Berete si knihy na dovolenou?

DISKUZE » Volná diskuze

HTO
HTO 06.06.2016 v 23:09

Na třítýdenní jsem si vždycky brával svou tašku s 50 knihami.

Daydreamer
Daydreamer 07.06.2016 v 12:51

Samozřejmě, že ano :-)

Alzbetta
Alzbetta 07.06.2016 v 15:47

Bez knížky by dovolená nestála za nic!!! :)

niki-chan
niki-chan 07.06.2016 v 20:27

dovolená=kniha se sebou

gladya
gladya 07.06.2016 v 21:52

Bez knížky to není dovolená. Dnes skoro nevycházím domů bez čtečky, ale pro jistotu si beru na dovolenou i jednu až dvě knížky, kdyby nedejbože čtečka selhala.

Red-Donald
Red-Donald 07.06.2016 v 22:39

Skoro, vždy. Buď nějáké co právě čtu anebo osvěčené staré kusy.

jitvav
jitvav 08.06.2016 v 11:23

Vždy beru knihy, čtečce jsem zatím nějak nepřišla na chuť...

carllie
carllie 08.06.2016 v 15:52

Vždy si beru 2-3 knížky na týdenní dovolenou.

encyklopedie
encyklopedie 08.06.2016 v 18:45

.....nic nepodceňuji, beru si pro jistotu něco okolo 6000 knih ....co kdybych musel někde zůstat o den déle??? ...zkrachuje cestovka a co budu číst?

Text příspěvku byl upraven 08.06.16 v 18:46

R.E.M.
R.E.M. 08.06.2016 v 20:43

A co teprve ta hrůza, kdyby čtenář náhle a nečekaně ztroskoval na pustém ostrově.

Medunkavera
Medunkavera 09.06.2016 v 01:01

Berete si knihy na dovolenou?

No. To je snad jasný, ne?

cecetka
cecetka 09.06.2016 v 09:43

Medunkavera: Proc jasne? Mam kolegu, ktery naposledy cetl na zakladni skole Honzikovu cestu, a to jen proto, ze k tomu byl donucen. Takovy clovek si prece nebude kazit dovolenou ctenim knih ;)

Medunkavera
Medunkavera 09.06.2016 v 18:38

Když jsem si přečetla Váš příspěvek cecetka, tak jsem se zhrozila. Jako... že ten člověk vůlbec nečte... Ale... pak jsem se nad tím zamyslela a řekla si, že ten člověk má zase jiné plusy. Že je zase zaměřený na něco, co nemáme a neumíme my ostatní.
Pak jsem si přečetla příspěvek Hanky a také musím souhlasit.
Také je chvíle, kdy cítíme, že si chceme od knih odpočinout.

R.E.M.
R.E.M. 09.06.2016 v 18:58

Jest-li si beru knihy na dovolenou?

S klidem mohu kopírovat odpověď Medunkavery, jsem na tom stejně. Tzn. odpověď: To je jasné, ne!? :-))

Medunkavera
Medunkavera 09.06.2016 v 19:17

R.E.M. Děkuji.
Ale víte co? Já si sbalila na dovolenou tolika knih! Že si je jako přečtu...
Ale nepřečetla jsem ani jednu. Protože na dovolenou jsme jezdili na chalupu.
A to bylo . . . tady práce, tady práce . . . kam jste se podívala, tam práce.
Takže jsem přečetla prd.

R.E.M.
R.E.M. 09.06.2016 v 19:31

Medunkavera: To je tak, když se člověk moc rozhlíží :-). Tady práce, tam nějaká práce... jo a támhle..., sakra - další práce :-).

Jediným účinným řešením je vzít knihu a běžet nejkratší cestou k lavičce nebo houpačce. A hlavně se vůbec, ale vůbec NEROZHLÍŽET!!!

tester
tester 10.06.2016 v 09:28

Dovolená u moře. Stačí 1 týden?
Koncem prvního týdne probíhá teprve aklimatizace. Odjezd v tuto dobu znamená poškození zdraví a vyhozené peníze.

Text příspěvku byl upraven 10.06.16 v 10:21

Medunkavera
Medunkavera 11.06.2016 v 10:15

R.E.M. Přesně tak. Nevidím, neslyším. Pohodlně si sednout, nebo lehnout a číst.

majík1
majík1 04.07.2016 v 07:47

Já určitě,ale jen jednu.Čtu jí večer,když už všichni spí.

Medunkavera
Medunkavera 04.07.2016 v 09:29

Přesně tak. Milovala jsem chvíli, když už jsem měla všechno hotové, všichni spali a já mohla otevřít svoji knihu a v klidu číst.

mistrikova
mistrikova 14.07.2016 v 18:49

To Medunkavera: znám lidi, kteří kromě povinné četby ve škole již nikdy v životě žádnou knihu nevzali do ruky a jsou mezi nimi i vysokoškoláci, dokonce mají ke čtení odpor...ne každý je knihomol...taky se tomu sama někdy divím...přijde mi, že četba nás obohacuje, dává nám přehled...nicméně nechci říci, že lidé, kteří vůbec nečtou (nepočítám do toho časopisy, weby) by byli hloupí, ale prostě mají jiné zájmy...
Poslední dva roky jsem trávila dovolenou doma, ale i pokud jedu na dovolenou do zahraničí, vezmu s sebou 1 knihu do kufru...Takže mějte krásnou dovolenou s knihou :-D

Medunkavera
Medunkavera 15.07.2016 v 06:14

mistrikova: No ... je to smutný, že někteří lidé po povinné četbě, kterou měli ve škole, už žádnou knihu do ruky nevzali. To jste mě docela překvapila, ale když se nad tím zamyslím, tak... možná asi mají starost o rodinu, to jest o svoje děti, o svoji ženu o své postavení v práci, o peníze... Vím, o čem mluvím. Není to lehké. A líbí se mi, že ani Vy to neodsuzujete. Odsoudit někoho je velice jednouché. Těžší je ho pochopit.
No, ale jinak...
Já nejsem nějaká knihomolka, ale knihy miluju. Když si kupuji novou knihu, tak obsluhu žádám, aby mi vygumovala tu cenu, která tam je. To se mi zdá velice šetrné. Ta cena je napsaná v růžku první stránky hned, jak otevřete úvodní stranu knihy.
Jo, to je v pohodě. Už mají gumu po ruce a vygumujou to. Ale v některých obchodech na tu knihu lepí velkou polepku, která při odstraňování tu knihu velice poškodí, takže ji tam musíte nechat..
Pak také žádám: "Prosím Vás, zabalte mi ji. Chci ji jako dárek."
Ano, to jsou ochotní. Pak si - tedy po zaplacení, že jo - nesu knihu domů.
Nesu si vlastně domů dárek pro sebe sama.
Doma knihu rozbalím, otevřu - jen tak namátkou - strčím do ní nos a nasávám tu krásnou vůni nové knihy..

Text příspěvku byl upraven 15.07.16 v 12:21

Raksa.A
Raksa.A 15.07.2016 v 11:55

Jen výjimečně - pokud mám nějakou rozečtenou. Protože jezdím na chalupu k sestře a bráchovi a tam je knihovna poměrně obsáhlá a hlavně s letními škváry - staré Wallaceovky, Alexandra Dumase celé hromady, Verneovky, Leblanc a tak dále...

bedkniha
bedkniha 20.07.2016 v 18:46

Já si beru alespoň 3 knihy a musí být trochu silnější. Neumím si představit, že bych na dovolené neměla co číst.

R.E.M.
R.E.M. 23.07.2016 v 20:26

Uživatel svůj příspěvek odstranil.

Vložit příspěvek