Čtenáři České Budějovice a okolí :)

DISKUZE » Volná diskuze

kacis4231
kacis4231 11.11.2014 v 15:21

Ahoj, včera když jsem se vracela domů. Jela jsem ještě před tím do Levných knih ulovit nějaké pěkné kousky. Prohlížela jsem si tak knihy a otáčela jejich obálky, četla úryvky a nasávala vůni knih. Přišel ke mně jeden člověk a poradil, mi že ta kniha je vážně moc dobrá, že ji četl. A podle výrazu v očích se mi bude moc líbit. A pak se prostě usmál a odešel. Knihu jsem si koupila. A už se na ní těším. Celkově potkávám mnoho lidí s knihami v ruce, sedících v kavárnách, autobusových zastávkách, autobusech.. Ale tohle se mi stalo poprvé. A přimělo mě to se zamyslet nad tím, že bych chtěla vědět, ne jen kdo to byl(což se mi určitě nepovede) ale hlavně to, kolik nás tu je v Budějovicích. Ráda bych ty čtenáře co jsou zde potkávala tváří v tvář.. A třeba i pár z nich opravdu poznala, zašla na čaj, kávu, povídat si o knihách, půjčit si navzájem knihu. Ale i se třeba jen tak minout a pozdravit. Nebo usmát :) S pár lidmi to tak děláme už léta. Ale známe se ze škol a tak.. Třeba je nás tu víc, kteří by chtěli takhle poznat čtenáře ze svého okolí, toho kluka, co se na ně usmíval zpoza knížky, kterou jsme také četli... :)

Marthas
Marthas 11.11.2014 v 15:44

Na databázi je kolonka knihovny, to víš, tam se vyplňuje knihovna, do které chodíš, a pokud by tady na databázi byl člověk, co chodí do stejné knihovny, lze zobrazit jeho profil, a všech co tam mají stejnou knihovnu jako ty, ale to předpokládám, že víš, píšu to pro ostatní, co to třeba neví.
PS: Doufám, že jsem nikoho nenaštvala, když nejsem z Budějic.:)

Dudu
Dudu 11.11.2014 v 17:18

... čili teď už jen prohledat všechny profily, vyloučit z nich ty, které nemají knihovnu v Budějc, poté spočítat a výsledné numero bude skoro číslem hledaným :-)

Marthas
Marthas 11.11.2014 v 17:26

Když rozkliknete, a nebo to tak bylo, knihovny, dáte kraj, tak vám to vyhodí, knihovny v tom kraji, dáte určitou knihovnu a kliknete na počet uživatelů, zobrazí se vám uživatelé, co tam chodí a mají tu knihovnu vyplněnou.

Víc k tomu nemám co dodat.

PS: Já říkala, že se to někou nebude líbit.:)

Dudu
Dudu 11.11.2014 v 17:31

Marthas, jo takhle to tedy funguje-to jsem si nevšiml :-) To ovšem usnadňuje hodně přibližný výpočet počtu čtenářů z Budějc.

eraserhead
eraserhead 11.11.2014 v 19:20

Uživatel svůj příspěvek odstranil.

kacis4231
kacis4231 11.11.2014 v 20:21

Marthas, to jsem netusila, ze DK ma takovou spionazni funkcicku :-)

Marthas
Marthas 11.11.2014 v 22:21

To kacis4231: Pouze u těch, kdo to tam dobrovolně uvedou, jinak samo ne.:)
Údaj se tam vkládá tak, že vyhledáte knihovnu, kterou navštěvujete, postup souhlasí s tím, jak se to vyhledává, po vyhledání knihovny, secvaknete probarvený údaj Navštěvuji tuto knihovnu vpravo nahoře a jste tam....
Kvůli anonymitě to ale většina lidí neuvádí, uvedla jsem to tu jen tak pro zajímavost.
Nebo o tom nevědí.

Text příspěvku byl upraven 11.11.14 v 22:22

kacis4231
kacis4231 12.11.2014 v 10:19

Já právě o tom třeba vůbec nevím :)

Vložit příspěvek