Chápete lidi? A oni vás? Komunikace a porozumění - věčný problém

no dobře, ale polívka, to je vážná věc. naproti tomu diskuse čtenářů... jedna skončí jiná začne a velmi málokdy z ní vyplyne cokoliv natolik hutného a kvalitního, aby si na tom člověk pochutnal jako na polívce.

Stává se vám že vás lidé nechápou?
Vypadá to, že původní otázka spustila poměrně divokou diskuzi. Proč ??

těžko říct, zvlášť když po odpovědi na tu otázku se tu nikdo nijak zvlášť nepídí. ;)

jakej? abychom se pohádali o to, jestli je třeba testera smazat nebo ne?

To určitě nebyl záměr. Jen to vše okolo vzniklo z nepochopení. Původní otázka byla upozaděna a začal se řešit tlakový, posléze pomalý hrnec. Následně se začalo s emocemi, urážkami a mazáním. V současné době se řeší kvalita a smysl příspěvků jednotlivců - snad se pomalu diskuze vrací k původnímu tématu.

pokud jde o ten hrnec, je základní otázka nesmysl. kolegovi je vyčítáno teoretizování a tester teoretizuje taky. takže jediný, čemu kolega nerozumí je to, že tester chce mít pravdu. v tomto směru jsme zajisté často "nechápaní" všichni. není o čem diskutovat.

a proč? nám se tu hezky povídá, zvlášť když se do toho tester nemontuje.

lugh, původní otázka nebyla "upozazděna", stále visí v názvu topicu
Nebylo ani žádné napřed řešení hrnců a potom emoce, urážky a mazání.
Smazal jsem úplně první! příspěvek a ty se vrat na stranu jedna a přečti si můj první příspěvek, proč jsem ho smazal
...na nějaké hrnce kašlu, tady šlo o úplně jiné

Tak tedy k původní otázce a tématu vlákna.
Nevím, jestli existuje člověk, kterého všichni chápou, jeho jednání, chování, jestli chápou přesně, co měl dotyčný svými slovy na mysli. Tipuji, že ne. Důkazem jsou i příspěvky a reakce na databázi. K nedorozumění dochází při komunikaci "z očí do očí", natožpak v písemném projevu, kde chybí tón hlasu, výška, rychlost řeči, pohled očí, výraz tváře... A to nemluvím o nechtěné dvojsmyslosti vyjádření.
PS: Internetoví trolové jsou jiná skupina lidí.
Text příspěvku byl upraven 06.02.16 v 15:13

a to nemluvíme například o situacích, kdy někdo je chápán až moc dobře jenom to nechce přiznat...

To nebyl příkaz jen konstatování. povídejte , povídejte, povídejte jak chcete, na testera ani na množství nehleďte.

pajonek : tvé doporučení jsem provedl, vrátil se na stranu jedna i když jsem jí předtím pochopitelně začal. Dokonce i chápu proč jsi se tak zachoval. Jen mi to přišlo trošku nadhodnocené.

Pajonku, k tomu, jak píšeš, že chceš smazat svůj účet na Databázi knih.. Doufám, že až tě přejde největší zlost, přehodnotíš svou prudkou reakci. Je tady (tím odpovím i na otázku v názvu této diskuse) zaregistrovaných spousta lidí, a je přirozené, pokud se stane, že se s někým míjím nebo ho v diskusi nepochopím nebo nepochopí on/ona mne. Ale odejít kvůli tomu z DK? Jsi přece knihovník.. Knihovníci neopouštějí knihy (a Databázi knih) kvůli malichernostem, dokonce ani když je magie promění v orangutany. Byla by to škoda.

Skoro všechno mimo mísu zadaného tématu. Chytá se snad jedině lugh a zdá se, že je zatím jediný, kdo chápe o co v otázce jde. Ale blýská se na lepší časy. Vstanou možná ještě další chápatelé. A toto je VOLNÁ DISKUZE. Nečekal jsem, že tímto tématem vyvolám takovou vřavu. Přece reakce na otázku může být úplně jednoduchá a snadná-stává/nestává se mně to, že mně lidi nechápou.

k tématu už bylo řečeno všechno. o žádné nepochopení nejde - rozhodně ne ze strany tvého okolí.

Zajímavě. Z pozice pozorovatele můžu určitě říct, že celý ten spor tak či tak byl součástí tématu... Lidé někoho nepochopili, to se jim nelíbilo a začali obviňovat nepochopeného v bůh ví čem. Typický příklad nepochopení. Takže téma je alespoň trochu v tomto nesmyslném sporu obsaženo.
Ale vtipy stranou. Mohla bych se prosím dozvědět co způsobilo tuto vlnu nenávisti?

Nesledovala jsem tuto diskuzi-jen jsem si momentálně vybavila citát R.Thákura:Porozumět člověku,to chvilku trvá!
Vložit příspěvek