bavím se, bavím se a aby toho nebylo málo, tak se bavím....
....už je doma i Grangé Snoubenky smrti, spolu se Štvanice bude zase pár dní prima čteníčko
dávám si k přečtení
chybí tu na DK
Václav Košák - Nepřítel živých 1928 /román/
Válkou zmrzačený vynálezce Bronius objeví výboj, který na dálku dokáže zastavit srdeční a nervovou činnost. Sestrojí zbraň, s jejíž pomocí chce vyhladit lidstvo, a vysílač paprsků umístí na Sahaře. Světem se pomalu šíří smrtonosné vlny, lidé propadají panice a podstatná část děje je věnována snaze agentů různých zemí vystopovat původce neštěstí. Posléze se to podaří a emitor vln je zničen letectvem.
večer dávám první díl nového seriálu Rod Draka
Hra o trůny...vzdal jsem to po čtvrté sérii ....tak jsem zvědavý jak dopadnu s tímhle předchůdcem Hry o trůny
https://www.databazeknih.cz/knihy/znameni-psa-90368
po tomhle jsem delší dobu pásl.....už je to doma
Encyklopedie,
také pokoukneme na Rod draka, je to 10 dílů, to dáme, ne?
Jenom doufám, že to nebude natažené do Vánoc....
Grangé Snoubenky smrti dočteno...... ted dočtu rozečtenou Štvanici od Lebela a porovnám co je lepší ....starej, dobrej Grangé nebo nováček v českých luhách a hájích Lebel
Štvanice od Lebela...další francouzská stovka procent...pokud Lebel udrží v dalších knihách nastavenou laťku....tak se zařadí po bok Miniera, Thillieze, Grangého....
furt je něco v záloze ...odpočinek od krimi seriálů ....sjíždím uložený seriál Durrellovi z roku
2016-19...čtyři řady 26 dílů....a už se bavím.....
seriál Rod draka jsem po prvním díle poslal tam kam patří ...do pryč
mimo jiné jsem sehnal knihu Attenborough - Planeta žije .....tak čtení vkládám mezi dvě rozečtené ......parádička, jako všechny jeho knihy....
..místo vydávání rodokapsů, rozruchů měl vycházet KULDOKAPS ....Kultura do kapsy
chácháchá
Encyklopedie,
když jsem přečetla KULDOKAPS, napadlo mne, že Kulky do kapsy... a ona je to Kultůůůra ... Jakože se v těch rodokapsech furt střílí, samosébně ... chichichi
...veliká změna ...dnes večer - první dva díly nového seriálu Pán prstenů - prsteny moci
/s cz dabingem ...........
Eicherik, pro mne nová hrdinka, dvě knihy od Isabella Maldonado
Knihy Šifra, Hadí oči a zvláštní agentka FBI, která si nenechá nic líbit - Nina Guerrera .....
už jsou ve četčce
alekis...jsem jeden z mála, který nedokázal za 70 roků dočíst do konce ani jednu knihu Tolkiena ....krutě nebaví
v tomhle serošu mi nic nevadí, dívám se jenom jak je to natočeno, jaká je hudba, bitky, příroda .....děj jde mimo mne ... zajímavé jsou "černé" postavy /cháchá
encyklopedie: Já si Tolkiena půjčoval kdysi dávno od kamaráda a líbilo se mi to. :-)
Eicherik ...já mám od počátku věků rád úplně jiné fantasy knihy ....
Tolkiena jsem měl v každé knihovně, kde jsem půjčoval... začal jsem ho číst asi 79x a nikdy jsem se nedostal dál jak na 80 stranu... na 81 jsem s tím praštil
encyklopedie: Já zase moc fantasy nemusím, ale čas od času mi nějaká na stole přistane. :-)
Eicherik já mohu ve SF všelijaké vesmírné příšery apod, ale ne skřítky, elfy, trpajzlíky, čaroděje apod.....
Mimochodem jediný čaroděj, který může vždy překročit práh mé knihovny je chicagský čaroděj Harry Dresden /špica/ ....a včera jsem dostal přeložené díly 11-17, které česky nevyšly....
jinak krimi s čarodějama můžu
Eicherik
https://www.databazeknih.cz/povidky/metoda-doktora-tera-a-profesora-pera-system-doktora-tarra-a-profesora-fethera-751
sežeň si tu povídku je geniální
Vložit příspěvek